Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Neas_1Už po pěti dnech po mé žádosti jsem obdržel odpověď. Nepřekvapila mne. Politik v ČR málokdy sám od sebe koná, kde hrozí nepříjemnosti a kde jsou ohroženy zájmy země. Rozumí jen nátlaku a když sám od sebe koná, jen málokdy bez odpovídajícího získání protihodnot, resp. výhod. Skutečný politik koná v zájmu občanů země bez nátlaku a nezištně. Je si vědom mandátu občanů a odpovědnosti vůči nim i sobě.

 

Svoji ZOI jsem panu premiérovi poslal do datové schránky Vlády ČR dne 7.12.2011, jeho odpověď jsem obdržel nezvykle rychle už 13.12.2011.

Kdo si myslí, že českými občany, tedy i podnikateli a politiky (mnozí politici v podstatě také podnikají tzv. „načerno“), nejsou ve švýcarských bankách uloženy žádné finanční částky z daňových úniků, je hodně naivní. Samozřejmě, že to bude těžko na jejich jména, ale skutečného vlastníka by v případě vyšetřování švýcarská policie jistě dohledala. To, že přes všechny řeči o boji proti korupci nejsou naši politici ochotni zrušit anonymní akcie na doručitele je jedním z důkazů. Anonymní akcie v podstatě kryjí porušování zákona a umožňují beztrestně finanční manipulace a podvody.

V LN vyšla dne 16.12.2011, v rubrice BANKOVNICTI, krátká zpráva (na internetu jsem ji zatím neobjevil):

Podmínka za krádež dat v Credit Suisse: CURYCH Švýcarský soud uložil podmíněný trest dvouletého vězení a pokutu 3500,-Sfr (necelých 73.000,-Kč) někdejšímu pracovníkovi švýcarské banky Credit Suisse za to, že ukradl a následně prodal údaje o stavu kont německých klientů. Německé úřady využily získané data k pátrání po daňových únicích. Soud ve verdiktu uvedl, že zmíněný pracovník se dopustil hospodářské špionáže a že porušil podnikové i bankovní tajemství. Z banky vyvezl až 2500 záznamů o zůstatcích ve výši 1.8 až 2 miliardy Sfr (přes 41.5 miliard Kč). Muž se k obvinění doznal. Podle obžaloby data i bankovní strategii o přístupu k německým kontům prodal mezitím zesnulému rakouskému prostředníkovi za 2,5 milionů Sfr (52 milionů Kč), který poté citlivé údaje předal, rovněž za finanční odměnu, úřadům v německé spolkové zemi Severní Porýní – Vestfálsko.

Zesnulý spisovatel Jan Beneš mi před lety vyprávěl příběh (měl velmi dobré zdroje a informace), který se mohl i nemusel stát. Jistý ministr české vlády měl kdysi pomoci jedné zahraniční firmě s koupí jisté české, velké firmy. Měl za to obdržet úplatek ve výši, pokud si dobře vzpomínám 700 milionů Kč. Částka měla být deponována na kontě jisté banky v Basileji, které mi také ukázal a které dříve používalo komunistické StB. Když jsem tuto informaci sdělil jistému ministrovi současné české vlády, odpověděl mi, že pokud tam částka dorazila, tak tam určitě dlouho nezůstala. Posuďte sami pravdivost, reálnost či nepravdivost tohoto příběhu, který z pohledu dění v naší zemi v posledních 22 letech až zas tak nereálný či nerealizovatelný, nemusí vůbec být…?!

Nikdo soudný nepochybuje, že na tajných kontech ve Švýcarsku či jinde leží miliardy z daňových podvodů či jiných trestných činů, pocházejících i z České republiky a které by hravě pokryly současné potřeby učitelů, lékařů, hasičů a mnoha dalších profesí a organizací. Z tohoto pohledu hodnotím odpověď pana premiéra, které jistě věcně nelze nic vytknout, jako dost tristní a potvrzení nedobrého stavu země, její politické scény a nezodpovědnosti politiků.

Zákony se mají samozřejmě dodržovat, respektovat a ctít a za jejich porušení trestat. Nepsané zákony mravní má každý z nás zapsány ve své duši a za jejich porušování trestat, bohužel, nelze. Společnost, která se mravními zákony řídí, nepotřebuje mnoho zákonů. Proto jich má naše společnost tak mnoho o kvalitě mnohých zákonů raději nemluvě. Zákony tak v podstatě přebírají za politiky odpovědnost a zákon za neodpovědnost trestat nelze. V Čechách, ale není nic nemožného, tak se určitě brzy objeví zákon, který bude trestat zákon za neodpovědnost. Duševní potenciál by na to naši politici nepochybně měli…

Vláda nevládne, je ovládána zločinným pozadím a skrze ní i občané, jejich životy a osudy. K tomu jistě ve volbách od občanů mandát neobdržela. Čím dříve tento ostudný stav, urážející všechny slušné, schopné a odpovědné občany skončí, tím lépe. Řešením jsou co nejrychlejší předčasné volby, spojené se změnou volebního zákona ve smyslu přímé volby a umožnit tak, aby odpovědnost za zemi převzali ti nejschopnější občané. I proto podporuji ANO 2011 a NEO 2011!

Přeji všem lidem dobré vůle hezký čtvrtý Advent.

 

Jan Šinágl, 17.12.2011

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #3 Petr 2011-12-31 08:39
Pane Pavle myslím že to pletete, daňové úniky se vyšetřují ale korunové položky, na velké peníze kašlou.
+2 #2 Trkola 2011-12-26 11:29
Proč se naši nepřipojeli k vyšetřování?
Zřejmě všimné je již rozděleno a tak by asi tady přišlo napořad zemětřesení,od
Hradu až po hejtmany,to nejde připostit,
jak pravice tak levice drží bobříka mlčení Nazdar
+6 #1 Pavel K. 2011-12-17 23:20
Kauza MUS ukazuje jasně na naprostý nezájem naší vlády řešit jakékoli daňové úniky a hospodářskou kriminalitu jakýchkoli rozměrů, to v nepřímé úměře. Čím vyšší jsou, a čím výše postavených lidí se týká, tím menší je zájem je řešit, protože by se rozkryly veškeré vazby, vedoucí až do těch nejvyšších míst. Proto raději tuto zlodějinu nejhoršího druhu nechávají trestuhodně řešit švýcarskými úřady, justicí a policií. 12 miliard Kč zřejmě není tak vysoká částka, aby stálo státu za námahu potrestat lidi, kteří je zpronevěřili, i když už jsou víceméně známi. Je to mezinárodní ostuda, a boj proti korupci je pro naši vládu naprosto prázdným heslem.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)