Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Skramlk_PavelNezávislost médií ohrožena žalobou na ochranu osobnosti Jaromíra Soukupa proti Pavlu Skramlíkovi. Kauza MS v lyžování nekončí!

Pavel Skramlík je žalován za to, že v září roku 2007 označil v časopise Totalsport a na jeho webu totalsport.cz tehdejšího náměstka ministryně školství mládeže a tělovýchovy Jaromíra Soukupa za člověka s nadstandardními vztahy k tehdejší ministryni tohoto rezortu Daně Kuchtové (za Stranu zelených) se sexuálním podtextem, čili že byli milenci. … Faktem je, že osobní vztah Jaromíra Soukupa a Dany Kuchtové vedl nejen ke škodlivému ovlivnění situace kolem mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2009, k výměně tehdejšího šéfa organizačního výboru MS 2009 Romana Kumpošta za Kateřinu Neumannovou, ale následně i ke značným komplikacím ohledně čerpání částky ve výši 130 miliard korun z evropských fondů pro české školství v oblasti výzkumu na univerzitách. …

 

V pondělí dne 20. února 2012 od 9 hodin pokračuje u Městského soudu v Praze na adrese Spálená 6/2, Praha 2, vstup z Karlova nám., jednací síň č. 7 v budově A, u předsedkyně senátu JUDr. Jaroslavy Lobotkové, soudní přelíčení mého klientka novináře Pavla Skramlíka, působícího nyní v agentuře Mediafax, který je žalován žalobou na ochranu osobnosti majitelem mediální agentury Médea a časopisů Týden, Instinkt a další, Jaromírem Soukupem.

 

Pavel Skramlík je žalován za to, že v září roku 2007 označil v časopise Totalsport a na jeho webu totalsport.cz tehdejšího náměstka ministryně školství mládeže a tělovýchovy Jaromíra Soukupa za člověka s nadstandardními vztahy k tehdejší ministryni tohoto rezortu Daně Kuchtové (za Stranu zelených) se sexuálním podtextem, čili že byli milenci.

Toto se pana Jaromíra Soukupa dotklo, tvrdí, že je bezúhonný člověk a o tom, že milencem Kuchtové nebyl, má mimo jiné svědčit jeho manželka, kterou navrhnul jako svědkyni.

Soukup_JaroslavFaktem je, že osobní vztah Jaromíra Soukupa a Dany Kuchtové vedl nejen ke škodlivému ovlivnění situace kolem mistrovství světa v klasickémKuchtov_Dana lyžování v roce 2009, k výměně tehdejšího šéfa organizačního výboru MS 2009 Romana Kumpošta za Kateřinu Neumannovou, ale následně i ke značným komplikacím ohledně čerpání částky ve výši 130 miliard korun z evropských fondů pro české školství v oblasti výzkumu na univerzitách.

MS 2009 skončilo finančním fiaskem a čerpání peněz z fondů Evropské unie pro výzkum na vysokých školách není dodnes vyřešeno. Situace vedla k rezignaci paní Kuchtové a odvolání pana Soukupa. Jejich pochybení měla zásadní politické dopady v přímém vztahu k důsledkům.

Přestože působení Jaromíra Soukupa a Dany Kuchtové na MŠMT má dodneška pro celou Českou republiku katastrofální důsledky, je jediným žalovaným Pavel Skramlík kvůli označení příčiny, totiž nadstandardního osobního vztahu. Ostatní bylo zameteno pod koberec.

Lze očekávat, že pokračování tohoto soudního sporu přinese řadu dalších pikantních odhalení, z nichž bezesporu jen marginálií je, že pan Jaromír Soukup je zastupován advokátkou Mgr. Kateřinou Boháčovou, u které je sám veden jako koncipient. Ta navíc figuruje v řadě statutárních orgánů jeho společností.

Jelikož pan Jaromír Soukup je majitelem nejen reklamní agentury Medea, ale i řady titulů na našem mediálním trhu, např. časopisu Týden a Instinkt, lze na tuto kauzu pohlížet jako na způsob zastrašování novinářů a omezení svobody slova cestou majetkového ovládnutí médií. Proto kauza pana Skramlíka vysoce svým významem překračuje rámec soukromoprávního sporu a zasluhuje si maximální pozornosti veřejnosti.

 

JUDr. Klára A. Samková, Ph.D.

Advokátka, 16.2.2011

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

P.S.

Tohoto závažného soudního jednání jsem se zúčastnil jako jediný zástupce veřejnosti a médií vůbec. Často, když se jedná o citlivé kauzy, se veřejnoprávní média jako mávnutím pověstného kouzelného proutku nedostaví, ačkoliv dobře vědí (mnozí známí novináři renomovaných deníků jsou i mnou osobně informovaní a slibují že se dostaví). O to smutnější, že v tomto případě byl žalující mediální magnát. To je bohužel stávající „úroveň“ našich médií. Advokátka JUDr. Klára A. Samková se dozvěděla o neúčasti žalující strany až těsně před zahájením soudního jednání ode mne. Obhájkyně pana Skramlíka se také až v soudní síni dozvěděla o stažení žaloby, ačkoliv soudkyně JUDr. Jarmila Lobotková, byla informována už 15.2.2012. Novinář Pavel Skramlík na mne učinil  solidní dojem. Nebuďte překvapeni, že mne paní soudkyně zná i bez představení – soudila můj spor s Haló novinami, který má nyní na stole Ústavní soud a kterou jsem po skončení věci také patřičným způsobem informoval – viz konec zvukového záznamu. Věřím, že spor není ani zdaleka ukončen. Svědectví o milostném vztahu Jaroslava Soukupa a Dany Kuchtové jsou nezpochybnitelná, ostatně jednalo se o veřejné tajemství. Z tohoto pohledu se jedná o urážku cti pana Skramlíka. Přes skandální vývoj v kauze VSZ Rampuly, věřím, že positivní vývoj v justici se nezastaví a bude pokračovat. Ne nadarmo se říká: „Umírající kobyla kope“ - jen ať si kope – z posledního!

 

Zvukový záznam celého soudního jednání dne 20.2.2012 u MS Praha.

 

Jan Šinágl, 22.2.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #1 Josef Pepa Nos 2012-02-22 08:01
S veškerými českými "médii" mám velmi nadstandardní zkušenosti.
V momentě, kdy jsem nevyhověl jejich zájmům o mou maličkost, začaly se chovat, mluvit, "psát" a myslet stejně jako ženská, která má o sobě mylnou představu, že je krásná, inteligentní a sexuálně přitažlivá a která mi, opět podle svých fantasmagorijní ch představ nabídla zadarmo své erotické služby.
Po mém odmítnutí následoval sled důsledně promyšlených akcí, v jehož důsledku jsem se měl octnout hrobníkovi na lopatě.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)