Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PetitionPožadavek českého prezidenta Václava Klause na uplatnění výjimky ze Základní listiny EU pro Českou republiku, při vstupu Chorvatska do EU, míří na národnostní skupinu sudetských Němců, kteří byli vyhnání ze svého domova a stále ještě neupravených majetkových vztahů. Má zabránit spravedlivému uspořádání s pomocí EU.

 

Evropský Parlament

Hlavní sekretariát

L-2929 Luxemburg

 

Kopie: Dr. hc. Bernd Posselt, europoslanec

Kopie: Dr. Edmund Stoiber, bývalý bavorský předseda vlády

 

PETICE - Výzva Evropskému Parlamentu

  1. 1. Diskriminace sudetoněmecké národnostní skupiny skrze výjimku pro Českou republiku s ohledem na základní listinu Evropské unie.

Požadavek českého prezidenta Václava Klause na uplatnění výjimky ze Základní listiny EU pro Českou republiku, při vstupu Chorvatska do EU, míří na národnostní skupinu sudetských Němců, kteří byli vyhnání ze svého domova a stále ještě neupravených majetkových vztahů. Má zabránit spravedlivému uspořádání s pomocí EU.

Tento požadavek představuje diskriminaci národnostní skupiny sudetských Němců a především legalizaci dekretů a zákonů, které toto protiprávní vyhnání, které bylo v rozporu s lidskostí, umožnily a které stále platí. Představují tak diskriminaci a pokračující zločin vůči postiženým a jejich potomkům.

Evropský Parlament a Evropská komise jsou vyzváni, aby své vlastní zákony a právní linie použily a požadavek českého prezidenta, jakož i České vlády, z důvodů diskriminace, s ohledem na státní příslušnost a etnický původ, odmítly. To platí i vůči Polsku, které si z podobných důvodů také vynutilo výjimku.

  1. 2. Diskriminace z historických důvodů – vyhnání z historie

Evropské instituce podporují velkými prostředky mnoho opatření ve východních zemích EU na podporu opětovné výstavby, renovace uměleckých památek, kostelů a historických budov v oblastech, ze kterých byli Němci vyhnáni.

Stejné platí pro tisk a tiskové produkty jako jsou: prospekty, pojednání, brožury, zemské mapy atd. Při většině projektů je německý původ zamlčován, nebo zkresleně představován. Místní německé názvy už nejsou (v závorkách) uváděny.

Tak je s pomocí prostředků EU podporováno falšování dějin. Představuje to diskriminaci vyhnaných, ale především vůči těm příslušníků sudetoněmecké skupiny, která ve svém domově zůstala.

Instituce EU se vyzývají, aby podporovaly tato chvályhodná opatření s podmínkou, aby zájmy Němců, vyhnaných z vlasti byly zohledněny, pro zachování identity a ve všech EU financovaných projektech a opatření.

Ve své Chartě z 5.srpna 1950, vyhnaní Němci z domova vyjádřili svoji naději na mírové soužití národů a vyřešení otázky vyhnání v rámci budoucí sjednocené Evropy. Vyhnání chtěli sjednocenou Evropu, aby alespoň Evropa a její budoucí generace, byla ušetřena válek, vyhnání, rasismu a nacionalismu.

Chtěli také pevný základ pro tuto Evropskou smlouvu, se zpracováním minulosti, se všemi z toho vyplývajícími důsledky.

Stále méně důvěryhodná EU, se musí konečně stát tou, kterou by být měla, tedy nejen hospodářským společenstvím, ale také:

Právním a hodnotovým společenstvím

Stát se takovou, v jakou doufala Charta vyhnaných.

 

Jménem bavorských sudetských Němců

 

Johann Slezak                                                                                                   Mnichov, 24. říjen 2011

 

Historické doplnění:

Směrnice 2000/43/ES ze dne 29. června 2000, kterou se řídí zásada rovného zacházení s osobami, bez ohledu na jejich rasu nebo etnický původ.

(3) Rovnost před zákonem a ochrana všech osob před diskriminací je univerzální lidské právo. Toto právo je zakotveno ve Všeobecné deklaraci lidských práv, Úmluvou OSN o odstranění všech forem diskriminace žen, Mezinárodní úmluvou o odstranění všech forem rasové diskriminace, Pakty OSN o občanských a politických právech, Mezinárodní úmluvy o občanských o hospodářských, sociálních a kulturních právech a Evropskou úmluvou o ochraně lidských práv a základních svobod, kterou podepsaly všechny členské státy.

Úřední věstník č. L 180 ze dne 19/07/2000 S. 0022 - 0026

Charta vyhnaných z domova:

2. Budeme podporovat každou iniciativu, celou svou silou, která je zaměřena na vytvoření sjednocené Evropy,  kde mohou lidé žít bez strachu a nátlaku.

Národy si musí uvědomit, že osud německých vyhnanců, stejně jako všech uprchlíků, je celosvětovým problémem, jehož řešení vyžaduje nejvyšší morální odpovědnost a povinnost  k obrovskému úsilí. Němečtí vyhnanci jednali v souladu se svojí Chartou a usilovali nejen o svobodnou a sjednocenou Evropu, ale také chtějí přispět k její realizaci svými silami i dnes, a nabízejí svoji ruku k usmíření k zemi, která je vyhnala. Bohužel, tyto samozřejmé naděje vyhnaných byly nejen nenaplněny, ale sama Evropská unie si stanovila je nerespektovat v oblastech její expanze směrem na východ, v zemích, kde je právní systém stále založen na vysídlení, genocidě a zločinů proti lidskosti. Podrobné vysvětlení návrhu na základě faktů a právních stanovisek, je možné, na žádost EU, zaslat patřičným   výborům EU.

 

Odpověď EP ze dne 15.3.2012


Výbor pro petice, předseda – Brusel, KLC/sp(IPOL-COM-PETI D (2012) 7627

 

Pan

Johann Slezak

Sudetoněmecké krajanské sdružení

Zemská skupina Bavorsko

Aubing Ost Strasse 88

81245 Mnichov

Německo

 

201455

 

15.3.2012

 

Týká se: Petice č. 1240/2011 (prosím uvádějte toto číslo při každé písemné korespondenci)

 

Vážený pane Slezak,

 

Chtěla bych Vám sdělit, že Petiční výbor Vaši petici přezkoumal a podle směrnic a řádu EP ji jako přípustnou uznal, neboť předložená otázka spadá do působnosti Evropské unie.

Výbor začal projednávat Vaši petici a rozhodl požádat Evropskou komisi o první vyšetření různých aspektů problému. Výbor bude v projednávání Vaší petice pokračovat, jakmile obdrží potřebné informace.

Mimoto je Petiční výbor toho názoru, že Výbor Evropského Parlamentu, do jehož působnosti Vámi předložená otázka spadá, by se jí také měl zabývat. Proto se následně rozhodl předat Vaši petici Výboru pro kulturu a vzdělání a Výboru pro občanské svobody, justici a vnitřní záležitosti.

Budu Vás průběžně informovat o všech dalších opatřeních, které budou v souvislostí s Vaší peticí učiněna.

 

S přátelskými pozdravy

Erminia Mazzoni

Předsedkyně Petičního výboru

 

PETITION - Appell an das EU-Parlament

 

Překlad Jan Šinágl, 20.3.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #2 Karel Adler 2012-05-09 12:34
V zemích, kde je o jeden problém, totiž o problém s Němci, kteří odmítli loajalitu vůči jinému, než německému státu a odmítli přijmout jeho státní suverenitu. Zde jde tedy v první řadě o snahu občany České republiky, oškubávané jednak postbolševickým i zločinci vlastními, jednak bruselokraticko u mafií (z valné části rovněž bolševicky založenou, viz. např. Žužu Baroso) ještě obrat o další prostředky, aby jimi byli "uspokojeni" z Československa vyhaní Němci a jejich potomci.
-2 #1 Milan 2012-03-27 10:18
Nooo, trochu by mě zajímalo, co si mám pod tímto článkem představit. Protože bydlím v pohraničí, tak si nejsem jistý, co se touhle peticí vlastně kdo snaží dokázat. Že byli němci odsunuti neprávem? To češi taky. A podle toho co jsem aspoň u nás slyšel od pamětníků, jak z německé strany tak z české, tak si nejsem jist, jestli se někdy někdo dobere pravdy nebo se prostě opět bude řešit jen otázka "peněžních hodnot", které (mám pocit) vidí ublížení z obou stran. Možná bych potřeboval jako laik hlubší vysvětlení problému, protože to stále nějak nechápu o co přesně komu jde... a prosím vysvětlovat jako obyčejnému člověku, né právníkovi :-) Protože dokud to někdo nevysvětlí lidskou řečí, tak to nikdo nepochopí :-)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)