Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dobronin_10-2011… Hromadný hrob v Dobroníně vydává pomalu ale jistě své svědectví. V současnosti je už zřejmé, že tam byly ostatky sudetských Němců. Už identifikovali pět z nich. Ve zmíněné obci mezitím nastala změna na postu starosty a údajně tam komunisté ztrácejí pevnou půdu pod nohama. Autor křížů postavených na hrobě však míní, že to je stále málo. Na všech stranách je patrné znechucení z politizace celého případu. …

 

 

Autor křížů v Dobroníně: Dokud ty svině rudý budou žít, nebude klid

… „Vítězstvím by bylo, kdyby s komunisty ve vedení obce odešli i jejich podporovatelé.  Dokud ty svině rudý budou žít, nebude klid. Už mě tahle epizoda směšnosti přestává bavit, protože se z toho stala klasická česká politická fraška. Až to skončí, odstraní se kříž, mrtví budou pohřbeni v Jihlavě, Němci budou dál mlčet a na mě začnou padat všechna trestní oznámení, která jsou připravována,“ dává najevo své znechucení Milan Litavský, který postavil na místě hromadného hrobu v lokalitě Budínka dva kříže. Tím odstartoval celorepublikovou hysterii ohledně zavražděných sudetských Němců na konci války v Dobroníně. …

Další aktuality:

SMKČ na akci Lenin-Liebknecht-Luxemburg v Berlíně

… V Berlíně se i letos v polovině ledna konala velká akce Lenin-Liebknecht-Luxemburg. Ani my ze SMKČ jsme zde nemohli chybět. Vrcholem naší cesty byl nedělní pochod a uctění památky velkých revolucionářů zabitých Freikorpsem roku 1919, pohřbených na Ústředním hřbitově ve čtvrti Friedrichsfelde. …

Předseda Strany zelených Liška podal trestní oznámení kvůli údajně antisemitskému článku

Předseda Strany zelených (SZ) Ondřej Liška zaslal Městskému státnímu zastupitelství v Praze trestní oznámení na publicistu Adama B. Bartoše kvůli údajně antisemitskému článku o časopisu Kraus. Text je podle Lišky hluboce antisemitský, rasistický a nenávistný a Bartoš se tím dopustil šíření nenávisti vůči skupině obyvatel pro jejich původ. Text trestního oznámení Liška zveřejnil na Facebooku, jeho podání ČTK potvrdil. Bartoš v článku označil časopis za "plný židovské nenávisti, pravdoláskařské propagandy, výsměchu a urážek". Na článek Kraus tento týden zareagoval například komentátor Lidových novin Luboš Palata, který Bartoše v titulku svého textu označil za "pohanu české novinařiny". Bartoš si v minulosti vysloužil pozornost i kvůli tomu, že vytvořil takzvaný seznam "pravdoláskařů". Nechybí na něm Liška ani Palata, poslední verze čítá na 400 jmen nejrůznějších osobností. Komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo na to nedávno reagoval tím, že Bartoše na stránkách listu vyzval, aby na seznam doplnil i jeho jméno. Publicista poté na svém blogu napsal, že šlo o "politováníhodné opomenutí". Novináři se již dříve pozastavovali i nad tím, jak Bartošovu tvorbu přijímá prezident Klaus. V rozhovoru pro Lidové noviny, který byl zveřejněn v prosinci 2010, prezident označil jeden z Bartošových textů za geniální. ČRo, 15.2.2012

 

Ing. Jiří Fiala píše svému "soudci"

 

OS P-10

JUDr. Ondřej Lázna,

soudce

K č.j. 1 T 61/2011

 

Ahoj Blázno !

Co se flákáš ?

Už uplynul rok, co jste mě tak srdnatě a hrdinně strčili do vazby, a Ty ne a ne nařídit hlavní líčení !!

Já nehodlám celý svůj život proflákat, jako Ty, takže taky nemám tolik času, víš ? Já na ten zprošťující rozsudek docela spěchám, zvlášť poté, co teď zvýšili ty sazby odškodného, tak koukej sebou hodit !

Taky se nemůžu dočkat náhrad za zničený kabát a kufřík, co mi ti vaši idioti v zoufalé snaze nasimulovat rvačku zničili.

Nebo chceš snad jít – za maření hlavního líčení – do vazby, na moje místo ? Nebo před Hladíka, aby Tě „uschopnil“ ?

Ten uschopní i mrtvolu, když je o to požádán, takže s Tebou by jistě žádnou velkou práci neměl.

Takže, Blázno – nečum, neflákej se, hoď sebou, nařiď hlavní líčení – stovky lidí se na ně neskutečně těší – anebo to předej někomu, kdo to udělá namísto Tebe !

Zdravím upřímně

Tvůj

obžalovaný

V Košíku, dne 16. února 2012


Dodatek politického vězně Jiřího Kubíka

Pokud má být těch asi 15 žen souzeno za propagaci neonacismu (nevím, usnesení PČR je dost silné), pak musí být souzeno i militantní komunistické sdružení Klub českého pohraničí, které obhajuje vraždění na hranicích a před pár dny se mu podařilo vtrhnout na liberecké střední školy a přednášet tam v rámci vědomostní soutěže o "dobrotivém" komunismu a Klementu Gottwaldovi.

To pořádají pod rouškou KČP bývalí členové KSČ a nynější členové KSČM Leoš Hamrský, RSDr. Oldřich Baťka, Zdeněk Cincibus, Ladislav Šimáček. RSDr. - Rozhodnutím Strany Doktor, "studiem" na Vysoké škole politické v Praze-Vokovicích, kde v minulém režimu mohli studovat pouze a jen zasloužilí soudruzi a to i bez dokončeného středoškolského vzdělání. A soudruh Baťka byl zasloužilý, neboť v oné době působil v Krajské zemědělské správě, kam by jako nestraník v době totality nemohl ani nahlédnout.

Leoš Hamrský je pak předsedou okresní rady KSČM a dodnes jejím aktivním členem. Všichni společně pak tvoří "redakční radu" plátku zvaného Severočeská pravda, kam pravidelně přispívají. Na www.severoceskapravda.cz nedávno soudruzi vystavili článek o zásluhách soudruha Gottwalda. Diskuzi pak ale smazali.

Jiří Kubík, 16.2.2012

Také zajímavé, o pravdivosti nepochybuji!

Dobrý den, četl jsem Váš článek o bolševikovi Kolarčíkovi z SMKČ o jeho proslovu u hrobu bolševika Gotwalda. Vim, trochu pozdě, ale chtěl jsem si to ověřit zda nekecal můj kámoš, kterému to řekl jeden frajer z Palmovky. Dozvěděl jsem se, že Kollarčík byl policií za to stíhán, ale prokurátor tu shodil ze stolu (ze zastupitelství Prahy 3). Prý to vyznělo jakože bolševik si může blejt co chce, ale Vandas ne:-). Rovnoprávnost?! Dělali na tom policisté z Prahy na Palmovce. Slyšel jsem, že ten jeden byl docela nasranej kvůli tomu, že je nespravedlivé, když musí jít po pravici, tak proč nemůže jít i po levici. Pokud můžete tak si to nějak ověřte. Nevim co je na tom pravdy, ale prý Vás také kvůli tomu vyslíchali?

Anonym 16.2.2012


J.Š. 16.2.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-2 #2 George 2012-02-22 17:05
Začínám mít pomalu ale jistě sympatie k panu Rambouskovi, který hned na jaře r. 1968, ještě před srpnem (nebo po něm?) řekl, volně parafrázuji, že "dobrý komunista je mrtvý komunista a těm živým komunistům je třeba utrhnout nohu a tou nohou je umlátit" nebo tak nějak, zkrátka na hrubý pytel hrubá záplata - samozřejmě na plošně jako v Indonésii nebo Chile, ale přinejmenším jako po 2. válce s nacisty včetně norimberského procesu a včetně honění nejhorších komunistů a jejich únosů a postavení před soudy, jako s Eichmanem a nepromlčitelnos ti jejich zločinů. Vždyť jejich zločiny byly neskutečné - Mašínové jich stačili "zrevanšovat" jen opravdu pár!!! Zlo je třeba odstraňovat!
+1 #1 Pavel K. 2012-02-16 13:33
Není to tak dávno, co jsme se chystali s přítelem Aloisem Hlásenským a dalšími členy a příznivci sdružení K 213 uspořádat demonstraci před NS v Brně za propuštění jeho předsedy Ing. Jiřího Fialy z vězení. Naštěstí mezitím se předsedkyně Nejvyššího soudu JUDR. Iva Brožová pozdě, ale přece rozhodla učinit přítrž tomuto pohrdání spravedlností a lidskými právy.
Někteří soudci, jako např. soudkyně Kalová z Vyškova, zřejmě toto její rozhodnutí nemohou přenést přes srdce, a proto si umanuli, že když museli propustit z vězení jednoho nezákonně vězněného člověka, musí jej okamžitě nahradit jiným, aby jejich posedlosti bylo učiněno zadost.
Protestujeme proti této soudní zvůli, která zřejmě neskončí, pokud budou takovíto lidé působit v naší justici.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)