Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zaorane masove Hroby Geza Dunajzsky avers 2022Zaorane masove Hroby Geza Dunajzsky revers 2022Trauma z tragédie v Přerově si nesu od dětství. Moji příbuzní v Medzendefu (Medzev) o tom poprvé mluvili 27. prosince 1947. Ti přežili tragédii v druhém vagonu a právě oni byli posláni do Ligetfalu, aby tam byli popraveni. Díky tomu, že dunajské mosty byly vyhozeny do povětří, a teprve po dlouhém čekání ve Vídni se jim podařilo přejít do Ligetfalu na pravém břehu Dunaje. To jim dalo příležitost uplatit řidiče náhradním jídlem, které měli u sebe. O tom mluví paní János Lindák, jejíž manžel byl popraven, v dokumentárním filmu „Nikdo za vás není zodpovědný“. Ve své knize cituji její svědectví, které je slovo od slova stejné jako svědectví, které cituje pan profesor Hýbl ve své práci.  Moje kniha je k dispozici také v češtině a rád bych ji věnoval jako dárek všem, kteří si přišli připomenout masakr, abychom nikdy nezapomněli na to, co se stalo na Švédských šancích v noci z 18. na 19. června 1945.

Moje kniha Zorané (masové) hroby byla napsána s cílem zajistit, aby se tyto hrůzy již nikdy neopakovaly. Bohužel se tato kniha nedostala ani k ukrajinskému, ani k ruskému lidu. V Evropě přibývá masových hrobů. Jediný způsob, jak to zastavit, na obou stranách, není poslat na bojiště další zbraně, ale vyslat oběma horkým vůdcům poselství o míru. V konfliktu není vítěz, obě strany jsou morálně odpovědné za zahájení války. Zvláště když se jedná o vztah mezi dvěma sesterskými národy. To, co dělá Evropská unie naším jménem, je nerozumné. Je třeba přimět oba národy k mírovým rozhovorům, a ne jim posílat zbraně. Naše rozvíjející se ekonomika se tak vrací o několik let zpět a my, obyčejní lidé, neseme následky války. A penězovody a mocní si namastí vlastní kapsy.

Géza Dunajzsky

***

K tématu jsem se vyjádřil v tomto článku. Postoj pana Dunajzského chápu. Nepřekvapuje neempatický postoj Vladimíra Hučína, držitele statusu válečného veterána (i za zastřelení rudoarmějce ze zálohy v době ruské okupace, jeho matka byla členkou KSČ). Opět hodnotí a uráží druhé, aniž by je a jejich práci znal. Škoda, že nepracuje aktivně, nic neřeší (nekandiduje ani na předsedu KPV-ČR), jen kritizuje a napadá druhé. Stal se v podstatě obětí sám sebe, žijící uzavřen ve svém vnitřním světě. Na jeho web se nelze přihlásit, kdo má jiný názor, je nepřítel ...

Oběti vojáků čs. armády hovořily nejen slovensky, ale i česky, německy a maďarsky. Je jen dobře, když vzpomínka na ně zaznívá i v těchto řečech. Věřme, že příští rok bude na Švédských šancích připomenuta a uctěna památka i 94 mladých chlapců, zavražděných v Petržalce členy stejné posádky, kteří vraždili na Švédských šancích, kdy se vraceli se do svých kasáren v Petržalce. I to mělo být příčinou, proč byla stará Petržalka zničena, aby se zahladily stopy po těchto zločinech v době míru. J.Š.

***

Dobrý den,

… Ten člověk, H...nepamatuji si jeho jméno pak přišel za mnou i s nějakou paní a začal mi vykládat něco o Rusácích. Nechápala jsem, co chce, vždyť jsem tam byla čistě v roli tlumočnice. Když někdo nerozpozná, že se jedná o překládání - tak s tím se nedá nic dělat. Že jsem si chtěla přivydělat? Čím? Tato návštěva mne stála:  jízdenka vlakem tam i zpět + kytice 1300Kč a musela jsem odříci průvodcování v Praze - 3500Kč, tedy celkem 4800Kč. 

PhDr. Kláris, Georgina 

30.6.2022

***

Vydání otřesné knihy „Zaorané masové hroby“, předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová-Adamová a eurokomisařka Věra Jourová, nepodpořily!

Další dědictví zločinné politiky Edvarda Beneše: Domobrana a zkáza karpatských Němců

Dodatky k lidskému profilu prezidenta Edvarda Beneše

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

-1 #1 Jan Šinagl 2022-07-02 09:00
Proč by měl mluvit p. Dunajszky slovensky? Mluvil svým jazykem a chtěl, aby jeho projev odzněl v jazyce země, kde se to stalo. Proč sem plést slovenštinu?

A že jsem se připletla? Toho člověka jsem si ani nevšimla, to on napadl mně po tomto projevu - přišel za mnou on ještě s nějakou paní - mohla být novinářka nebo podobně.
Vysvětlila jsem velmi rychle, že jenom překládám, ale jinak s tím, co řekl pan Dunajszky - souhlasím.

Mne také začal vysvětlovat rok 1956 a další, neposlouchala jsem ho. Nechtěla jsem argumentovat tím, jak mne překvapuje tato hluboká nenávist proti Rusům ze strany občana ČR, když ještě do r. 1990 v Sovětském svazu se hovořilo o tehdejším Československu
jako o 13. státu SSSR.

V Maďarsku, kde p. Dunajszký své vzdělání získal, se tak nikdy nehovořilo. Dokonce my jsme z ruštiny ani nemuseli maturovat na rozdíl od tohoto pána, ovšem, jestli vůbec má maturitu.

Jen v Maďarsku nepodporují válku. Žádnou. Neposílají zbraně - nechtějí žádné nové masové hroby - to chtěl říci p. Dunajszky.

Kláris Georgina

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)