Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Treti odboj na klatovsku a domazlicku aversWiendl Klaus

Aktualizováno 2.5.2023: Jsem bolševická zrůda a deviant …

***

V knize „Třetí odboj na Klatovsku a Domažlicku“ (Město Klatovy 2014) píše politický vězeň František  Wiendl, že v květnu STB ještě nic o jejich skupině nevěděla, protože nikdo nic neprozradil. Přitom jako jediný vyjmenoval všechny zúčastněné komplice hned při prvním výslechu. Sebrali je 19.listopadu 1949 a 22.listopadu už StB vše věděla. STBáci píší, že polehčující okolnost byla, že mluvil. Jak může být u ing. Mileny Blatné František Wiendl čestným předsedou KPV? Podotýkám, že jsem si pana Wiendla dříve vážil. Názor jsem změnil, mé zásady jsou neměnné – i z úcty k hrdinům odboje za vlády nacistů a komunistů, ke skutečným hrdinům, kteří nikdy morálně neselhali. Bylo mi ctí smět považovat za své přátele Františka Zahrádku, plk. Luboše Hrušku, plk. Františka Hejtmánka, či politické vězně žijící v exilu ve Švýcarsku, za které zástupně jmenuji JUDr. Jaroslava Anděla (předseda Světového svazu politických vězňů v exilu), sokola Rudlu Němečka, či skauta Karla Kukala.

Wiendl FrantišekNíže si můžete přečíst výpovědi na StB a dodatky od listopadu 1949 do června 1950 Františka Wiendla, Jana Prantla a MUDr. Jiřího Krbce. Pan Wiendl mně prý „nemůže přijít na jméno“ – po přečtení jeho výslechu na StB a porovnání s tím co píše v knize „Třetí odboj na Klatovsku a Domažlicku“, se mu nedivím. Stačí porovnat datumy výpovědí s tím, co píše ve sborníku. Pravda je jen jedna, byť na zemi nutně relativní – záleží na úhlu pohledu. Absolutní pravda je nad námi. Podle ní budeme také souzeni a hodnoceni.

MUDr. Jiřího Krbce pošpinil František Wiendl zřejmě jen proto, aby „vynikl“ a byl „slavný“. Nikdo už se nemůže bránit, už tu nejsou… Velkým kamarádem Františka Wiendla je také hrdina III.odboje Vladimír Hučín, bývalý důstojník BIS. Jistě své selhání napraví na svých webových stránkách, pokud mu jde o pravdu, za kterou roky bojuje, byť poněkud sebestředně, neúčinně a naivně, neberouce v potaz reálný stav české společnosti.

Z archivů StB:

20.11.1949 a 21.11.1949:StB výslech Jan Prantl  2x

21.11.1949: StB Jiří Krbec 21.11.49-I.Dodatek-II.Dodatek  

22.11.1949: III.odboj Klatovsko Domažlicko StB Výslech František Wiendl

1.6.1950: StB Jiří Krbec výpověď - dodatky 2.6.1950-30.6.1950  

***

100 let od narození Oty Rambouska (21.1.1923): Estébáci ho mlátili ulomenou nohou od židle. Vydržel 54 hodin nepřetržitého výslechu

8.3.2023: Josef Mašín oslavil 91 let – „Co jsi dělat ty, zatímco já konal?“

MV ČR 22.2.2023: Zločinné Benešovy dekrety jsou, de facto, stále součástí právního řádu ČR

15.3. 1939: Edvard Beneš, přelstil sám sebe – národ zaplatil krví a duší za jeho krvavý úpis komunistům

***

Jen těžké životní situace prověří skutečnou odvahu a odolnost každého z nás. Popírat vlastní morální selhání je zbabělost a malost, na rozdíl od upřímného přiznání.

ČT 1 15.3.2023: V exekuci – záběry řádění českého gestapa v mém bývalém domě - SPZ: EU-27-11-2018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (9 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #9 Jan Šinagl 2023-03-21 19:54
Žádám tímto Jana Šinágla, aby z jeho seznamu okamžitě vymazal moji e-mailovou adresu.
Nejsem zvědav na žádné jedovaté výplody jeho chorého mozku.

Bohumil Kovařík
***
Bývalý blízký spolupracovník MUDr. Naděždy Kavalírové, násilnického typu. Mnoho o demokracii nepochytil svým pobytem v Rakousku. JŠ
+2 #8 Jan Šinagl 2023-03-21 16:25
Pane Šinágle,

nechce se mi odpovídat na tu snůšku nepravd, posílaných na neexistující mailové adresy. Jenom malou poznámku na Vámi citované jméno gen Josefa Mašína. Před pár dny - asi čtrnácti - se také objevily protokoly z výslechů, kde údajně gen J. Mašín vyzradil při prvním výslechu jména spolupracovníků . A můj pocit a názor na tento "objev" byl stejný jako v případě Vašich pomluv Františka Wiendla Nikdy v protokolech nenajdete všechno, nikdy nevíte, zda nebyli vyzrazeni lidé, kteří už byli v bezpečí atd.

A Smilovice - dodnes se marně soudíme o neplatnost darování "Smilovic". Našel byste naše jména (včetně jména Františka Wiendla) na dovolání k Nejvyššímu soudu ČR. Soudíme se s Generálním finančním ředitelstvím a KPV ČR, tedy jejími současnými představiteli, kteří jsou -podle Vás právem- zapsáni v aktuální verzi Veřejného rejstříku. Ale to by bylo na dlouhé psaní. A tolik času Vám nechci věnovat.

Milena Blatná
21.3.2023
-4 #7 Jan Šinagl 2023-03-21 11:56
Vážená paní předsedkyně KPV,

děkuji Vám. Napsala jste to slušně a diplomaticky. Věřit v Čechách nestačí, protokoly StB vypovídají jasně - viz výslech v první příloze. Škoda, že je odmítáte číst. Obávám se, že jen přebíráte názor syna na otce. Dáváte přednost víře, před fakty. Čestný člověk se nemá za co stydět. Je-li v podezření z nečestného jednání, uvítá a věcně vysvětlí. Nevěcné napadání autora zveřejněných informací jen jejich pravdivost zvyšuje, resp. potvrzuje. Je povinností nezávislého publicisty zveřejňovat zamlčované informace v zájmu pravdy a případně se omluvit, také v zájmu hledání pravdy (není to o odvaze). Nemyslím si, že pana Františka Wiedla zvolili čestným předsedou ti co ho znají, ale naopak ti, co ho dostatečně neznali (jako se stalo mně). Dnes už by ho, po odtajnění jeho minulosti, zřejmě nezvolili. Nebyl zvolen právem. Volební schůzi KPV 2019 svolali jen jeho příznivci. Nikoli celá členská základna. Jako za KSČ v 50. letech... Zákon nezákon. Seznam pozvaných jistě máte. Je podaná žaloba na neplatnost tohoto sněmu. V aktuálním výpisu z rejstříku tato volba není zapsána. Asi to bude chvíli trvat, než si političtí vězni zvyknou na nová fakta, ty, pro které je pravda zásadní. Na zemi bude vždy relativní, vyjma té absolutní nad námi. Konečného soudu se dočkáme všichni.

I Vám doporučuji knihu Josefa Mašína ml. "Cesta, která nikdy neskončila" a jak obdivuhodně se choval gen. Josef Mašín po zatčení gestapem, skutečná odvaha a statečnost, která se plně projeví jen v kritické situaci. Měla jste ji projevit i Vy odesláním dopisu na Západ Vašeho partnera z vězení Jáchymov, kde jste pracovala? Nebyla jste obviněna z velezrady a odešla studovat na VŠ společně se svým bratrem? Ve stejné době byla popravena dr. Milada Horáková. V r. 2017 jste měla pomáhat B. Matějíčkové v naprosto nezákonné likvidaci KPV ČR a tichém vyvedení nemovitého majetku za 30 mil Kč ve Smilovicích z KPV na jiný subjekt? Šest velikých patrových chat na Vltavě. Dodnes se o ně KPV marně soudí s GFŘ. Připomínám, že matka B.Matějíčkové, Vaše předchůdkyně MUDr. Naděžda Kavalírová (Zpěvačka), byla předčasně propuštěna v 50tých letech z vězení "za vyzvědačství", po rozhodnutí stranické "pětky". Následně odešla pracovat na komunistické ministerstvo (byla i předsedkyní SČSP). Tak to dopadá, když se revoluce odbude "cinkáním klíčky". Oběti komunistů se musejí obracet v hrobě.

I na jejich památku jsem pořádal s plk. Josefem Musilem cca 20 výstav o zapomenutých zločinech komunismu v letech 1948-1989 včetně Senátu, Sněmovny, Kláštera Želiv, Sv. Hostýna a TF UK - za mlčení všech veřejnoprávních médií. Děkuji ještě jednou několika politickým vězňům z Plzně, kteří nám v Senátu a ve Sněmovně pomohli s instalací výstavy. Věřím, že jste ji shlédla i na Sv. Hostýně, kde jsem měl také možnost promluvit.

Rehabilitovaný voják plk. Josef Musil odvedl sám práci, kterou mělo dávno odvést KPV ČR. Stálo jej to nemálo financí. Mne bylo ctí jeho tolik potřebný projekt finančně a mediálně moci podporovat – k uctění památky obětí zločinného komunistického režimu.


S pozdravem

Jan Šinágl

21.3.2023
-3 #6 Jan Šinagl 2023-03-21 09:55
Vážený pane Wiendle,

děkuji Vám za reakci. Z datumů vyplývá, že Váš otec opravdu hned na začátku všechny a všechno vyzradil. Ne až po 40 útrpných dnech v temnici, jak uvádíte. Jsou tam i pojmy "přiznávám, chci udat, všeho lituji".

Co za etické závěry z toho plyne pro mukly:

- Za protikomunistic ký odboj mu náleží čest za statečnost právem
- Za okamžité přiznání a udání všech lidí pro StB mu čest nenáleží
- Za chybějící omluvu, kterou 73 let dluží spolubojovníkům , za 30-leté sbírání medailí, cen, mediální a televizní slávy, titulů v odboji a v KPV, mu pro jeho zamlčení pravdy čest nenáleží. Je možné, že některé se možná i zruší.

Jde o tři různé skutky a všechny se dle spisů nejspíš staly, kladné i záporné. Dalo by se říci výsledek 2 : 1 pro nečestnost vs. čest (pokud nebylo udání a přiznání vymláceno mučením a nebyla na to podána stížnost nebo tr. oznámení během uvolnění ze 60. let, nebo po roku 1989.) Vzhledem k tomu jeho nesení velké popularity je bohužel nutné nést a unést i odpovědnost za lidské chyby, za osobní selhání, za nepravdy. Unést objektivizaci historie. Jeho odbojová činnost tím dostala zásadní kaňku a minimálně důvod k pokoře a omluvě. Ale kdo chyby nedělá. Děláme je každý. Větší nebo menší. Soudit může jen soudce a Bůh. I podstatu českého charakteru, deformovaného dějinami a ztrátou skutečných elit, dobře vystihuje ve své poslední knize "Cesta, která nikdy neskončila", Josef Mašín ml.

S pozdravem
Jan Šinágl
+4 #5 Jan Šinagl 2023-03-21 09:20
Zločinecký bolševická zrůdo a deviante a spolupracovníku vraha (§145odst.4.tr. zak.) HavlíčeKubíka,

mám uložený mail, kterým jsem tě oprávněně nazval bolševickou zločineckou (kosočtverec se svislou oboustranně nedotaženou úhlopříčkou) a vyzval k neobtěžování úchylnými oplzlostmi. Namísto toho, přes varování, jsi v rozporu se zákonem o G.D.P.R. užil neoprávněně moji soukromou mailovou adresu, což je poříslušnou normou EU pokutováno až do výše 5 milionů euro. Zaplatíš to sám každému, které jsi obtěžoval bez jejich povolení, že můžeš užít jejich soukromý mail? Nebo se mám obrátit na švýcarské soudy k zabavení tvého důchodu?
Já osobně žádám o odškodné ve výši jednoho milionu euro do tří dnů od doručení mailu, a to složením k advokátovi Luďkovi Růžičkovi, který je také antifašistou a nemá rád nacisty a antisemity. (Adresa je u České advokátní komory)

Tímto ve skryté kopii všechny Šináglem obtěžované vyzývám, zda se připojí k žalobě o náhradu škody za zneužití soukromé mailové adresy. Poplatky u nízkopříjmových (pro švýcarské poměry jsme jimi všichni) nejsou požadovány.

Mgr. Karel Světnička

Předmět: Re: Čestný občan Klatov František Wiendl nebyl čestným
Datum: Mon, 20 Mar 2023 15:24:21 +0100 (CET)
Od:
Komu: Jan Šinágl
+3 #4 Jan Šinagl 2023-03-21 09:16
Adresováno všem, kdo se zajímají o práci StB.

V našem procesu jsme při výsleších rovněž uváděli dezinformace a nepravdy. To se krátce po revoluci při snaze o očištění obrátilo proti nám.
Podle postkomunistick ého prokurátora jsme se nevěrohodí tím, že jsme vyšetřovatelům neuvedli pravdivé údaje (tedy neposkytli potřebné informace k jejich pronásledování či zavření). Citování ze zinscenované obžaloby sestavené příslušníky StB dosáhl prokurátor zamítnutí naší snahy. To napravil po několika dalších peripetiích až odvolací soud.
Považuji za nemorální a neetické použití "lží", které zachránily druhé před uvězněním za argument ke znevěrohodnění kohokoliv.

Milan Beran, Rychnov nad Kněžnou, MUKL

19.3.2023
+4 #3 Jan Šinagl 2023-03-19 13:52
Pane Šinágle,

odpovídám na Váš e-mail o Františku Wiendlovi. Zároveň odpovídám všem Vámi osloveným. Musím konstatovat, že František Wiendl byl právem zvolen čestným předsedou KPV ČR lidmi, kteří znají jeho životní příběh i práci pro KPV ČR. Protokoly z výslechů STB jsem nestudovala, ale věřím, že se F.W. ničeho nečestného nedopustil. Jenom mě udivuje Vaše odvaha posuzovat čest lidí v situaci, kterou jste sám nezažil.

Milena Blatná
19.3.2023
+7 #2 Jan Šinagl 2023-03-19 13:50
Milý pane Wiendle,
děkuji za Vaši zprávu, srdečně zdravím Vašeho otce a těším se na knížku a příležitostné setkání.
Vše dobré celé rodině
Martin Vadas

P.S.:
Babišova propagandistu prolhaného hlupáka Jana Šinágla důzazně žádám, aby se už nikdy neopovažoval obtěžovat moji e-mailovou, ani žádnou jinou, schránku svými podlými výblitky!

19.3.2023
***
P.S.
Filmový dokumentarista, bývalý ředitel zpravodajství ČT. Za totality studoval ve Francii. Měl by méně "kádrovat", nepodléhat emocím a nedělat z rozčilení překlepy. JŠ
+5 #1 Jan Šinagl 2023-03-19 13:49
Pane Šinágle, píšu na základě mailu, v kterém jste poslal odkaz na článek, kde píšete o prvních dnech po zatčení Františka Wiendla. Píšu já, ačkoli se Vaše glosa týká mého otce, a ačkoli si táta myslí, že na podobný typ útoku nemá smysl reagovat. Ale mně to nedá, a to už proto, že v seznamu adres, které jste vytvořil, je vedle řady již zesnulých bratrů a sester z KPV řada těch stále aktivních, kterých si osobně vážím a myslím si, že mají právo na to, aby nebyli uváděni v omyl. Vůbec nerozumím tomu, proč a k čemu Váš útok. Říkám útok, protože ani jeden z argumentů, které uvádíte, není pravdivý. A v tomto případě nezáleží na „úhlu pohledu“, jak relativizujete ve vaší glose – jsou to holá fakta. Protokol s výslechem Františka Wiendla vznikl takřka bezprostředně po zatčení. Otec v něm zjevně zapíral a snažil se krýt své komplice, kteří byli dosud na svobodě. To, že zmiňuje jména Jana Prantla a MUDr. Jiřího Krbce – otcových kompliců a celoživotních přátel (!), vyplývá z toho, že oba již byli v tu dobu zatčeni a nemělo smysl estébáky oblbovat – lidé ve skupině věděli, že StB zatahuje po řadu měsíců síť nad jejich aktivitami. Když porovnáte všechny výslechy, všichni tři postupují podobným způsobem, blafují, vymýšlí si, matou. Podstatné ovšem je, že o nikom jiném než o Prantlovi a Krbci otec nemluví! Tedy Vaše směšné tvrzení, že „prozradil všechny“, je nesmysl psaný se zlým záměrem. Oni: Josef Černý, kamarád Franta z Prahy, Uldrych/Ulrych, Lojza z Loučimi – to jsou – jednoduše doložitelné – fiktivní!!!! postavy, žádná z nich ve skutečnosti neexistovala, a táta se tím snažil odvrátit pozornost vyšetřovatelů a zmást je. Dělal v tu chvíli, co mohl. A dělal to dobře, z jeho úst při tvrdých výsleších estábáci nic, co sami nevěděli, nezjistili. A z otce nevymlátili nic dalšího ani v průběhu čtyřicetidenní temnice (!), kam ho krátce po zatčení jako jediného ze skupiny uvrhli, aby z něho dostali, co chtěli. Kdybyste v tom tlustém vyšetřovacím spise listoval dál, snadno si toto ověříte. Ale už samotná skutečnost, že vezmete protokol o výslechu StB a ten dokládáte jako „fakt“ – pane, tohle je taková hanebná a neprofesionální věc…, ale to je snad každému soudnému člověku jasné. Pokud Vás otázka „cti“ mého táty tolik zajímá, prosím počkejte ještě měsíc dva - k létu vyjde ve vydavatelství Revolver revue vzpomínková kniha, kterou jsme s tátou sestavili, která popisuje jeho příběh - a to na základě jeho vzpomínek, ale také na pozadí kriticky (!) uchopených stovek stran vyšetřovacích, soudních a vězeňských spisů a dalších soudobých dokumentů a odborné literatury, v níž byl postoj mého otce a jeho kompliců a přátel již mnohokrát prověřen a ověřen. Tedy jestli Vás jeho osud opravdu zajímá a jde Vám o to, psát ve jménu „hlasu svobody a demokracie“, jak hlásáte na svých stránkách, pravdu. Po tomhle výkonu o tom ovšem pochybuji.
***
P.S.
Email Jana Wiendla, syna Františka Wiendla 19.3.2023.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)