Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kotek_1… Vy manipulujete veřejným míněním. Můj obraz ve veřejnosti je jen a jen Vaše práce! Čtu-li diskuse pod Vašimi články, mohu než utéci z města, jít se oběsit nebo čekat na najatého ranaře. …

Vážení redaktoři,

 

Zahrnuji vás žádostmi, prosbami o zveřejňování věcí, které pokládám za podstatné v dění města či regionu, někdy i širší. Bohužel je cenzurujete, píšete donekonečna o podružnostech (psychopatický Vikor, aktivní Fujdiar, ….nechci vám kibicovat do kvality výstupů), ale mé průběžné příspěvky házíte pod stůl. Otisknete-li něco, pak torzo původního s vyškrtanými podstatnými konkrétnostmi, nebo si jen vytahujete zkratky mých oponentních názorů, které se Vám hodí.

Vy manipulujete veřejným míněním. Můj obraz ve veřejnosti je jen a jen Vaše práce! Čtu-li diskuse pod Vašimi články, mohu než utéci z města, jít se oběsit nebo čekat na najatého ranaře.

Naštěstí pár desítek či stovek lidí kolem mě, kterým stačím věci vysvětlit, posílat jim e-maily, či mají net a koukají občas na www.radnicnilisty.cz se necítí ani zmateni ani podvedeni.

Dovolil jsem si po přečtení toho zdrcujícího mediálního nářezu sepsat přiložené „tiskové prohlášení“. Posílám ho v zoufalé naději, že dnes uděláte výjimku, nebudete ho cenzurovat a otisknete.

 

Jiří Kotek, 2.11.2011

 

Rozpad vedení města? Jen hysterie funkcionářů bez mandátu a nervozita v mocenském zákulisí.

Několik měsíců řešila KOA a TOP, jak zastavit fungování koaličního partnera ve funkci náměstka. V červnu se jim to podařilo ve spolupráci s opozičními stranami ODS-ČSSD-KSČM. Kvůli tomu společně rozbily K20. KOA z ní vystoupila a TOP 09 jí zásadně porušila. Proto koalici nezrušil v září Kotek!

Funkcionáři z té rozpadlé koalice však paradoxně zůstali ve svých koalicí získaných funkcích a dělají jakoby nic. Stačí jim k tomu „klid na práci“. Nejen, že to postrádá jakoukoliv kulturu politickou, ale reálně to je o tom, že si kdokoliv prosadí cokoliv, i proti vůli koaličního partnera. Je to bez pravidel. Nikdo z nezasvěcené veřejnosti pak nemůže dovodit co a kdo a v čí prospěch v této mlze dělá.

Příkladů je celá řada a není třeba harašit jen losovačkou. Je to o nevýhodné nájemní smlouvě na Teplárnu a její tunelování, které platí všichni občané napojení na její dodávky. Je to o pokračujících předražených akcích z minula, které se v tichosti posunují k realizaci. Je to o impotentních ústupových dohodách o Lázně III s loupežníky, kteří k objektu nemají žádná jiná než loupežná práva. Je to o několika obdobných žalobách na náhrady škod či odstoupení od smluv, které leží v šuplíky a čekají na promlčení. Je to o tiše tolerovaných hernách a hazardu, kterými je město zamořené. Je to o pokračujícím úpadku kultury, vytvořením stálé scény pro jednu místní herečku, stabilizaci Husovky a pokračující živoření ostatních kulturních iniciativ, včetně mladých teenegerských. Je to o protekcionalismu v rozdělování dotací a podpory sportu – v případě hokeje nevyvážené, bohužel (!) dokonce protiprávní. Mladí lidé, kteří chvilku v naději otáleli, dále prchají z města pryč.

V září při dovolbě nového, bezkonfliktního náměstka jsem jasně veřejně deklaroval, že koalice nemá mojí podporu a hlas pro volbu jsem podmínil potvrzením koaličních podmínek. Není tedy pravdou, že jsem někoho mohl překvapit či dokonce porušit nějaké své slovo!

Na tomto zastupitelstvu byl předložen program jeho jednání. Podle nechápajícího primátora zcela bezproblémový. Jako každý z 38 zastupitelů jsem mohl navrhovat, či oponovat. Řekl jsem pouze, že v programu není zařazena jasná deklarace o stabilitě vedení města, proto ho nepodpořím. O bezkonfliktním programu dále hlasovalo 37 (!) zastupitelů. Je tedy nekorektní a falešné přehazovaní viny a hlásat do veřejnosti, že jsem rozbil nějakou koalici, že jsem otevřel dveře ODS-ČSSD-KSČM do vedení či dokonce vyvolal nové volby. Neschválením programu se nestalo nic dramatického. Nevadí to, protože se zastupitelstvo sejde za dva týdny a pouze koalice bude koalicí, když potvrdí podmínky a pravidla své existence. Neshodne-li se v deklarovaném formátu K20, nepřistoupí na vzájemné podmínky, pak teprve se otevře prostor pro další jednání s opozicí o jiném formátu.

Škoda, že mediálním nezájmem a cenzurou se k veřejnosti nedostávají mé průběžné informace a varování. Pak je velmi snadné najít jednoho „problémového“ a označit ho za viníka. Nedomnívám se, že činím cokoliv špatného. Lpím na některých principech a prioritách volebního programu. Jsou jasné příčiny dostat mě do izolace. Je to obrovský tlak, placené inzerce, dehonestaci v médiích, postihy lidí v mém okolí.

 

Jiří Kotek, 2.11.2011

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+4 #1 František 2011-11-08 10:58
Vážený pane Kotku. Sleduji vaši kauzu z povzdálí z Plzně a musím vám dát za pravdu. Dnešní novináři jsou odrazem vlastností politiků. Chybí jim čest a slušnost. Nedávno jsem sledoval jeden film a tam se ptal malý chlapec svého strýce co je to čest. Strýc mu odpověděl takto: Čest je něco, co ti nikdo nemůže dát, ale ani vzít. Nenechte se otrávit redaktory bez cti a věřte, že jejich neslušnost se vrátí jim samotným.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)