Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

John McNultyJohn McNulty (narozený 29 května 1968) je americký fotbalový trenér, který  je v současné době trenérem na University of Notre Dame. Je bývalým hráčem a absolventem Penn State University. Veteránský trenér strávil 15 sezón v National Football League (NFL), kde trénoval šest různých týmů. Řekl:

Sledoval jsem, jak demokratičtí vůdci Kongresu klečí v sálech Kongresu asi 9  minut, kvůli smrti černocha jménem George Floyd.

Nikdy jsem je neviděl klečet před padlým policistou.

Nikdy jsem je neviděl klečet pro padlého vojáka.

Nikdy jsem je neviděl klečet pro padlé vojáky v Benghází!!

Nikdy jsem je neviděl klečet pro zavražděného bělocha nebo ženu.

Neviděl jsem je klečet na tisíce obětí vraždy černochů-černochy.

Neviděl jsem je klečet pro tisíce starších lidí, kteří zemřeli v pečovatelských domech kvůli viru Corona. (Zejména N.Y.)

Rodina (bratři a sestra) George Floyda si otevřeli účet Go Fund Me, aby   „pomohli rodině“? Tato si již vyzvedla 14,5 milionu USD, a stále počítá s  dalšími dary. Ano, téměř 14,5 MILIONU USD, a místní vláda jim už vyplatila 27 MILIONŮ USD.

To je pro člověka, který byl devětkrát zatčen; byl usvědčeným drogovým   dealerem (i v den, kdy zemřel, při drogové dohodě); držel zbraň těhotné paní na břiše, zatímco jeho pět kamarádů ji okradlo doma; strávil čas ve vězení  třikrát, celkem asi osm let, a očividně se nepoučil z našeho trestního systému.

A teď si ho Amerika připomíná malováním nástěnných maleb toho chlapa po  stranách budov, jako by byl hrdinou? Neuvěřitelný! Děláte si ze mě srandu?

Zločin se vyplatí! ... a aby posypali ránu solí, rep. Pelosi (demokratka) darovala jeho bratrovi na jeho počest v překrásném prezentačním kufru  složenou americkou vlajku, která přeletěla nad Kapitolem.

Měli bychom být v rozpacích, ne-li znechuceni, jako občané!



John McNulty

***

Z Deklarace o budoucnosti Evropy:

... EU se čím dál tím více stává nástrojem radikálních sil, které by chtěly dosáhnout kulturní a náboženské přeměny Evropy, zaměřených na vytvoření evropského superstátu, na zničení nebo zrušení evropských tradic, přeměnu základních sociálních institucí a morálních principů.

Využití politických struktur a práva k vytvoření evropského superstátu a nových forem sociálního života je projevem nebezpečného a invazivního sociálního inženýrství známého z minulosti, které musí vzbudit oprávněný odpor. Nadměrná moralizující aktivita, které jsme byli svědky v posledních letech v institucích EU, vyústila v nebezpečnou tendenci vnucovat ideologický monopol.

Všechny pokusy přeměnit evropské instituce na orgány, které by byly nadřazené vnitrostátním ústavním institucím, vytváří chaos, podkopávají smysl evropských smluv, zpochybňují zásadní roli ústavy členských států. A vzniklé jurisdikční kompetenční spory jsou proto řešeny brutálním uvalením vůle politicky silnějších subjektů nad těmi slabšími. To ničí základ fungování evropského společenství jako společenství svobodných národů.

Jsme přesvědčeni, že konsensus musí zůstat základním prostředkem k dosažení pozice běžné v unii. Nedávné pokusy obejít tento postup nebo nápady na jeho zrušení, hrozí vyloučením určitých zemí z vlivu na rozhodování a přeměnit unii ve zvláštní formu oligarchie. To by mohlo vést k faktické neschopnosti konání vnitrostátních ústavních orgánů, včetně vlád a parlamentů, zredukovaných na funkci schvalování rozhodnutí již učiněných jinými.

V členských zemích stále existuje naprostá ochota spolupracovat a duch komunity a přátelství prostupuje zeměmi a společnostmi našeho kontinentu. To představuje velký kapitál. Reformovaná unie tento kapitál použije, zatímco unie, která odmítá reformu, ho promarní.

Proto se dnes obracíme na všechny strany a skupiny, které sdílejí naše názory, přičemž tento dokument je základem společné kulturní a politické práce, respektující roli současných politických skupin.

Reformujme společně unii pro budoucnost Evropy!

***

Nejen v EU narůstají problémy. Stále novými zákony, nerespektujícími a paralyzujícími zdravý rozum, se situace bude nutně jen zhoršovat. Vláda zákona a dobrých mravů ano, ne vládě zákonů bez dobrých mravů a zdravého rozumu!

 

Jan Šinágl, 13.7.2021

***

Nadační fond Svědomí národa: Příběh vědkyně MUDr. Soni Pekové, PhD.

Rok s koronavirem: Strachem jsme se zdraví a životu vzdálili (2. část)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.20 (10 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)