Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Schwarzenberg_2… Nastoupivší ministr kultury Jiří Besser však nechá zprávu o kontrole v Národním zmizet. Nezveřejní ji ani na opakované výzvy a osobně manažerský kolaps přikryje. …

Veřejné přiznání Karla Schwarzenberga, že se v dlouhém životě s korupcí nejen setkal, ale i požadavku podlehl protislužbou, někomu možná připadlo chlapácké. Jak hodnotit protislužbu, kterou Karel Schwarzenberg v tichosti poskytuje odcházejícímu řediteli Národního divadla Ondřeji Černému jako ministr zahraničí vlády České republiky?

… Nastoupivší ministr kultury Jiří Besser však nechá zprávu o kontrole v Národním zmizet. Nezveřejní ji ani na opakované výzvy a osobně manažerský kolaps přikryje.

… V roce 2010 dosahuje ztráta ND věcně cca 31 milionů (účetně je jako vždy vše v nejlepším pořádku) a náklady na své oblíbené bratrové obchody už Ondřej Černý raději nechá rozpustit do jednotlivých nákladových účtů, aby s předchozími léty nešly porovnat.

… Nelze odolat srovnání nedávného postoje ministra kultury k dlouholetému řediteli Národního filmového archivu Vladimíru Opělovi s ministrovým dlouhodobě nadstandardním vztahem k Ondřeji Černému. První byl "kvůli třem a půl milionu" okamžitě odvolán. Na odvolání druhého nestačilo ani chybějících 110 milionů v běžném roce, ani prohospodařených přibližně 39, 28 a 31 milionů ve třech letech po sobě jdoucích; na manželku, sestru a exmanželku nehledě.

… Dnes prý sázková kancelář Synot, letitý sponzor Národních divadel v Praze i v Brně a vzor mecenášů všemožných charit, zařazuje kariérní postup Ondřeje Černého do herního plánu. Kurs na sázku, že bude povolán k diplomatické službě do Berlína, je prý 1,01. Pochopitelně: "uklidit exponenta, jenž splnil úkol" a zároveň odměnit překladatele z němčiny, zlatoústého mistra obou jazyků a nositele čestného kříže lze stěží vhodněji než diplomatickým místem v zemi, kde má - zatím ještě - dobré jméno.

… Nezasvěcenému může vyvstat otázka: Za jakou službu odměňuje ministr zahraničí Karel Schwarzenberg diplomatickým místem odcházejícího ředitele Národního divadla Ondřeje Černého?

… Ministr kultury Jiří Besser se nezdráhá o stavu Národního divadla a Státní opery Praha veřejně lhát. Kvůli Ondřeji Černému to však není. Je to v zájmu plánu, který všehoschopný ministr ve svém resortu realizuje. V zákulisní mašinérii výprodeje nemovitostí ze správy Národního divadla podnikatelům schovaným za nadací exprezidenta Václava Havla je vstup Pražské komorní filharmonie do Stavovského divadla a zrušení Státní opery Praha vedlejším produktem. Ondřej Černý, vůči Ministru - Privatizátorovi úslužný ředitel Národního, jenž spojuje obě divadla loutkovou personální unií už od 3. března t.r., sehrál v tomto procesu nezastupitelnou úlohu.

... Nezbývá než poblahopřát Ondřeji Černému k pokračování pěkné kariéry na teplém místečku v Berlíně a těšit se, koho si do funkce ředitele takzvaně transformovaného Národního divadla v zákulisí připravil berounský kmotr a fanoušek skupiny Kabát Jiří Besser, neblaze toho času ministr kultury vlády České republiky. Bude to určitě pecka.

http://richardkolar.blog.idnes.cz/c/233772/Pane-Schwarzenbergova-protisluzba.html

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)