Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hrbata_2… Policie České republiky má možnost na této další korupční kauze dokázat, zda je stále pro ni tabu vyšetřovat případy zasahující do nejvyšších politických kruhů, tedy že je závislá, nebo objektivním a nestranným vyšetřením této kauzy a podobných, dát veřejnosti konečně naději, prokázat svoji nezávislost a vyslat společnosti potřebný a očekávaný signál, že se kriminální poměry v naší zemi začínají měnit. V tom Vám a PČR přeji mnoho zdaru!
Děkuji Vám předem za odpověď a sdělení jaká opatření PČR ve věci učinila. S touto stížností a s Vaší odpovědí  seznámím veřejnost, média a odpovědné organizace a instituce jak v ČR tak v EU i NATO. Případ může mít dopad i na bezpečnostní struktury NATO, pokud už k negativnímu působení nedošlo?

Odesílatel: SODALES SOLONIS o.s., ulice bratří Nejedlých 335, 267 53 Žebrák

Příjemce: Policejní presidium, Plk. Mgr. Petr Lessy, Strojnická 27, 170 89 Praha 7

Datová schránka: gs9ai55


Věc: Stížnost na kpt. Světlanu Bláhovou pro nečinnost v kauze Ing. Michaela Hrbaty


č.j.: OKFK – 618-68/Č.J.-2011-200236


V Žebráku dne 18. ledna 2012

Vážený pane policejní presidente,


Podávám tímto k Vašim rukám stížnost na kpt. Světlanu Bláhovou, pro nečinnost při vyšetřování velmi závažného podezření z hospodářské kriminality, kde mohlo dojít ke škodám v řádech stamilionů korun.

Trestní oznámení na náměstka ministra obrany Alexandra Vondry, Ing. Michaela Hrbatu, jsem podal 10.ledna 2011 a celkem pětkrát doplňoval. Informoval jsem přitom vždy i další odpovědné orgány a instituce, včetně Vám podřízených (ÚOOZ, ÚOKFK, ÚOHS), ministra vnitra Jana Kubiceho i NSZ JUDr. Pavla Zemana. Nebudu zde opakovat známá fakta, jsou snadno a rychle dohledatelná ve spisu či na mém webu. Je zajímavé, že v poslední reakci kpt. Světlany Bláhové, ze dne 6.1.2012, se vůbec nezmiňuje o mém v pořadí už pátém doplnění tohoto trestního oznámení ze dne 9.12.2011 a reaguje jen na čtvrté doplnění ze dne 20.11.2011, které považuje za nové TO…?!

Nepochybně existuje množství závažných odkazů a jasných důkazů, které stačí jen ověřit. Další důkazy může PČR získat pomocí svých zákonných pravomocí Je také značně pravděpodobné, že zde není politická vůle tento korupční skandál, zasahující do nejvyšších pater politiky řešit, jako ostatně mnoho dalších. Zarážející je, že pouze o této kauze veřejnoprávní média nepíší, resp. nemají odvahu psát…?! Osobně jsem mnoho novinářů informoval. Např. šéfredaktora časopisu RESPEKT Erika Táberyho, novináře Jaroslava Spurného, Jaroslava Kmentu, neřešil to ani dnes už bývalý ministr vnitra Radek John, který mne veřejně na besedě o korupci v kině Světozor požádal o zaslání trestního oznámení, přitom ji už měl dávno v datové schránce, stejně jako jiné vysoce postavené osobnosti a nejvyšší představitelé orgánů a institucí. Asi třikrát mne kontaktovaly známé časopisy, že napíší, také neměly odvahu… Mediální blokáda této ostudné kauzy je zarážející a mnohé napovídající.

Hovořil jsem telefonicky jak s kpt. Světlanou Bláhovou, tak dozorujícím státním zástupcem z OSZ Vyškova Mgr. Hůlkou. Ani z jednoho rozhovoru jsem nenabyl dojmu, že by byl zájem toto mé trestní oznámení aktivně řešit. Kpt. Světlana Bláhová hodnotí mé podání v podstatě jako úřednice, hlavně si dává pozor, aby neporušila zákon, jak je běžné v podobných „citlivých“ kauzách. To, že trestní oznámení dozoruje, resp. dozorovalo OSZ přímo ve Vyškově, navíc s důvodným podezřením, že státní zástupce Mgr. Hůrka měl a má sám osobní zájem, aby se nevyšetřovalo z důvodů, které jsem oznámil a popsal v doplněních dříve, už raději nekomentuji.

Podal jsem ve věci pouze jedno trestní oznámení dne 10.1.2011. Jak lze důvěřovat ve schopnosti a odborné kvality kpt. Světlany Bláhové, když mé doplnění tohoto TO ze dne 20.11.2011, považuje za další TO v této věci…?! Jsou snad zákony, které mohou jasně určovat a popisovat co je to konkrétně relevantní skutečnost…?! Pokud ano, tak bych uvítal, kdyby byly citovány a konfrontovány s mými sděleními PČR. Takovouto odpověď považuji za policie nedůstojnou - cituji z jejího dopisu ze dne 6.1.2012: „Vaše podání nepřineslo nové relevantní skutečnosti k věci a není tedy důvodnost zahajovat úkony trestního řízení…“. Za takové tvrzení se nechá schovat vše, pokud není transparentně, detailně a konkrétně vysvětleno co je a není relevantní skutečnost. Pro paní kpt. Světlanu Bláhovou a státního zástupce, nejsou zřejmě stovky rozkradených milionů korun, žádné relevantní skutečností!!! Moc by mne zajímalo, jak toto § 158 odst. 3 trestního řádu konkrétně vysvětluje, když se viditelně tato policistka neřídí zdravým rozumem a úsudkem, ale jen paragrafem. Pokud tak paragraf doslovně zní, tak se jí samozřejmě omlouvám. Na druhé straně, není jistě ani naše Sněmovna schopna,  při vší neúctě, vyprodukovat takový nesmysl, byť u ní je asi všechno možné…

Ostatně v této kauze jsou podezření tak závažná, že nepochybně vyžadují celý tým schopných policistů, má-li být vše důkladně, dle zákona a jeho ducha, vyšetřeno. To, že to zřejmě vyšetřuje pouze jedna policistka, navíc takovýchto pochybných kvalit dle jejích odpovědí, je zarážející. Samozřejmě, že nemusí být tak neschopná. Je to nepochybně i o její osobní odvaze a statečnosti – i jejích nadřízených. Nechceme-li skončit jako tzv. „banánová republika“ (daleko už k ní nemáme), měla by konečně policie a justice konat jak jí ukládá zákon, tzn. vyšetřovat a  i trestat podle zákona bez ohledu na společenské postavení podezřelého či obviněného. Jinak se můžeme se skutečnou  svobodou a demokracií brzy rozloučit.

Dle dnešní Vaší tiskové konference: Policie loni zabavila majetek a peníze pocházející z trestné činnosti v hodnotě více než čtyři miliardy korun. Proti předloňsku je to trojnásobek. Protikorupční policie z toho zajistila přibližně 1,5 miliardy. Na tiskové konferenci to dnes oznámili šéf protikorupční policie Tomáš Martinec a policejní prezident Petr Lessy. Zvýšil se také počet stíhaných lidí v souvislosti s korupcí. Za loňský rok policie stíhala celkem 159 lidí, v roce 2010 jich bylo 94.

Škoda, že neuvádíte i statistiku, která by procentově vyjádřila trestné činy i s ohledem na společenské postavení osob a prostředí ve kterém ke korupci docházelo? Dovolil bych si též oponovat Vašemu tvrzení, že kvalita  policistů, kteří od policie odešli, je garantována dosažením stejného početního stavu, jak tvrdíte. Zkušenosti nelze nikdy nahradit pouhým počtem. Ostatně sám tvrdíte, že se pouze domníváte? Jako policejní president byste měl především vědět a znát. V této souvislosti bych si Vám dovolil navrhnout, abyste se zasadil za změnu policejního služebního zákona, stále v principu totalitního. Umožňuje špičkové vzdělání policistům a když jsou v nejlepších produktivních letech, především odborně, odcházejí od policie s nemravně vysokou „výslužkou“, místo aby začali státu vracet prostředky do nich vložené. Mnozí potom využívají svých zkušeností v jiných firmách a často paradoxně stěžují práci samotné policii. To je, nadneseně řečeno, velmi špatné hospodaření s duchovním majetkem státu i jeho finančními prostředky. Nemůžeme se potom divit, že takovéto podmínky lákají ty, kteří by se policisty ve vyspělých zemích těžko stali a nutí pár skutečně dobrých, aby znechuceně i oni odešli a těchto podmínek využili. Policie pak logicky nemůže mít lepší kvalitu než má, protože se nachází v permanentním stavu odcházení nejlepších a školení začátečníků.

Policie České republiky má možnost na této další korupční kauze dokázat, zda je stále pro ni tabu vyšetřovat případy zasahující do nejvyšších politických kruhů, tedy že je závislá, nebo objektivním a nestranným vyšetřením této kauzy a podobných, dát veřejnosti konečně naději, prokázat svoji nezávislost a vyslat společnosti potřebný a očekávaný signál, že se kriminální a korupční poměry v naší zemi začínají měnit. V tom Vám a PČR přeji mnoho zdaru!

Děkuji Vám předem za odpověď a sdělení jaká opatření PČR ve věci učinila. S touto stížností a s Vaší odpovědí  seznámím veřejnost, média a odpovědné organizace a instituce jak v ČR tak v EU i NATO. Upozorňuji, že tato kauza může mít dopad i na bezpečnostní struktury NATO, pokud už k negativnímu působení nedošlo?



V úctě k Vaší vysoké a neodejmutelné odpovědnosti

předseda SODALES SOLONIS o.s.

Jan Šinágl v.r.


Přílohy:

Už páté „doplnění“ TO na Ing. Michaela Hrbatu, náměstka ministra obrany ČR!
https://www.sinagl.cz/z-nasi-korespondence/uz-pate-doplneni-to-na-ing-michaela-hrbatu-namestka-ministra-obrany-cr.html     

Odpověď kpt. Světlany Bláhové ze dne 6.1.2012
https://www.sinagl.cz/images/stories/fotky/UOKFK_Blahova_Hrbata_NO_060112.pdf

Podivné praktiky komisařky Světlany Bláhové na ÚOKFK SKPV, expozitura Brno…?!

Policie loni zbavila majetek z trestné činnosti za čtyři mld. Kč

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/policie-loni-zbavila-majetek-z-trestne-cinnosti-za-ctyri-mld-kc/742649

P.S.
Vyrozumění ÚOOZ ve věci mého trestního oznámení na JUDr. Vojtěcha Filipa ze dne 18.1.2012


VĚŘTE, NEVĚŘTE…?!

NORBERT_instrukce_281189
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)