Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babi_1Vážení spoluobčané,

jmenuji se Andrej Babiš. V Česku zaměstnávám ve svých firmách tisíce lidí, platím stovky milionů korun na daních a jsem naštvaný jako vy. Naštvaný proto, že politici naši zemi od revoluce nejenže neumějí řídit, ale přihlížejí jejímu rozkrádání, že žijeme v nefunkčním státě. Veřejně jsem řekl to, co si většina z vás myslí, ale bojí se to povědět nahlas. Někteří mě varují, že dělám chybu, když ostrou kritiku říkám veřejně. Prý se stejně nic nezmění, Češi se nesjednotí a nakonec na to doplatím já sám, moje rodina a moje firmy.

Kam jsme došli?

Nacházíme se tedy dnes v podobné situaci jako před sametovou revolucí, během níž lidé na náměstích skandovali, že „nejsme jako oni, nebudeme se bát a nebudeme lhát“? V roce 1989 nemělo Československo žádné dluhy, naopak nám tzv. bratrské země dlužily desítky milionů dolarů a náš stát vlastnil obrovský majetek. Po více než dvaceti letech předpokládá rozpočet České republiky na rok 2012 další ztrátu 105 miliard korun, které přibudou ke stávajícímu dluhu 1 500 miliard korun.

Náš původní majetek se výrazně zmenšil a je nadále systematicky rozkrádán. Každý normální podnikatel by s takovou bilancí zkrachoval. Kolik z těch miliard přitom skončilo v soukromých kapsách různých korupčníků?

Jezdíme po špatných silnicích, v pomalých vlacích, nemáme peníze pro učitele, vědce, lékaře, policisty, hasiče, na sport a na vzdělání pro naše děti. Neumíme bránit svoje zájmy v současném složitém světě, nejsme jednotní. Jsme často jen trhem pro nekvalitní zboží ze zahraničí a oblíbeným předmětem různých arbitráží.

A politici se mezitím hádají. Ve vládní koalici mezi sebou, Nečas s Kalouskem, Bárta se všemi. Sobotka se pře se spolustraníkem Haškema Zeman s Paroubkem usilují o vstup svých stran do parlamentu s jedinou motivací: pomstít se ČSSD. Paní Bobošíková s Machem a Bátorou připravují další politickou kariéru pana prezidenta a lobbisté si mnou ruce. Jednání tripartity jsou bez konkrétních závěrů, demonstrace odborářů politici neberou vážně, a nepřinášejí tak žádné výsledky. A pan prezident Klaus nad tím spokojeně trůní a říká, že korupce je u nás stejná jako ve státech kolem nás, a žádá tvrdá data.

Musí to tak být?

Za první republiky jsme patřili mezi nejvyspělejší průmyslové země světa. Český národ má pořád obrovský potenciál. Žije tady spousta šikovných a podnikavých lidí, čeští manažeři se uplatnili při řízení globálních firem. Naše země může mít zase přebytkový státní rozpočet. A naše děti pak mohou žít ve společnosti, která bude svojí úrovní podobná Švédsku nebo Švýcarsku.

Je to možné?

Ano, pokud se sjednotíme a budeme mít společný cíl. Tím cílem je spravedlivější společnost, funkční a právní stát. A tohoto cíle můžeme dosáhnout jedině jednoznačným vítězstvím občanského hnutí složeného z důvěryhodných a nezávislých osobností České republiky v následujících parlamentních volbách, aby bylo možné prosadit zákony, které povedou k omezení dosavadního politického marasmu, zabrání rozkrádání státu a zvýší všeobecnou transparentnost a efektivitu veřejné správy a umožní začít používat při správě státu zdravý rozum.

Pokud se nám podaří nejpozději do dvou let „zaplnit Václavské náměstí“ a představit na něm konkrétní vizi budoucnosti České republiky a konkrétní osobnosti, které tento stát změní ve prospěch nás všech, může se naše hnutí transformovat v politickou stranu a prosadit se v parlamentních volbách 2014.

Řízením státu jako prosperující firmy a zbavením se korupce, nekompetentnosti a lhostejnosti některých úředníků je možné časem ušetřit stovky miliard korun, které je potřeba použít ve prospěch občanů.

Pojďme s tím něco udělat!

Vyzývám vás proto všechny, abyste se zapojili do naší iniciativy ANO 2011 a předložili svoje představy, jak by měla naše veřejná správa a ekonomika fungovat a navrhli důvěryhodné a uznávané osobnosti hospodářského a společenského života, které by měli tento projekt realizovat. Je poctivé přiznat, že i mezi stávajícími poslanci a senátory jsou schopní a slušní lidé. Takové chceme také oslovit a zapojit je do naší iniciativy. Budeme prosazovat to, aby v budoucnu o zákonodárcích více rozhodovali občané a ne šéfové stran, kteří sestavují volební kandidátky.

Opravdu jsem nečekal, že moje kritická vystoupení o korupci budou mít takový ohlas. Děkuji různým hnutím, podnikatelům a lidem, kteří mě podpořili. Pojďme se všichni, kteří máme stejný cíl, spojit. Nabízím, že budu manažerem tohoto hnutí, bez nároku na odměnu. Veškeré náklady spojené s touto iniciativou budu hradit ze svých příjmů. Buďte aktivní a přidejte se k nám.

Podpořte lepší budoucnost

pro sebe a pro svoje děti

na webových stránkách

www.ano2011.cz


Děkuji
Andrej Babiš, 4.11.2011

 

ANO, CHCI SE ZAPOJIT

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-3 #3 Jirka 2011-11-10 11:21
Andrej Babiš snad patří mezi ty "poctivější" podnikatele, to je možné a nemám nic proti této jeho aktivitě. Jenže ta rétorika a záměr je pořád stejný ... prosperující společnost bez korupce, ušetřené miliardy atd. Kdy si konečně uvědomíme, že v naší zemi chceme hlavně žít a ne hlavně prosperovat??? Pan Babiš opět patří do stejné řady ekonomů-podnika telů a ti o životě nic nevědí a vědět nepotřebují (vědí přece vše o prosperitě a miliardách). Dokud nám budou vládnout lidé, kteří se zabývají ekonomikou a ne opravdovým životem, nemůže se nám tady skutečně dobře žít! Pane Babiši, držím vám palce a vážím si vás.
-3 #2 Jan Šinagl 2011-11-06 09:23
Pane Sieberte, proč šíříte beznaděj, poraženectví a vlastní neschopnost? Žádný boj nevyhrajete, když uz před jeho začátkem vysíláte signál o porážce a beznaději! Komu to asi vyhovuje a o čem to asi vypovídá? Četl jste vůbec vše včetně příloh? Máte jistotu pouze vlastní smrti! Chtít jistotu vítězství a současně nevěřit a pochybovat je projevem otroka, ne svobodného člověka a občana. S takovými postoji si člověk svobodu nezaslouží a nemůže si ji ani vážit. Skutečná svoboda není zboží, i když to pro mnohé z občanů v jistém smyslu dnes tak je. Nebyla nikdy zadarmo, stála vždycky krev a oběti. Volba je na občanech - zatím ještě je to svobodná volba. J.Š.
+3 #1 Eda Seibert 2011-11-06 00:38
Věci zbytečné také slibovaly přímou demokracii a teď navrhují jen referendum, které ale musí odsouhlasit senát a parlament. Mají nás za tažný dobytek.. jak věřit dalšímu "privatizátorov i " Babišovi, že mu nejde o to samé, jako Bártovi ?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)