Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kotek_1

Alarmující výkřik o společnosti, ve které žijeme ... (Skandální odpověď redaktora TV NOVA Jiřího Hynka Jiřímu Kotkovi ze dne 11.9.2011)

… Včerejší mediální zpráva B.I.S. o zkorumpované justici mi přijde jako v černé grotesce – s ministrem Pospíšilem, produktem Kindlova právního institutu, to však ani nehne. Nejsem zoufalý z toho, že jsem zmařil několik let svého života a své rodiny, aniž bych dosáhl výrazné změny. Karlovarský volební mandát však pokládám za dostatečnou legitimaci k tomu, abych to nevzdal. Budu tedy s několika dalšími nadšenci v České kotlině hledat nové prostředky, jak ze své nesporné občanské malosti půjde tento problém posunout. … Možná s despektem, ale zcela jistě registrujete mojí sebevražednou aktivitu ve střetech se spolčeními politiků a několika vlivných podnikatelů, kteří systematicky vysávají karlovarské veřejné rozpočty. Tyto praktiky několik let „neomaleně“ veřejně nazývám korupčními a spolčení za mafiánské. Několik měsíců po volbách mi bylo umožněno aktivně takové problémy řešit, než jsem byl odvolán. Podle Vašeho způsobu medializace věcí kolem mě před i během odvolání jsem pochopil, že budu vystaven nepřízni osudu, v osamění proti proudu všelikých ataků. Ani to mě však neodradilo a neodradí od započatého sebevražedného snažení, v jehož pozitivní přínos pevně věřím. Nebudu nyní spekulovat o zadání a motivaci jednotlivých redaktorů – jako příklad zmíním pouze redaktory TV Nova Hynka a Nyklase, kteří vypustili v předvečer jednání ZM svojí manipulativní blamáž do všech zpravodajských relací této TV stanice, která skutečně dokázala ovlivnit rozhodování některých zastupitelů. ...

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

ALARMUJÍCÍ VÝKŘIK O SPOLEČNOSTI, VE KTERÉ ŽIJEME ...

Datum:

Fri, 9 Sep 2011 19:47:28 +0200

Od:

Jíří Kotek <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Komu:

P KN š. r. Przeczek <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, "P mfDNES Sorfa" <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, P Právo Voleman <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Kopie:

P TV NOVA Hynek Jiri. <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, P TV NOVA Nyklas <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

 

 

Vážený pane vedoucí redaktore,

 

Možná s despektem, ale zcela jistě registrujete mojí sebevražednou aktivitu ve střetech se spolčeními politiků a několika vlivných podnikatelů, kteří systematicky vysávají karlovarské veřejné rozpočty. Tyto praktiky několik let „neomaleně“ veřejně nazývám korupčními a spolčení za mafiánské. Několik měsíců po volbách mi bylo umožněno aktivně takové problémy řešit, než jsem byl odvolán. Podle Vašeho způsobu medializace věcí kolem mě před i během odvolání jsem pochopil, že budu vystaven nepřízni osudu, v osamění proti proudu všelikých ataků. Ani to mě však neodradilo a neodradí od započatého sebevražedného snažení, v jehož pozitivní přínos pevně věřím. Nebudu nyní spekulovat o zadání a motivaci jednotlivých redaktorů – jako příklad zmíním pouze redaktory TV Nova Hynka a Nyklase, kteří vypustili v předvečer jednání ZM svojí manipulativní blamáž do všech zpravodajských relací této TV stanice, která skutečně dokázala ovlivnit rozhodování některých zastupitelů J.

Přílohou si dovoluji přibalit velmi zásadní prohlášení, které jsem učinil po přečtení reakcí vedení Teplárny na mé podání T.O. S ohledem na jeho závažnost budu rád, pokud jej budete prezentovat veřejnosti!

Za případné pochopení, či zveřejnění zdvořile děkuji.  Možná časem také pochopíte, že primárně nejde jen o můj život.

 

Jiří Kotek, zastupitel karlovarský

(21.června odvolaný z funkce 1.náměstka v K.Varech)

603 222 921

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

PS základní informace o podání T.O. proběhla při jednání zastupitelstva města a její mediální ohlas je zachycen (6.-8.9.2011) na www.radnicnilisty.cz

 

KDE TO ŽIJEME? V MAFIÁNSKÉ SPOLEČNOSTI!

Na veřejném projednání zastupitelstva, při svém červnovém odvolání z funkce 1. náměstka v Karlových Varech jsem oznámil, že Karlovarská teplárna je řadu let tunelována v řádu desítek milionů Kč. Označil jsem tuto okolnost za jednu z mnoha, které stály v pozadí toho odvolání. Konkrétní informace jsem již předtím, od března, předkládal jak koaličním kolegům v představenstvu (Kulhánek, Rusev a předseda Malý), tak celé koaliční radě města. Podal jsem písemnou Zprávu představenstva jedinému akcionáři – radě města. Co s tím tito kompetentní lidé udělali? Nic, vůbec NIC! Naopak, rozbruslují problém do ztracena vyhlášením veřejné soutěže na objednání jakéhosi účetního auditu, který jim může říci pouze to, jak jsou položky zaúčtovány namísto toho, aby okamžitě zabránili pokračování tunelování a zajistili účetní podklady. Nezjistili tedy ani přesný rozsah škody, ani neuplatnili náhradu škody. Vyřešili to tak, že jsem nebyl pozván na poslední srpnové jednání představenstva.

Proto jsem na prvním zastupitelstvu po prázdninách oznámil, že jsem jako člen představenstva Karlovarské teplárny a.s. podal ve věci jejího tunelování trestní oznámení. Konec, konců je to moje povinnost, když jsem vyčerpal všechny legitimní prostředky nápravy kompetentní cestou. Ze svého úhlu pohledu podezřívám bývalé koaliční kolegy, že tomu tunelování ani nezabránili, ale navíc to staré kryjí.

Šokem pro mě bylo, když jsem se z novin dočetl prohlášení předsedy představenstva Karlovarské teplárny: „Policie nám už oznámila, že některá tvrzení v trestním oznámení nebyla pravdivá," (!). Toto prohlášení potvrzuje mé dlouhodobé kritiky Protikorupční policie, kterou dnes, po 5 letech účastného sledování jejich práce na kauzách Losovačky, paní Doubové, prodejů domů v Lázeňské 1,3 a 5, Lázní III a dalších, pokládám za neschopné cokoliv vyšetřit, nebo spíše - za státem placené zametače kauz pod koberec.

Za ještě horší pokládám roli dozorujícího karlovarského Státního zastupitelství. Tu vidím dokonce jako kmotrovskou, protože svojí činností doslova paralyzuje případné policejní nadšence, kteří by měli snahu věci řešit. Ukládají nesmyslná šetření, pinkají si vyšetřovací spisy, ze kterých masivně unikají informace k viněným osobám.

Vím, o čem mluvím. Nestřílím laciné mediální rány. Navštívili mě již před 4 lety policejní důstojníci (rozčarováni a znechuceni od policie při Langerových reformách nakonec odešli). Sám jsem navštívil vertikální strukturu orgánů obou kritizovaných institucí, až k jejímu vrcholu. Jednal jsem s náměstky ministrů. Ministr John byl dokonce za námi ve Varech. Jsem v kontaktu s řadou nezávislých iniciativ: Transparency International, Oživení.cz, Nadačním fondem proti korupci. Vím, že existuje řada „bláznů“, kteří by chtěli zákonnost, slušnost a pořádek, ale narážejí na identické problémy – na státem organizovanou mafiánskou síť politiků, policie, justice a V.I.P. podnikatelů, co to korumpuje a zároveň vysává.

Včerejší mediální zpráva B.I.S. o zkorumpované justici mi přijde jako v černé grotesce – s ministrem Pospíšilem, produktem Kindlova právního institutu, to však ani nehne. Nejsem zoufalý z toho, že jsem zmařil několik let svého života a své rodiny, aniž bych dosáhl výrazné změny. Karlovarský volební mandát však pokládám za dostatečnou legitimaci k tomu, abych to nevzdal. Budu tedy s několika dalšími nadšenci v České kotlině hledat nové prostředky, jak ze své nesporné občanské malosti půjde tento problém posunout.

 

Jiří Kotek, zastupitel ve městě a kraji Karlovarském

 

Odpověď redaktora TV NOVA Jiřího Hynka – potvrzuje svůj pravý charakter a své „schopnosti“ !!!

 

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

RE: ALARMUJÍCÍ VÝKŘIK O SPOLEČNOSTI, VE KTERÉ ŽIJEME ...

Datum:

Sun, 11 Sep 2011 10:38:02 +0200

Od:

Jíří Kotek <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Komu:

'Jiri Hynek' <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Kopie:

P KN š. r. Przeczek <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, "P mfDNES Sorfa" <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, P Právo Voleman <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, "P TV NOVA Nyklas " <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

 

Pane redaktore Hynku,

 

to nebyl spam, to jsem vám v kopii korektně poslal informaci, že o vás píšu e-mail, což je asi jediné, co mohu ve své občanské malosti dělat, proti vašemu zničujícímu vlivu, kterým jako televizní novinář disponujete – bohužel L.

Nevím jaké motivy vás vedly ke zpracování takové reportáže, ale znám sebe i to, o čem jste reportáž udělal, takže ten váš kompilát pokládám fakt za ohavný a tu ohavnost si umocněte v souvislostech toho, co se kolem mého snažení ve Varech událo a děje.

Do doby jejího vysílání jsem vás pokládal … ale myslím, že jsem vám bezprostředně také psal@ a telefonoval jsem vám, … ale ani jste neodpověděl. Dříve jsem vaše reportáže doslova hltal … dnes okamžitě přepínám kanál, abych neztrácel vteřiny života ve vašich falešných kompilacích.

Žijte si ve svém životním marasmu, já si budu žít ve svém.

… bohužel budu nějaký čas vystaven vaší možnosti se o mě takto otírat

… a budu si přitom rozjímat, jaké potěšení (vyjma prachů) vám taková práce přináší.

 

Jiří Kotek

 

Jiri Hynek [mailto:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.]

Sent: Saturday, September 10, 2011 10:37 AM

To: Jíří Kotek

Cc: P KN š. r. Przeczek; P mfDNES Sorfa; P Právo Voleman; P TV NOVA Nyklas

Subject: Re: ALARMUJÍCÍ VÝKŘIK O SPOLEČNOSTI, VE KTERÉ ŽIJEME ...

 

Pane Kotku, vypusťte mě, prosím, ze svého adresáře. Sám jistě chápete, jak mázání takových spamů otravuje v práci.

Děkuji za pochopení a přeji hezký zbytek karlovarského ruského podzimu.

J. Hynek

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #1 Franta Kopecky 2011-09-10 13:47
Tak ted mluvte.
Další chlap co stojí na správné straně.
Kdo mu pomůže , kdo se zajímá?
Jo, vy máte smutek.
Spadli nezištný bojovníci.
Tak běžte skákat.
Tupouni.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)