Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CT 24 odmeny zdravotnikum 11 a pul miliardy… Čím stále "krmí" cca 38 tisíc českých lékařů ten jejich "prezident". MZ odmeny 2020 2021Myslím že čím dříve se ho podaří "odstřelit" (Akce Asanace), tím lépe pro všechny - nejen pro nás lékaře. Avšak jak mě před časem laskavě poučil pan doktor David Zahumenský, musím prý s mým plánem počkat až na sjezd ČLK, který měl být už v listopadu minulého roku. … Většině mých vážených kolegů je to tak nějak šumák. A taky že flagrantní letité porušování zákonů naší země schvalují (trpí?) zkušení právníci jako např. JUDr. Jan Mach...

MUDr. Vít Mareček

***

Ta kompenzace je šílená - z peněz pacientů odměny a vlastně i docela dost peněz do státního rozpočtu zpět. Ve stomatologii tu odměnu nedostal skoro nikdo - na chyby jsme Ministerstvo upozorňovali. Je to klasická ukázka, jak překrucování zákonů a „odměny“ vede jen k nenávisti mezi zdravotníky a deficitům rozpočtu. Rozdělujeme peníze, které si šetří lidé na nemoc - na odměny a nastavené je to tak, aby to dostal jen někdo. Hlavně, aby to šlo do státu a krajů - malá domu.

Spousta stomatologů, pokud to přijde, to vrátí (hluboce s tím nesouhlasí), popřípadě to rozdá personálu, kterému slíbili politici 75000  pro jednoho (pro sestry nebo techniky zajímavá částka) ale asi přijde třeba jen 40000 pro 5 lidí… Asi tak. Včera pan Ministr, že to snad nějak opraví, co nadiktovaly odbory. Standardní by bylo dát rezervy, pokud jsou všem segmentům poměrně, ať si to dají kousek na platy a také na zlepšení péče, když už se toky do zdravotnictví škrtily. Nešlo by- pandemie, zdravotní pojištění jet podle zákonů a pořád neimprovizovat?

MUDr. Roman Šmucler

***

Jsem „jen“ biolog, který pracuje v imunologické laboratoři soukromé kliniky. Žádné odměny nedostaneme, žádné neočekávám. Dřeli jsme celý rok jako každý jiný rok… ale nejsme první linií. Přesto za ten rok mělo infekci minimálně 49 % zaměstnanců kliniky (mají protilátky a nejsou očkovaní). Ale to že chodíme do práce a jsme v kontaktu s infekcí přece není důvod pro to dostat peníze navíc. Tedy proč plošně dávat odměny všem?

Ale zajímalo by mne, jak dobře jsou zaplacení lidé, kteří dřeli na službách na covidových jednotkách ve svém volném čase. Obětovali tomu své zdraví, psychiku, volný čas, rodinnou pohodu. Byla to často práce jako v MASH. Pokud pomineme ten hlavní hnací motor – je to moje povinnost, jsem lékař a musím pomoci – dostali tito lidé a také stálí zaměstnanci JIP a ARA a covidových jednotek mzdu takovou, aby se za ni nemuseli stydět? A to nejen lékaři, ale každý, kdo tam pomáhal včetně sanitářů? O platech v laborkách si iluze nedělám. A co se ambulancí týče – dobře víme, kde dřeli do úmoru a kam byl vstup zakázán. Zubařku jsem měla skvělou, o praktické paní doktorce upřímně nevím, co si myslet, ale rozhodně to měla velmi složité.

RNDr. Zuzana Krátká, Ph.D.

***

1/ laboratoře měly bonanzu - největší peníze ze všech - 50% má jít na platy, pokud Vám to nedal zaměstnavatel, křičte! Pokud by mnohé laborky měly 100% ročního platu navíc, pořád by hodně zbylo. Mluvím tedy o provozech zapojených do akce covid.

2/ Covidová oddělení byla super placena - lidé se tam hledali vesměs snadno, neb tam byly peníze, a ještě dostali odměny. To je ale průměr - někde je platili mimořádně, někde si to zaměstnavatel víc nechal, ale to je jak kde.

MUDr. Roman Šmucler

***

Ministerstvo zajistilo odměny zdravotníkům za jejich pracovní nasazení v době epidemie covid-19

Odměny pro zdravotníky: kdy a kdo ji dostane, o jakou částku půjde

***

J.Š. 7.5.2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)