Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Defenestrace_1… Při jednání jsme navrhli získání 8 miliard Kč do rozpočtu hlavního města Prahy – viz naše vystoupení uvedené v příloze. Primátor hl.m. Prahy však odmítl zařadit tento bod na program jednání a tím odmítl získat 8 miliard Kč. Je to jeho osobní zodpovědnost a tím se přiřadil k dalším aktérům, kteří zavinili tuto ohromnou finanční ztrátu. Občané hlavního města Prahy odmítají hradit zvýšené náklady za vodné a stočné pouze proto, že rozhodující pražští zastupitelé selhali a předali celý zisk na roky 2013 – 2028 zadarmo zahraniční společnosti a současně tím způsobili ztrátu 6 miliard Kč z dotace EU na ústřední čistírnu odpadních vod. …

P.S. Všimněte si naprostého selhání veřejnoprávních médií. O zadlužení města na příštích třicet let v miliardových hodnotách nesměla být v centrálně řízených médiích ani zmínka. Takovou moc mají ty finanční a bankovní instituce, pro které je tato nesmyslná půjčka výhodná. Není také náhodou, že první z tak zvané opozice, pan JUDr. Hulínský (ČSSD) ještě před hlasováním prohlásil, že bude hlasovat pro tuto půjčku. Takový je v pražském zastupitelstvu úpadek „opozice“.

 

 

TZ z jednání zastupitelstva HMP, dne 29. března 2012

MEJDAN NA PRAŽSKÉ RADNICI ZAČAL

1/  Při jednání jsme navrhli získání 8 miliard Kč do rozpočtu hlavního města Prahy – viz naše vystoupení uvedené v příloze. Primátor hl.m. Prahy však odmítl zařadit tento bod na program jednání a tím odmítl získat 8 miliard Kč. Je to jeho osobní zodpovědnost a tím se přiřadil k dalším aktérům, kteří zavinili tuto ohromnou finanční ztrátu. Občané hlavního města Prahy odmítají hradit zvýšené náklady za vodné a stočné pouze proto, že rozhodující pražští zastupitelé selhali a předali celý zisk na roky 2013 – 2028 zadarmo zahraniční společnosti a současně tím způsobili ztrátu 6 miliard Kč z dotace EU na ústřední čistírnu odpadních vod.

2/ Před volbami do obcí v říjnu 2010 všude visel předseda ODS pan Petr Nečas na plakátech s nápisem: ODMÍTÁME ZADLUŽOVAT OBCE A MĚSTA. Rovněž faktický šéf TOP 09 pan Kalousek se dušoval, že zatrhne další zadlužování. Jen se však dne 15. 12. 2011 dostala k moci v Praze koalice TOP 09 – ODS, první, co udělala, že schválila úvěrový rámec pro další zadlužení Prahy o 11 miliard Kč.

Na dnešním zasedání požádal nově dosazený ředitel  (bez výběrového řízení) Dopravního podniku Praha p. Lich, blízký spolupracovník miliardáře pana Bakaly, o první  úvěr ve výši 3 miliardy Kč, splatný za 30 let. To znamená, že nejen naše děti, ale již i naši vnuci budou splácet tento úvěr. V předloženém materiálu ke schválení zastupitelstvem nebylo uvedeno, kolik milionů Kč navíc zaplatíme na úrocích ani žádná ekonomická analýza, s využitím možnosti, jak např. výkonný předseda TOP 09 chtěl po ministrovi školství, aby snížil vlastní náklady o 2%.

Nejprve se mělo prověřit, kde snížit vlastní náklady v Praze a zbytek si třeba půjčit. Vrcholem bylo zdůvodnění, že předchozí vedení města se tak zadlužilo, že nám nezbývá nic jiného, než se zadlužit také. To přece není pravda. Pokud někdo podepíše smlouvu, kterou nemá řádně pokryto odsouhlaseným a schváleným úvěrem zastupitelstvem, nese takové jednání typické znaky úvěrového podvodu. Zákon o hlavním městě Praze na takovéto jednání pamatuje svým § 35, podle kterého musí zastupitelstvo hospodařit řádně s majetkem města.

V obou výše uvedených případech naše občanské sdružení zváží další právní kroky k obraně těch občanů hlavního města Prahy, kteří se neumí, a nebo také již ani nemohou bránit, a přitom na jejich bedra chce primátor Svoboda se současnou koalicí TOP 09 – ODS přenést všechny negativní ekonomické důsledky.

P.S. Všimněte si naprostého selhání veřejnoprávních médií. O zadlužení města na příštích třicet let v miliardových hodnotách nesměla být v centrálně řízených médiích ani zmínka. Takovou moc mají ty finanční a bankovní instituce, pro které je tato nesmyslná půjčka výhodná. Není také náhodou, že první z tak zvané opozice, pan JUDr. Hulínský (ČSSD) ještě před hlasováním prohlásil, že bude hlasovat pro tuto půjčku. Takový je v pražském zastupitelstvu úpadek „opozice“.

 

Ing. Karel Berka, předseda

Ing. Aleš Moravec, místopředseda

OBČANÉ ZA SVÁ PRÁVA V PRAZE, o.s.

www.obcanepraha.cz

 

NÁVRH NA DOPLNĚNÍ PROGRAMU JEDNÁNÍ

 

 

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Fw: Primátor hl.m. Prahy odmítl získat 8 miliard Kč do rozpočtu Prahy

Datum:

Fri, 30 Mar 2012 09:13:18 +0200

Od:

Info_občané Praha <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Komu:

media radio Blaník <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Média Prima <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, "media radio beat" <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Média Právo <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Média Novinky <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Média F1 <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Média Britské listy <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Média Britské listy <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Iva Moravcová <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Růžičková Blanka EURO <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Kateřina Eliášová <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Eisenhammerová Jitka <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Petr ČT GŘ Dvořák <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Václav LIDOVKY Drchal <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Doležal Bohumil <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Denisa Mediafax Šindlerová <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

 

SODALES SOLONIS o.s. svolává na úterý 3.dubna 2012 od 17:00 hodin shromáždění občanů k aktuálnímu dění v naší zemi – Václavské náměstí u pomníku sv. Václava. Šiřte informaci, přijďte, přiveďte přátele i své děti. Jednání s významnými osobnostmi o jejich případné účasti už probíhají.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)