Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dvoak_T… Domníváte se snad, že by SRN vysílala na svátky Vánoc podobné nacistické agitky, natočené Goebbelsovým ministerstvem propagandy? Také bylo všechno hezké, milé, jásavé, radostné - a plynové pece koncentračních táborů jely na plný plyn – doslova! Je smutné, že se tak děje ve veřejnoprávní televizi 22 let po listopadu 1989. …

Odesílatel: SODALES SOLONIS o.s., Nejedlých 335, 267 53 Žebrák

 

Příjemce:

Česká televize

generální ředitel

Petr Dvořák

Kavčí hory

140 70 Praha 4

 

ID datové schránky: weeab8c

 

Věc: Žádost o poskytnutí informací

 

 

V Žebráku dne  27. prosince 2011

 

 

Vážený pane generální řediteli,

 

podle zákona č. 106/1999 sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů a podle čl. 17 Listiny práv a svobod si Vás dovoluji požádat o poskytnutí odpovědí na níže položené otázky:

 

1) Kdo je jmenovitě autorem návrhu vysílat tyto nechutné komunistické agitky z doby před 25 lety?

2) Kdo jmenovitě a kdy tento projekt skryté, komunistické propagandy navrhl a schválil?

3) Kdy začaly být poprvé vysílány a na jak dlouho je vysílání naplánováno?

4) Jak je naplánováno jejich denní vysílání (prosím stanici+dny+časy+celkový vysílací čas) pro příští rok?

5) Kolik hodin těchto komunistických agitek bylo k dnešnímu dni odvysíláno?

6) Kdo je konkrétně, jmenovitě odpovědný za vysílání těchto komunistických agitek na Štědrý den v hlavním vysílacím čase?

7) Jaká byla sledovanost této komunistické propagandy na Štědrý den 2011 mezi 19:00 a 20:00 hodinou?

8) Kdy zvažuje ČT opětovné zavedení diskusních pořadů s veřejností na aktuální téma, jak jste slíbil po mém dotazu na TK po Vašem zvolení gen. ředitelem České televize?

9) Trváte stále na tom, že nebudou vysílány v přímém přenosu (jako byl např. velmi oblíbený pořad NA HRANĚ)?

 

Považuji za naprosto nemravné a pro slušné občany urážlivé, vysílat tuto trapnou a lživou komunistickou propagandu i na Štědrý den. Televize vyspělých, kulturních a demokratických zemí vysílají v čase svátků Vánoc klasickou hudbu či jiný vhodný, doprovodný pořad. V době, kdy se tyto agitky natáčely, byly na našem území už desítky koncentračních táborů s mnoha tisíci politických vězňů. Komunisté kradli, mučili, zabíjeli a vraždili nejlepší dcery a syny země. Vysílání takovýchto pořadů v takovéto formě a době je jejich urážkou a hanobením jejich odkazu.

Domníváte se snad, že by SRN vysílala na svátky Vánoc podobné nacistické agitky, natočené Goebbelsovým ministerstvem propagandy? Také bylo všechno hezké, milé, jásavé, radostné - a plynové pece koncentračních táborů jely na plný plyn – doslova! Je smutné, že se tak děje ve veřejnoprávní televizi 22 let po listopadu 1989.

Vyzývám Vás proto, jako nejvyššího představitele ČT, jménem našeho občanského sdružení, zasaďte se prosím o to, aby tyto pořady byly co nejrychleji staženy z programu ČT, nebo byly alespoň doprovázeny odbornými komentáři nezávislých historiků či následnou diskusí s veřejnosti. Jinak hrozí, že ti co zločinný komunistický systém nezažili mohou snadno podlehnout dojmu, že byl nevinný a humánní. V podstatě dělá veřejnoprávní ČT reklamu KSČM za peníze daňových poplatníků a jejich možným, budoucím, potenciálním voličům.

Děkuji Vám předem za Vaši odpověď v zákonné lhůtě se kterou seznámím veřejnost stejně jako s touto moji ZOI.

 

V úctě k Vaší vysoké a neodejmutelné odpovědnosti

 

Jan Šinágl v.r.

Předseda SODALES SOLONIS o.s.

www.sinagl.cz

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+6 #4 Byl JŠ vožralej? 2012-01-07 07:03
Nevím nevim, ale souhu Šinágle, nemyslíte, že byste si měl ty svoje žvásty napřed přečíst než je dáte kolovat? Totiž, takovou slátaninu jsem už dlouho neviděl; dyť ani neuvádíte titul pořadu (pořadů), které vám tak ukrutně vadí. Jste trapný k smíchu a pláči zároveň.
-7 #3 Jan Šinagl 2012-01-04 11:17
To netvrdím paní Andreo, ale nemyslíte, že je poněkud nefér dívat se neustále na zločiny nacismu, fašismu a místo dokumentů o našich obrovských zločinech vysílat ze stejně doby komunistické agitky, kdy ve stejné době u nás byly desítky v podstatě koncentračních táborů – poslední byl zrušen v Minkovicích v listopadu 1989. Pokud ráda žijete ve lži či nevědomosti, je to Vaším právem, stejně tak jako mým napomáhat tomu, aby se to změnilo a lidí s takovými pochybenými názory jako máte Vy, ubývalo. Pro Vaši informaci ČT právě začne vysílat v nejlepším čase 44 dílů o atentátu na Hendricha. V nejnovějším vydání dějin naší země není ani slovo o masakru na českých Němcích z rolu 1919. Těžko kdy natočí ČT 44 dílný seriál o vyhnání českých Němců při kterém jich zahynulo, včetně žen, dětí a kojenců cca 170.000, podotýkám v době míru a jejichž vina spočívala pouze v tom, že hovořili i německy. Inu jsme opravdu „kulturní“ národ, hrdý na své dějiny – ovšem utvořený dle obrazu svého… Potom se nedivme katastrofálnímu stavu země, kultury a všeobecné nevědomosti a nevzdělanosti populace. S nevzdělaným a neinformovaným národem se manipuluje snadno. To už věděl Lenin i Stalin. J.Š.
+6 #2 andrea 2012-01-04 01:19
p.Sinagle podle vas musime stale se divat na holokaust?Nebo podle vas nesmime se divat na historicka zajimava fakta z dob socialismu?Nesm ite omezovat svobodu projevu ani diktovat program reditelovi CT,je to od vas projev zidovskeho sovinizmu
-5 #1 Ivan Páník 2012-01-02 22:22
Vážený pan Šinágle,
děkuji za dopis s. řediteli ČT, plně vyjadřuje i mé mínění. Současná mladá generace (do cca 35 let) nemá a reálsocialismu žádné ponětí. A má-li je čerpat z vařejnoprávní televize tímto způsobem, pak se můžeme dočkat i vítězství komoušů ve volbách. A ve svém věku bych nerad emigroval. Bylo by potřeba otevřít otázku veřejnoprávních médií - nevím, je-li např. sportovní kanál veřejnoprávní, kolik kanálů je vlastně potřeba atd., až po dořešení úhrady jejich provozu. A ť to platí ten, kdo si to objednal. A taky třeba otázka, zda film natočený s podporou ČT je vlastně taky veřejnoprávní? Atd. atd.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)