Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

 

Ovocňák: Zděšený úprk nepřítele

Pokud někoho zajímá, jak to dnes vypadalo u soudu na Ovocném trhu, kde VZP žalovala p. Fialu o náhradu škody za léčení údajného zranění pracovníka justiční stráže - tak bylo na co koukat. Neboť jedno překvapení střídalo jiné, byť prozíravější tento vývoj vcelku předpokládali. Stručně řečeno : Nepřítel zcela vyklidil pole - naráz nebylo s kým válčit. Ba ani se soudit.

OSP_Praha_1_JF_a_VV_2_091111Když se sešla veřejnost očekávající jednání a nastal avizovaný čas, vyšla ze dveří soudní praktikantka (ty mocní rádi nastrkávají místo sebe do nepříjemných situací) a sdělila, že jednání je odročeno, neboť soudkyně onemocněla. Hned vzápětí ale vyrukovala s další verzí - a sice že jednání je zrušeno, neboť žalobce vzal žalobu zpět. Pak se ukázalo, že obojí je skutečností : Tedy i to, že soudkyně narychlo onemocněla, i to, že žalobce vzal žalobu zpět. S tím vyvstala celá řada otazníků : Např. proč se žalobce chtěl pět let soudit, když dva dny před nařízeným jednáním naráz bere žalobu zpět, a to - jistě čirou náhodou - přesně v den, kdy pan Fiala právě opouštěl brány Nového Sedla ?!

A dále : Může vůbec vzít žalobce, kterým je veřejnoprávní subjekt, žalobu zpět ? Vždyť má přece ze zákona povinnost vymáhat dluhy při správě cizího majetku (kterým peníze pojištěnců jistě jsou) !!

A proč zrušení jednání nedal soud vědět žalovanému - zatímco žalobce se nedostavil, takže o zrušení jednání věděl ?!! Ukázalo se, že prý soud zrušil eskortu p. Fialy ve věznici - která na to nijak nereagovala - a vůbec se netrápil tím, že pan Fiala už ve věznici není, ač to proběhlo všemi sdělovacími prostředky. Přitom, kdo jiný nežli soud by měl vědět, kdo je ve vězení, a kdo ne, neboť má snadný a okamžitý přístup k evidenci vězněných osob !!

Zhruba polovina přítomné veřejnosti poté žádala po soudu náhradu škody, tedy cestovních výloh a ušlého zisku - ti se všichni zúčastnili zápisu v informační kanceláři soudu s požadavkem na náhradu škody.

OS_Praha_1_program_091111Náhradu nákladů řízení pak samozřejmě požadoval i pan Fiala, přičemž se ukázalo, že jeho náklady nejsou jenom cestovné a ušlý zisk, ale třeba také dvacetitisícová pokuta, kterou dostal za dotaz na vzdělání soudkyně Adély Kaftanové, s poddotazem, zda se náhodou nejedná o absolventku plzeňských práv. Jinými slovy : Tuto pokutu by nikdy nebyl býval dostal, pokud by toto řízení nebylo bývalo nikdy zahájeno - a tudíž zcela jistě patří do nákladů řízení, které ponese žalobce.

Čili : VZP si zaplatí pokutu, kterou ve své pomystychtivosti udělil skřet Veselka z Městského soudu v Praze panu Fialovi právě za výše zmíněný dotaz, který tak vstoupil do historie justice jakožto zpoplatněný dotaz na vzdělání soudkyň s pevně stanovenou sazbou. Jinými slovy : Toto řízení se konalo pouze a výhradně proto, aby bylo lze panu Fialovi uložit již výše zmíněnou pokutu. Tak ať si ji teď VZP - spolu s Veselkou - zaplatí.

Dále se veřejnost zajímala o neschopenku paní soudkyně. Ukázalo se, že na soudě sice není, ale prý ji paní soudkyně zcela jistě poslala poštou - která ovšem ještě nedorazila. Takže jsme ji rovněž neviděli.

Snaha soudu zbavit se co nejrychleji početné přítomné veřejnosti byla tak usilovná, že dotyčné pracovnice dokonce byly ochotny najednou i rychle a bezodkladně pracovat, tedy např. okamžitě předložit spis k nahlédnutí, apod. A zase jedna zajímavost : Ve spise byl přípis soudu - nikomu neadresovaný - že se jednání odročuje na neurčito. Proč, když byla přece stažena žaloba, jen Bůh a autoři této konspirace vědí.

Členové K 213 a jejich kolegové poté pokračovali v cestě na Míčánky, kde se rozhodli ofotit celý současný trestní spis p. Fialy - a - světe, div se - ono to šlo !! Tedy to, co jindy nešlo ani náhodou a o čem pracovnice soudu nechtěly ještě přede dvěma měsíci ani slyšet - tedy že cizí osoba na plnou moc ofotí trestní spis - naráz bylo bez problémů možné. Zvláštní, že ?

A tak díky této jindy nevšední vstřícnosti je dnes již celý spis zadokumentován - pro případ, že by ho někdo hodlal měnit nebo ztratit, jak se v minulosti již nejednou stalo.

Inu - pro K 213 takový běžný pracovní den. Akorát že najednou nějak s kým válčit. Nikdo na straně justice najednou o další šarvátky nemá zájem - a vše funguje jako na drátkách, stačí se objevit ve dveřích. Stane se to již běžným standardem do budoucna ? Pokud ano, nebyl. p. Fiala ve vězeních vůbec zbytečně !!

 

http://www.k213.cz/JOOMLA/Ovocnak-Zdeseny-uprk-nepritele

FOTOGALERIE VÍTĚZSTVÍ A RADOSTI

 

* * *

OSP_Praha_1_JF_a_decko_1_091111OSP_Praha_1_JF_a_decko_2_091111OSP_Praha_1_JF_a_decko_3_091111

* * *

Pokračovatelé zvůle

 


 

 

 


 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #5 Vitezslav Haramule 2011-11-13 15:40
Dokavad nedostanu ohodnoceni -50 v cervene barve ty estebackobolsev icka svoloci,tak neprestanu vas drazdit protoze to je zatim jedine co mohu a mohu vas ujistit luzo ruda ze mam v tom poteseni vas drazdit chcipaci.Mimoch odem soudy jsou v rukach bolseviku,esteb aku a podobne haveti. Miru zdar!!
-5 #4 Vitezslav Haramule 2011-11-12 13:19
Uvezneni politickeho vezne pana Fiali je dukaz toho ze Cesko se jeste musi hodne ucit co to je spravedlnost.To spatny divadlo co soud sehral na ucet nevinneho si zaslouzi vypiskat , vratit vstupny a pana seditele by meli kopnout..ale vy vite kam.Ti pitomci od soudu maji o sobe zbytecne vysoke mineni.Komunist i a estebaci nemaji pravo rozhodovat o osudech lidi.
+2 #3 Ianus 2011-11-10 11:52
Cituji PHradil:
Který pomatený jedinec tento bohapustý blábol sepsal?! Body které mě nejvíc rozesmály:
- "Zhruba polovina přítomné veřejnosti poté žádala po soudu náhradu škody, tedy cestovních výloh a ušlého zisku" Veřejnost nikdo nepředvolával ani nijak nenutil k účasti, proto samozřejmě nemá na nic nárok. Myslí si snad autor, že když kino nehraje, pokladní bude proplácet cestovné těm, kteří zbytečně přijedou?
- "Náhradu nákladů řízení pak samozřejmě požadoval i pan Fiala...jeho náklady nejsou jenom cestovné a ušlý zisk, ale třeba také dvacetitisícová pokuta" Nikoli, to opravdu nejsou náklady řízení v právním smyslu, to jsou postih za nevychované vystupování, nic víc, nic míň.
- "Dále se veřejnost zajímala o neschopenku paní soudkyně" Nevidím důvod, proč by správa soudu měla předkládat neschpenky státních zaměstnanců jakémusi "lidovému výboru".
A už samotný nadpis "Zděšený úprk nepřítele"- co je proboha na tom, že někdo onemocní zděšeného? Také mi včera na jednání již podruhé onemocněla soudkyně a neblouzním o zděšených úprcích. Autor stylem nejpokleslejších agitátorů z 50. let vytvořil koktejl nesmyslů, polopravd a spekulací. Skutečně novinařina jak řemen.

Obvyklý standard fialové sekty. Logiku v tom nehledejte, je to zbytečné.
+5 #2 PHradil 2011-11-10 10:08
Který pomatený jedinec tento bohapustý blábol sepsal?! Body které mě nejvíc rozesmály:
- "Zhruba polovina přítomné veřejnosti poté žádala po soudu náhradu škody, tedy cestovních výloh a ušlého zisku" Veřejnost nikdo nepředvolával ani nijak nenutil k účasti, proto samozřejmě nemá na nic nárok. Myslí si snad autor, že když kino nehraje, pokladní bude proplácet cestovné těm, kteří zbytečně přijedou?
- "Náhradu nákladů řízení pak samozřejmě požadoval i pan Fiala...jeho náklady nejsou jenom cestovné a ušlý zisk, ale třeba také dvacetitisícová pokuta" Nikoli, to opravdu nejsou náklady řízení v právním smyslu, to jsou postih za nevychované vystupování, nic víc, nic míň.
- "Dále se veřejnost zajímala o neschopenku paní soudkyně" Nevidím důvod, proč by správa soudu měla předkládat neschpenky státních zaměstnanců jakémusi "lidovému výboru".
A už samotný nadpis "Zděšený úprk nepřítele"- co je proboha na tom, že někdo onemocní zděšeného? Také mi včera na jednání již podruhé onemocněla soudkyně a neblouzním o zděšených úprcích. Autor stylem nejpokleslejšíc h agitátorů z 50. let vytvořil koktejl nesmyslů, polopravd a spekulací. Skutečně novinařina jak řemen.
+4 #1 František Koranda 2011-11-10 09:30
Zažil jsem v právu hodně, ale aby diváci,kteří přišli na jednání soudu chtěli zaplatiti jízdné a další náhrady/ jeden dokonce až ze Slovenska/, to jsem ještě nezažil. I když ukrást spisy soudci ze stolu, vyskočit s nimi z okna a porvat se s justiční stráží je taky úctyhopdný výkon. Jen tak dál, pánové, ať se národ poveselí.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)