Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PorodS rizikem porodu doma to není tak strašné, jak je obecně tendenčně prezentováno, zahraniční studie porovnávající zdravé ženy rodící doma a v porodnicích potvrzují stejné riziko komplikací pro obě skupiny. Nevýhodou pro domácí porod je skutečnost, že jeden tragický případ posune statistiku, která se tak jako tak v ČR nevede, o velký počet procent vzhledem k mnohem menší výchozí skupině. V ČR je ještě problém s naprostou nedostupností péče porodních asistentek. Proti těm statečným, co ještě působí v Praze, je právě vedeno masivní tažení, lze tedy očekávat další redukci.

 

Jinak já sama patřím mezi ty ženy, jež při této klíčové události preferují absolutní soukromí a prostředí nemocnice jim v podstatě znemožňuje porodit bez komplikací. Byla bych ráda, kdyby tato možnost byla zachována i pro ostatní, které to tak cítí. Kromě toho jsou zastánkyně domácích porodů vlastně jediné, které se stále aktivně snaží zlepšit podmínky v porodnicích, kde je poutání k lůžku s nohama nahoře stále ještě jev překvapivě častý. Argument, že se má žena bránit na místě, je bohužel trošku mimo mísu, protože zdravotnický personál nemá ve zvyku komunikovat a žena je navíc přirozeně v rozpoložení, které rozumovému přístupu poněkud brání.

Zdena Pšeničková 23.9.2011

* * *

Vážený pane Šinágle,

obracím se na Vás jako na člověka, který prokázal mimořádnou míru odvahy a jehož slovo má dle mého názoru velkou váhu. Včera proběhl proces s Ivanou Königsmarkovou, porodní asistentkou, která byla obžalována z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti při porodu doma. Protože jsem v osobním styku s právními zástupci žalované, dostaly se mi do rukou směrodatné informace o procesu, který budí podezření, že jde o politickou objednávku, související s novelou zákona o zdravotnických službách a obecnou tendencí omezit právo volby místa porodu. Na této adrese je tiskové prohlášení zástupců, které Vám poskytne detailnější informace (zpráva z idnes). Pokud byste byl ochoten událost na svém webu komentovat, byla bych Vám velice zavázána.

Se srdečným pozdravem

Zdenka Pšeničková, Pardubice, 22.9.2011

Soud nebyl nestranný, říká advokátka porodní asistentky

* * *

Připojuji se k názorům a argumentaci paní Pšeničkové. Jde bohužel o praktiky státu, používané i v jiných oblastech a připomínající totalitní, které jsou často iniciovány lidmi z této doby na odpovědných místech či jejich následovníky, kteří jejich způsoby převzali a pokračují tak v jejich způsobech. V konečném důsledku doplatí na to  nejen děti, ale i my všichni, nezačne-li se občanská společnost účinně bránit. Připomínám, že roste i počet nemocnic, které za účast otce při porodu vyžadují poplatek až do výše 3000,-Kč, což je nemravnost a amorálnost nejvyššího stupně, o vlivu na rodičku a následný porod nemluvě. K této problematice je nutno zmínit i problém pěstounské péče versus dětské domovy, kdy náklady na jedno dítě v dětském domově dosahují dnes už 40.000,-Kč měsíčně – to už je slyšný „byznys“, za který se vyplatí lobovat – na úkor zájmu dítěte a vůle daňových poplatníků! Stejně tak je smutným vysvědčením našich občanů zákonodárců, že neprošel návrh zákona o střídavé péči, ve světě i odborníky uznávaném řešeni při rozpadu manželství. Divíte se, že se rodí stále méně dětí – s výjimkou romských rodin, ale to už by bylo zase jiné téma. Jedno je jisté, rodí-li se stále méně dětí a stále méně i z rodin, kde je předpoklad, že jejich potomek by byl společnosti prospěšný, nemůžeme s ohledem na logický demografický vývoj očekávat zmenšení problémů, ale jejich nárůst s patřičným vyústěním. Nemusí proběhnout v klidu, zvláště budou-li našimi občany zákonodárci lidé, kteří dávají vlastní prospěch „až na první místo“ před zájmy země.

Připomínám opět slova jeho Svatosti Benedikta XVI. Z jeho projevu v Bundestagu:

… Bible nám chce tímto vyprávěním říci, co musí být na práci politiků to nejpodstatnější. Poslední měřítko a důvod pro práci politika nesmí být úspěch a už vůbec ne materiální zisk. Politika musí být namáhavá a spravedlivá, aby mohla vytvořit základní předpoklady pro klid. Přirozeně bude politik hledat úspěch, který mu teprve otevře možnost politicky působit. Ale úspěch je měřítko spravedlnosti, vůle k právu a pochopení, že je podřízen právu. Úspěch může také svádět a může tedy otevřít cestu pro zfalšování práva, pro zničení spravedlnosti. „Odstraň právo – potom není stát nic jiného než velká banda lupičů“, řekl jednou sv. Augustinus. My Němci víme z vlastní zkušenosti, že tato slova nejsou jen bezvýznamným strašákem. Zažili jsme, kdy se moc oddělila od práva, stála proti právu, právo bylo pošlapáno a kdy se stát stal nástrojem jeho zničení. To vedlo k vytvoření velmi dobře organizované bandy lupičů, která ohrožovala celý svět a který dohnala až na okraj propasti. Sloužit právu a bránit vládu bezpráví je a zůstane základní úlohou politika. V této historické hodině, kdy člověku připadla moc, která byla dosud nepředstavitelná, je tato úloha zvláště naléhavá. Člověk může svět zničit. Může sám sebe manipulovat. …

 

Jan Šinágl, 25.9.2011

 

I takto je nutno usilovat o dobré mravy - i pro dobro dětí, bohužel…


Podbrdsk_noviny_Wojdyla_JS_17-2011_220911


Pospěšme milovat lidi, neboť tak rychle odcházejí...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)