Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Podvod… V roce 1989 jsem se stal spoluzakladatelem OF Hodonín. Přivítal jsem V.Havla, který v roce 1990 přijel do Hodonína odhalit pomník TGM. Pak mne napadl premiér P.Pithart, že jsem vypracoval materiál k privatizaci asi 100 podniků v okrese a uvedl v něm funkcionáře KSČ ve vedoucích místech. Do TV řekl, že "je to hon na čarodějnice" a předání podniků nadále do rukou KSČ označil, že "slyší trávu růst!". …

Vážený pane Šinágl,

Přečetl jsem si maily od Vás a děkuji, že jste se pustil také do boje proti podvodům. Chtěl bych jen reagovat na připomínku pana Křivánka, který tvrdí, že jsem levicový politik. Tak především jsem geolog a ne politik. Za druhé jsem po invazi vojsk Varšavské smlouvy musel odejít za hranice, jinak mi hrozil Jáchymov za to, že jsem zveřejnil, že v r.1958 odstranila skupina KSČ všechny profesory na brněnské Přír. fak. a zaujala po nich jejich funkce. Tato aktivita jim byla započítána do pedagogické činnosti, za kterou obdrželi jedni titul Doc., jiní CSc, jímž se chlubí dodnes. Protože jsem obvinil ZO KSČ fakulty, že díky této akci a výslechům zemřel můj přítel doc. Jedlička z kat. botaniky, musel jsem emigrovat. Byl jsem pro své znalosti přijat na Sorbonně v Paříži. Kvůli tomu, že mé rodiče vyšetřovala StB a otec byl po mozkové mrtvici, tak jsem se po amnestii vrátil. Ovšem na Slovensko, do podniku Nafta, Gbely. Tam mne ochraňovala Slov. Akad. vied Bratislava, UNESCO, RCMNS, aj. Přesto jsem byl stále vyslýchán od StB od r. r.1958 do 1989. Při jednom z výslechů v r.1982, jsem dostal infarkt. Na mé kolegy z uvedených mezinárodních organizací poslali KGB, dokonce i na mého přítele dr. Godfrida Wesseleho z OMV, jak mi oznámil BIS. Dnes jsou tito funkcionáři StB jednateli firem. V roce 1989 jsem se stal spoluzakladatelem OF Hodonín. Přivítal jsem V.Havla, který v roce 1990 přijel do Hodonína odhalit pomník TGM. Pak mne napadl premiér P.Pithart, že jsem vypracoval materiál k privatizaci asi 100 podniků v okrese a uvedl v něm funkcionáře KSČ ve vedoucích místech. Do TV řekl, že "je to hon na čarodějnice" a předání podniků nadále do rukou KSČ označil, že "slyší trávu růst!".

Při návštěvě V.Klause jsem mu seznam předložil, ale on měl na věc jiný názor. Chtěl ponechat totalitní kádry ve vedoucích místech, aby "tak rozdělil KSČM na chudou stranu a kapitalisty, kteří v případě nové revoluce už budou bránit svůj majetek se zbraní v ruce!". V r.1991-92 jsem vedl první manažérské kurzy, kterých se zúčastnilo kolem 150 inženýrů z okresu. Novou ekonomiku je školili Vladimír Dlouhý, Tomáš Ježek, Bratinka, Dvořák, Kudělková aj. Tomáš Baťa mi nabídl, že  několik z nich by mohl zaměstnat ve svých podnicích ve světě, ať se to naučí. K výměně kádrů však nedošlo. Můj syn mezitím ukončil studium na VUT Brno jako inženýr. Podepsal smlouvu s rakouskou firmou v domnění, že bude u nich pracovat. Oni ho ale poslali na Sibiř, kde v povodí řeky Leny cementoval základy nějaké nemocnice. Pak se nemohl dostat zpět, až nákladním letadlem vkleče mezi bednami přes Severní ledové moře do Petrohradu a odtud vlakem  domů. Můj synovec dopadl hůř, když na Floridě zemřel, podle všeho pod rukou české mafie, která mu zajistila zaměstnání v hotelu a pak chtěla jeho majetek.

Později mne T.Baťa požádal, abych napsal knihu o vývoji naší země od jejího počátku. Přes prof. M.Zeleného z Fordham Univ. v N.Yorku jsem se dostal k sponzorovi mé knihy "Paměti národa", která vyšla v r.2010 (690 str., 111 příloh). Bohužel, sponzor Ing. Stanley Svoboda z Pennsylvanie poslal přes 250.000,-Kč na svoji rodinu v Kyjově, aby zaplatila tisk. Kniha byla vydána v LV Print Uh.Hradiště, ale nebyla zaplacena, protože si peníze na tisk nechala rodina sponzora na opravu havarovaných aut, kterými se živí. Tím se dostal sponzor do sporů, při nichž zemřel a tato rodina v Kyjově chce být  nyní dědicem jeho majetku a podle jejich mínění i knihy, kterou jsem napsal.

Jako geolog jsem objevil několik ložisek uhlovodíků. Jedním z nich je i ložisko ropy v Poštorné u Břeclavi, jehož zpracování a projekt zcizila  f. Česká naftařská spol.,sro, Hodonín. Vrchní soud v Olomouci mi proto dal k dispozici právníka "ex offo", který po zjištění, že hlavním majitelem je Petr Lamich z Opavy, co do nové firmy vložil 30 mil. Kč z Topných olejů, odstoupil. Tak jsem se vydal na boj proti korupci, který začal od privatizace státního majetku. Levičák tedy asi nejsem, to jen Vy p.Křivánku bez důkazů napadáte slušné lidi. Máte asi stejné informace jako pan Babiš, který v tisku přiznal jednomu miliardáři z Hodonína, že tam byl v OF. Ne, byl v OV KSČ. Do ODS se dostal ale JUDr.Jiří Kovář, který ještě v listopadu 1989 kandidoval v podniku Sigma do KSČ. Pak se stal ved. Úřadu vlády, který provázel V.Klause při dělení republiky 1992/93. Všichni jsou teď minimálně milionáři podobně jako politici z jakékoli strany. Tedy i křišťálově čistý St.Gross z ČSSD. Pouze doufám, že  Vás podobné trampoty ani za totality, ani po ní nepotkaly.

 

RNDr. Rudolf Jiříček, Hodonín, 25.9.2011

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #3 Ladislav Křivánek 2011-10-03 17:35
Milý Rudo,
moc mne mrzí, že jsi nenapsal křestní jméno toho mého jmenovce, který Tě označil za levicového politika. Ozývam se touto cestou jen proto, aby si třeba lidé omylem nespojovali moje jméno s tím mým jmenovcem.
Srdečně Tě zdraví
Láďa Křivánek z Montrealu
+1 #2 Kubík 2011-10-02 23:53
Dopis velmi dobře vystihl postkomunistick ou dobu u nás s otevřenými dveřmi všem rudým papalášům ke korytům za vlády V.Klause. Výborný článek pana Jiříčka, kdyby se víc takových odvážných lidí v socialismu našlo..
0 #1 zdenek 2011-09-30 18:00
Zdravím pane doktore Jiříčku, kam se podíváme, samá levárna v tom našem posttotalitním rádoby veselí... Zdenek, Hodonín

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)