Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Fiala_SVOBODA_JS_180711Potvrzené zprávy: Pan Fiala skutečně opustil v cca 15 hodin dnešního dne věznici Nové Sedlo na Žatecku. Právě v těchto chvílích je na cestě do Prahy, kam dorazí ve večerních hodinách.

Situaci popsal takto: “Přišli jsme z oběda a zavolal si mne vychovatel do kanceláře a zeptal se, jakou prý mám náladu. Řekl jsem mu, že přiměřeně dobrou – v očekávání nějakého většího průšvihu. Místo průšvihu mi sdělil, že mi náladu neprodleně vylepší, neboť dostali právě příkaz mě okamžitě propustit z vězení. V tu chvíli přišel do kanceláře i ředitel věznice a tyto informace potvrdil. Neuvedl však žádné podrobnosti, tedy např. na čí příkaz k propuštění došlo. Doteď nemám v ruce kopii rozhodnutí o okamžitém propuštění z výkonu trestu, takže ani nevím, kdo příkaz vydal. Pouze tuším, že se konečně rozhoupal Nejvyšší soud a KONEČNĚ vyhověl dávno podanému dovolání.“

Na otázku, jak hodnotí rozhodnutí a postup Nejvyššího soudu, pan Fiala odpověděl, že mu připomíná taktiku Rudé armády z konce druhé světové války, kdy měla osvobodit Varšavu – a zastavila se na břehu Visly a přes řeku se půl roku nečinně dívala na to, jak nacisté ničí a pustoší polské hlavní město a vraždí jeho obyvatele. Aby potom vstoupila do města, kde už nebylo koho osvobodit.

Přes půl roku řádění justičních psychopatů naštěstí na panu Fialovi nezanechalo ani zdaleka tak devastující stopy jako řádění nacistů ve Varšavě a pan Fiala ho naštěstí bez úhony přežil.

O tom, že se jedná o další bezprecedentní vítězství občanské společnosti nad postkomunistickou justicí, stejně jako o obrovský úspěch K 213, i pana Fialy osobně už v současnosti nepochybuje nikdo, kdo je s okolnostmi případu obeznámen.

O dalším vývoji budeme průběžně informovat.

http://k213.cz/JOOMLA/Potvrzeno-politicky-vezen-konecne-propusten

 

Bojovník za práva otců Fiala byl propuštěn z vězení

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #32 Josef Pepa Nos 2011-12-03 11:09
Je-li pravdivá informace o novém (kolikátém už, šestém?) zatykači na Jiřího Fialu, tak nám nezbývá nic jiného než ty justiční zmetky odstřelit.
-3 #31 Alan 2011-12-03 08:28
Cituji Ianus:
za prvé bych vás rád ubezpečil, že můj přehled o justici je velmi nadstandardní, neboť se v ní jako právník pohybuji dnes a denně...


A jakým moudrem budete reagovat teď, Ianusi ? Po vydání nového zatykače na Fialu (sinagl.cz/.../...)?
Budete nás zase masírovat fialovou sektou, obhajovat postup vašeho kolegy právníka-soudce Lázny a tvrdit že vše je OK ?
(Nebo jsem to nepochopil a myslíte fialovou sektou třeba soudcovskou unii (www.sucr.cz/)) ?
-3 #30 Josef Touš 2011-11-23 22:10
anonyme Ianusi,
konstatování:
"soudci bývají hloupí a nevzdělaní" není generalizování, ale popis reality; jinými slovy: tu a tam existují v Česku i skuteční soudci. Já soudce hodného tohoto označení zažil za posledních 15 let 3x na desítkách soudních jednáních... Bohužel, drtivě převažují takoví, jako je Lázna...

Ministr Pospíšil také ještě pokračoval, že doufá, že těch schopných je většina (anonyme, opět nepřehlédněte, že volně cituji, tedy nikoli doslovně...), takže těch hloupých a nevzdělaných je asi docela dost i podle ministra, který ani neví (když doufá),jakou svoloč v resortu má...A stačilo by si občas zajít posedět na jednání a chovat se jako ministr a ne Náčelník Velké Koště... A nezapomínejte na Pospíšilova slova v TV, tam byl ještě otevřenější, ale to vám již hledat nebudu...

Mohu jenom dodat, že ministr Pospíšil je také velmi úspěšný student, který byl vpuštěn do vysoké a důležité funkce bez pořádné praxe (určitě také pobyl na nějaké té stáži v zahraničí a samochválou rovněž nijak nešetří...) a výsledek tomu, bohužel, odpovídá: personálně přebujelá a drahá česká justice naprosto nezvládá úlohu, kterou ve společnosti má, soudce zajímá leda zachování jejich neadekvátních platů a polobožské sebevnímání...

No a takto bych mohl, anonyme Ianusi, brát jedno vaše tvrzení za druhým, což ale nemá smysl: technokrat bazírující na podružnostech a proto nevidící podstatu hnoje, uprostřed kterého sedí bude dál přesvědčen o své neomylnosti. Tak si dál chraňte paměť před zahnojením, abyste si za pár let mohl na nejenom moje slova vzpomenout...
-2 #29 vvlla 2011-11-23 09:30
Proboha, kdo se ještě dnes opovažuje hájit českou justici? To by snad mělo už být trestným činem. Nebo snad nestačí tisíce a desetitisíce zpackaných rozsudků a životů českých lidí? Jak je možné, že ty nejdůležitější vedoucí funkce státních zastupitelství a soudů jsou obsazeny morálně poškozenými lidmi?
-3 #28 Ing. Jan Chlumský 2011-11-23 03:05
Pane Ianusi. Po přečtení Vašich příspěvků jsem konečně pochopil, jak je možné, že tam v Čechách máme justici takovou jakou ji máme. Jste očividně vzdělaný právník, zapadající do škatulky toho, co se tam v soudnictví dnes nosí a správně neděláte vlnky. Připadáte mi jako synek někoho z minulého režimu, dělající co se ve škole našprtal, bez zájmu o jiné, o nějakou změnu či fair play, protože to co tam je, Vám vyhovuje. Chvála Bohu, že ti Fialové a Šináglové v Čechách existují a nejsou jako vy. Jste nejspíš generace těch, co o komunizmu moc nevědí a ani vědět nechtějí, a kteří prostě úřadují a dělají peníze. Kdybyste takový nebyl, nemohl byste se na to soudnictví prolezlé šikanou, lží, bolševickým primitivizmem, křivárnami a komunistickou nenávistí dívat. Vy jste zřejmě prostě advokát. Proto si myslím, že s lidmi Vašeho druhu bychom to tam asi nevyhráli, a jsem rád, že ti Fialové a jim podobní mají žaludek na to se s tím komunistickým slizem v Čechách prát.
+4 #27 Ianus 2011-11-23 00:13
Pane Touši, reagovat na všechny uvedené nesmysly nelze, proto jen k těm nejkřiklavějším .
Ad Pospíšil: napsal jsem vám,že rozhodně neuvedl že "soudci bývají hloupí a nevzdělaní", jak jste vy doslova tvrdil. Dokážete pochopit, jak moc se to liší od skutečného výroku ""U NĚKTERÝCH soudců pochybuji..."?! ? Já o tom u NĚKTERÝCH nepochybuji vůbec, ale v žádném případě negeneralizuji, jako to činíte vy.

Bohužel vůbec netuším, odkud jste pobral, že mám špatnou paměť. Musím zaklepat, zatím slouží dobře, jen si ji nerad nezahnojuji nesmysly.
Také nemám sebemenší potřebu komukoli sdělovat, kde jsem studoval (když je to navíc dnes naprosto běžné), pouze jsem odpovídal na vaše posměšky "O Chicágu 30. let toho asi také moc nevíte", které drze pronášíte, aniž byste o mě cokoli věděl.

A pokud jde o NS, ten vůbec nehodnotí, zda je či není někdo gauner, ale zda řízení bylo/nebylo bez vad a zda nedošlo k chybnému právnímu posouzení, dokážete to už konečně vstřebat? A rozhodování ESLP se vůbec netýkalo trestní věci, už jsem vám to jednou řekl a vám to stále nedoteklo...
-3 #26 Josef Pepa Nos 2011-11-22 23:24
Byl jsem na třech "soudech" s Jiřím Fialou.
ANI U JEDNOHO JSME SE NEDOVĚDĚLI Z ČEHO BYL VLASTNĚ VĚZEŇ FIALA OBVINĚN A ZA CO ODSOUZEN.
NA TOM TŘETÍM "SOUDKYNĚ" NAPROSTO "ŽALOBKYNI" IGNOROVALA. JAKOBY NĚCO TAKOVÉHO JAKO ŽALOBA V JUSTICI NIKDY NEEXISTOVALO.
"SOUD", KTERÝ POPÍRÁ OBHAJOBU SE DÁ JAKŽ TAKŽ POCHOPIT.
"SOUD", KTERÝ SE VŠAK OBEJDE I BEZ OBŽALOBY JE NĚCO, CO MÁ CO DĚLAT S TRVALÝM STANNÝM PRÁVEM, KTERÉ MÁ OVŠEM TAKÉ ASPOŇ PŘIBLIŽNÁ, JAKÁS TAKÁS PRAVIDLA.
U JIŘÍHO FIALY SE KROMĚ ZUŘIVÉ SBĚSILOSTI ČLOVĚKA ZABÍT O NIČEM JINÉM HOVOŘIT NEDÁ.
A TO JE PŘESNĚ PRÁVNÍ STAV V ČESKÉ REPUBLICE!
-5 #25 Josef Touš 2011-11-22 23:02
to anonym Ianus

Nevím, které moje elaboráty jste četl, tady píši jenom velmi stručné noticky, ale vaše nepřesné a povrchní vnímání odpovídá "právníkovi", který potřebuje sdělovat, že pobyl 3 semestry v USA i tomu, že je nepoučitelný a má špatnou paměť...

Toho Pospíšila najdete třeba na
ihned. cz

"U některých soudců pochybuji, jestli vůbec znají platné právo, říká ministr Pospíšil"

"Pak jsou bohužel i soudci, u kterých má člověk pochyby, jestli vůbec znají platné právo. Kvalita je tedy velmi rozdílná a já doufám, že převažuje ta první skupina."
Totéž a další pronesl na kameru , bylo vysíláno v ČT.
O kvalitách soudců a české justice vůbec se můžete dočíst i v nedávném článku Jiřího Janečka na idnes.cz

Ale nejpádnější důkazy o hlouposti a neschopnosti polobožských soudců získáte nejlépe osobní účastí na nějaké té justiční taškařici, třeba 5.12. na OS pro Prahu 10, kde bude pokračovat trgikomedie nějakého Lázny, který zahájil a pokračoval v jednání soudu v trestní věci, přestože neumožnil obžalovanému ani nahlédnout do spisu, natož se s ním seznámit a dál ignoroval cca dalších 8 stejně závažných pochybení, které každé jedno by v civilizovaném světě stačilo na okamžité zastavení procesu.

A pokud je ten Fiala takový gauner, jak je možné, že jej již 5x NS osvobodil?
A což teprve ESLP, to musí být ještě větší lotři, když těm ubohým českým soudcům přikázali gaunera Fialu odškodnit...

No anonyme Ianusi, "s nadstandadrním přehledem o české justici" ,komu není z hůry dáno, může mít i 3 doktoráty z Plzně (nebo 3 semestry v USA) a stejně mu to není nic platné...
+6 #24 Ianus 2011-11-15 13:04
Cituji Josef Touš:
To anonym Ianus:
Tak přece jenom bača a ještě studovanej...

Je zbytečné vyvracet vaše bludy, nejenom proto, že jsou to deformace profesionální... Za pár let si na moje slova vzpoměňte...


Pane Touši, vzhledem k tomu, že vaše elaboráty pouštím obratem z hlavy, je krajně nepravděpodobné , že bych si na ně vzpomněl za týden, natož za pár let. Nicméně to pro mě byla užitečná sonda do obecného právního vědomí občana, za což vám patří můj dík.
+3 #23 PHradil 2011-11-15 10:39
Cituji Josef Touš:
To anonym Ianus:
Tak přece jenom bača a ještě studovanej...

Je zbytečné vyvracet vaše bludy, nejenom proto, že jsou to deformace profesionální... Za pár let si na moje slova vzpoměňte...


Ano, vyvracet jakékoli "bludy" je ve vašem případě vskutku zbytečné, neboť vy na to prostě a jednoduše nemáte, vy umíte pouze plkat o ovcích a stádech.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)