Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

K situaci na Šluknovsku, o věcech souvisejících, dosud nezodpovězený dopis premiérovi Petru Nečasovi

Ač nejsem už z podstaty věci rasista (židovského původu, 18 příbuzných zemřelo v KZ), musím dát tomuto článku – viz níže - téměř ve všem za pravdu, byť se jedná o hoax a paní Budínová s ním nemá nic společného. Rodina mé matky pochází ze Šluknovského výběžku, přesně řečeno Neidergrund, tedy Dolního Podluží. Všechno jim komunisti zabavili a my jsme se po letech tak trochu do tohoto kraje vrátili, když jsme v asi v roce 1964 koupili chalupu nad Dolním Podlužím, ve Světlinách, tedy podél silnice na Rumburk, kterou má můj bratr dodnes (bydlí a pracuje m.j. v Novém Boru). O osudu tohoto pohraničí bychom si mohli dlouze vyprávět. Můj prastrýc žil a pracoval ve státním domku přímo u tratě v Dolním Podluží do roku 1972. Byl to zlatý člověk, vyučený řezník, statkář, koňský handlíř, majitel několika generačních statků a povoznictví, které sám vybudoval. Jeho žena byla Němka, říkali jsme jí Tante Toni. Česky moc neuměla, tak jsme se my děti učili německy. Následkem děsných poměrů a zacházení tehdejšího režimu jí ranila mrtvice a o prakticky bezvládnou, nemohoucí ani mluvit, se o ni až do její smrti, tedy celých  8 let, vzorně staral jak jsme ho nazývali Onkel Venzel. On sám, zbavený v roce 1948 veškerého majetku, směl pěstovat králíky, pár slepic a pracovat jako zaměstnanec v lese, kde se oddělal, neboť měl slabé srdce. V roce 1972 zemřel na následky jeho selhání u mého otce v nemocnici Na Vinohradech.

 

 

Do Poluží, Varnsdorfu, Rumburku, Rybniště, Jiřetína pod Jedlovou atd. jsem jezd celá léta až prakticky do poloviny 80. let.. Tento kout jsem miloval. Samozřejmě, že jsem neměl nikdy dobrý pocit z místního obyvatelstva, od samotného strýce Václava jsem obdržel řadu informací o konkrétních lidech, které on jako starousedlík velice dobře znal. Těch tzv. Zlatokopů, kteří toto pohraničí jen drancovali a rozkrádali se v tomto místě usídlilo rovněž více než dost. Postupně domy a statky pustly a koncem 60. let a v průběhu 70. jsem zaznamenal I značný příliv cikánských rodin, které se usazovali hlavně v po těch tzv. špatných Němcích zabavených, vybydlených a rozkradených usedlostech. Paliva na zimu měli dost, podlahy a vše ostatní byly dřevěné. Když nebylo co pálit, táhlo se dál. Nicméně ten, kdo tam trvale nežil a místní poměry neznal, nebyl s tímto prakticky konfrontován, vědělo se o tom tehdy málo, nikoho to moc nevzrušovalo, každý měl starostí dost sám se sebou.

Měl jsem možnost se po mnoha a mnoha letech přesvědčit, jak tento kraj vypadá vloni, na jedné z mých cest z Německa, kdy jsem jel do Čech z Drážďan. Neměl jsem dobrý pocit, to Vám mohu upřímně sdělit. Očekával jsem osobně, že situace eskaluje daleko dřív, ale bouchlo to prakticky až začátkem tohoto roku. Přečtěte si v závěsu mou reakci na události na Severu, kterou jsem zaslal našemu panu premiérovi a která zůstala do dnešního dne bez odpovědi. Pana premiéra totiž víc než situace ve státě nebo řešení problémů českých malých a středních podnikatelů, jimž, aniž by si to uvědomoval, vděčí za všechno, zajímá pan Obama, kterému zase my podnikatelé "vděčíme za všechno" a nezakrytě s ním jedná o dalším korupčním lobby, dostavbě Temelína. Je mi z toho všeho na zvracení.

 

Přikládám můj dosud nezodpovězený email panu premiérovi ze dne 5.září 2011

 

Vážený pane premiére,


včera jsem ke své a jistě i nelibosti většiny rozumných občanů České republiky zachytil Vaše krátké vystoupení v televizi Nova, kde jste v souvislosti s eskalujícími problémy s tzv. "nepřizpůsobivými občany" schvaloval nasazení policie ve Šluknovském výběžku. Jsem z toho ještě dnes v šoku! Nezdá se Vám, pane předsedo vlády, že je chyba někde jinde? Nezdá se Vám, že české "posametorevoluční zákony" a jejich následná interpretace vámi politiky a zákonodárci jsou všeho příčinou? Mně tedy rozhodně ano!

Jako člověku žijícímu sice již více než druhé desetiletí trvale v zahraničí, ale pracujícímu již od roku 1995 v ČR mi situace v této mé rodné zemi není rozhodně lhostejná. Vracel jsem se zpět s velikým entuziasmem a odhodláním pomoci této zemi dostat se tam, kam jsem si myslel, že si to díky nepřízni osudu který zažila, tedy II. světovou válkou a později komunismus, zaslouží. Kromě toho, že jsem po mém profesním návratu přinesl zpět do vlasti řadu know-how, postavil jsem v ní i hi-tech produkci pro desítky mých a tedy i Vašich spoluobčanů a platím řádně a poctivě daně. Bohužel to, co se ale v české zemi odehrává posledních 20 let nemá opravdu obdoby a nedá se nazvat jinak, než hnusem a lidé jako já a mně podobní mají tohoto svinstva až po krk! Vážně uvažuji, a nejsem rozhodně sám, že své podnikatelské aktivity z ČR přesunu do jiné evropské země, neboť vydělávat a platit daně na doslova a do písmene bandu zlodějů, kteří bezostyšně a beztrestně  rozkradli a dále rozkrádají tzv. státní majetek se mi již skutečně nechce!

Vážený pane premiére, prosím proberte se konečně jako člověk i jako premiér, dokud jím ještě jste a začněte jednat! Nejedná se samozřejmě pouze o výše zmíněné Romy, které já jako dříve narozený znám pod jménem cikáni a kteří, až na světlé výjimky, stát živí z našich těžce vydělaných peněz neopodstatněným a neoprávněným přiřknutím sociálních dávek a důchodů, aniž by v životě jak se lidově říká "hrábli"! Uvědomte si laskavě, že žádný stát neexistuje, ale pouze peníze těch z nás, kteří jsou ještě tak hloupí, že na Vás všechny politiky jsou ještě ochotni přispívat!

Uvědomte si už konečně, že jádrem veškerých problémů České republiky jsou zákony! Sleduji "krajánkovství" našich politiků od doby, kdy jsem se směl do vlasti oficielně vrátit a nestačím se opravdu divit! Místo toho, aby si národ, který si nedovedl a já tvrdím, že nikdy nebude umět poctivě vládnout sám sobě, vzal příklad ze světových a zejména fungujících evropských demokracií, staví své zákonodárství na postkomunistických základech a v nejlepším případě vymýšlí "posamtorevoluční" vládnoucí garnitura zákony sama pro sebe tak, aby jim umožnily ještě více, radostněji a zcela beztrestně rozkrádat tuto zemi!

Musím se opravdu smát, když slyším pana Drábka a jemu podobné hovořit o zákonem stanovené "výši" minimálního platu. Proč se nezaobírá vláda raději výší maximálního platu všech těch novodobých šlechticů, managerů tzv. státních a polostátních podniků, členů jejich správních rad atd.? Je to opravdu skandál, co jste těmto lidem a v neposlední řadě sobě umožnili! O jejich škodlivém vlivu na hospodářsko politiku České republiky, kterou ruinují ruku v ruce s našimi politiky nejen výší svých samozvaně přiřknutých nehorázně vysokých platů a tzv. odměn, ale rovněž svou naprostou nekompetentností. A za to, že z poslaneckých a senátorských lavic padá jedno nekompetentní rozhodnutí za druhým není nikdo zodpovědný! Hloupoučký český občan je krmen u piva nesmyslnými a štvavými kampaněmi (viz. fotovoltaika a obnovitelné zdroje vůbec), aniž by si někdo rozumně uvědomil, jaký negativní vliv na hospodářský vývoj, a to prakticky jakékoli země, která tento part odmítá, musí zákonitě v budoucnu znamenat.

Je toho mnoho pane premiére, o čem by se dalo hovořit, kdyby jste nedal pouze na "radu" svých "vysoce kompetentních" poradců, připomínajících nejen mně královy rádce z pohádky "Princezna se zlatou hvězdou na čele". Měl by jste ale konečně sestoupit na zem a dříve než bude pozdě nejen pro Vás, ale hlavně pro tuto zem, se porozhlédnout po skutečných odbornících a vyslechnout nejen je, ale i prostý lid, který má toho všeho, co se pod taktovkou české politické scény poslední dvě desetiletí děje opravdu dost! Stále více lidí si uvědomuje nespravedlnost, s jakou nám všem v české zemi politici a ČEZ vládne. Paralela českých politiků a všech těch mnou výše zmíněných směrem k Rómům se zde jednoznačně nabízí. Ani jeden z vás si totiž své peníze nezasloužíte!

Závěrem bych Vám chtěl sdělit pane premiére, že je skutečně smutné, že se dnes ve svých 58 letech a po angažmá, které jsem vždy ve prospěch České republiky vykonával v této mé rodné zemi, necítím být doma. Námětů proč, je asi skutečně dost, stačí o nich pouze hovořit s těmi správnými lidmi a pak se nad tím hluboce zamyslet.

S přátelským pozdravem

Ing. Miloš Fürst, Eq.M., Eq.V.

Předseda OHK Plzeň-jih a majitel ILV

tel.:    +420 377 819 710

fax:    +420 377 819 729

mobil: +420 737 759 726

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.ilv.cz

ILV R

Příchovice 234

CZ-334 01 Přeštice

IČO: 25144049

P.S.: Budete-li si chtít pohovořit pane premiére, jsem Vám kdykoli k dispozici nejen na půdě mé firmy ILV s.r.o. v Příchovicích u Přeštic, ale často navštěvuji i svou 89ti letou maminku v Převoznické ulici v Modřanech, údajně nedaleko Vašeho dnešního bydliště.

* * *

AŽ Z TOHO MRAZÍ

Zaráží mě, kolik lidí dělá, že se jich tento problém netýká a vrcholem všeho je, když někdo dokáže normální původní obyvatele odsuzovat zato, že již nevědí kudy dál a zoufalými pokojnými protesty chtějí na problém, který se týká úplně všech obyvatel naší republiky, upozornit.

Ve Šluknovském výběžku se nedělo nic mimořádného, co se týká Severních Čech (jen krádeže, loupeže, bordel, rasistické útoky na původní obyvatelstvo) a nikdo se o to nezajímal, až dokud procikánské cenzuře utekla, rádoby senzacechtivá zpráva  o "mačetovém masakru".

Samozřejmě, že o cikánech v původní zprávě nepadlo ani slovo, ale každý pochopil, o co vlastně šlo. Češi nikdy nebyli a ani nejsou žádní rasisté (viz třeba vztah k  rákosníkům). Nikdo ale nemá rád příživníky a parazity. Naopak, každý rád pomůže potřebným (viz. solidarita, třeba při povodních).

Pokud ale máme trvale živit někoho, kdo nepracuje, dělá bordel, krade a má se lépe než ten, kdo ho živí, pak je asi opravdu "něco shnilého ve státě českém".

A pokud se tento příživník odvděčuje tím, že své živitele přepadá, okrádá, uráží a zesměšňuje za podpory vlády, justice a médií, pak zákonitě každého soudného člověka tento stav musí jednou přestat bavit!!!! No a tak jsme se nakonec všichni stali "rasisty".

Rasisty" jsme proto, že chceme, aby zákony platily pro všechny stejně? Aby menšina nebyla protěžována na úkor většiny? A když nasraní, cikány terorizovaní obyvatelé vyjdou do ulic, tak je za výsměchu a křepčení "nepřizpůsobivé menšiny"  zmasakrují ozbrojené složky, které si tito řádní občané platí proto, aby je chránily?

Scénář s policejními provokatéry všichni dobře známe z minula. Jak nám naše média lžou také víme. Tak proč věříme pohádkám o extremistech?!

Dnes již musí být každému občanovi této republiky jasné, že nám všem vláda jasně dává na srozuměnou, jak dopadneme my všichni, až půjdeme vyjádřit svůj nesouhlas - s čímkoliv (např. s důchodovou a se zdravotní reformou).

A cikáni? - množí se jak králíci a na sever Čech se brzy nevejdou.... Nebude to dlouho trvat a brzy budete mít nové, nepřizpůsobivé sousedy i vy, kterých se dění ve Šluknovském výběžku momentálně netýká. Pak bude pozdě litovat, že se vás "Varnsdorf" netýkal. Pamatujte, že ve "Varnsdorfu se bojuje i za Prahu!!!

 

P.S.

Věřte: Kdo nežil v Chomutově, Mostě, Litvínově, Teplicích, Ústí a i "Šluknovu", tak o cikánech nic neví. Že u vás na vesnici, žijí Horváthovi a jsou slušní, pracují a jsou čistotní? Tak to nejsou cikáni!!! A vy o cikánech stále nic nevíte! Až půjdete po chodníku a banda malejch černejch smradů vám veřejně ve dne a na hlavní ulici bude dlažební kostkou rozbíjet přední sklo vašeho nového auta a vy budete dělat, že to není vaše, protože se budete bát, že vás obstoupí a některý z těch smradů vám zezadu píchne do zad kudlu, protože "to je jeho naturel" a mladistvé není možné potrestat!!!! Až se budete bát vybrat peníze z bankomatu, protože budete vědět, že je cikáni hlídají a budou vás sledovat až do míst, kde vás oberou a budete rádi, že jste to přežili, pak možná pochopíte, co to jsou naši menšinoví spoluobčané.

Vyjádřete prosím podporu Varnsdorfu. Pošlete prosím dál tento E-mail, aby se lidé dozvěděli, co se ve Varnsdorfu děje a nevěřili lžím v novinách  a lžím z úst vládních představitelů.

Vrcholem je proslov policejního rady Kubiceho a neuvěřitelný a skandální proslov Klause. Policejní rada Kubice a jeho pražské gestapo chránilo cikány  a  masakrovalo Varnsdorfáky.

 

Bc. Budínová Michaela

Krajský úřad Ústeckého kraje

Odbor školství, mládeže a tělovýchovy, tel.: 475 657 267 fax: 475 657 616, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

P.S. S paní Budínovou jsem dnes telefonicky hovořil. Potvrdila mi, že s textem nemá nic společného. Krajský úřad vydal ve věci TZ. J.Š. 2.11.2011

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)