Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

… Očekával jsem aktivitu ze strany Vás a  vaší organizace právě v tom, že odborně prověříte podezření na diskriminaci a budete objektivně hájit práva všech o fitness se zajímajících  občanů, tj. "nesmrdících vůči smrdícím" "okukujících vůči nesvádícím" a "nesvádících vůči svádícím", ale toto se zjevně nestalo a proto se domnívám, že neplníte zásady, uvedené na webu helcom.cz a naopak se dopouštíte krytí problému (diskriminace), kvůli  kterému také  byla takto  renomovaná organizace také založena, jsou do ní vkládány finanční prostředky a měla by sloužit všem občanům bez rozdílu, měla by hájit jejich práva a požadavky . Pro pořádek Vám je připomínám  a cituji nejdůležitější :

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Re: Diskriminace.

Datum:

Fri, 13 Apr 2012 10:31:27 +0200

Od:

"ARKATIP s.r.o. , Ing.Miroslav Bahník" <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Společnost:

ARKATIP s.r.o.

Komu:

Michaela Tejnorová <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.



Vážená paní,

pokud považujete jako oprávněné důvody to, že muži smrdí více a ženy méně tak toto nepovažuji za prokázané a prokazatelné. Znám osobně případ, kdy ženě páchnou nohy více než muži  a není to vyjímka. Nechci jmenovat, měl bych s tím jen osobní problém. Znám také min 2 případy, kdy žena chrápe častěji a více než muž ale to je jiná kapitola. Není prokázáno a zdokumentováno, že muži smrdí více než ženy. Obsluha by tedy z fitnes měla vyloučit smrdící jedince a ne muže. Za smrad považuji nejenom pot a neumytého člověka, ale také nevkusně a přehnaně naparfémovaného občana. Obtěžuje obojí.

Také znám případy, kdy žena pokukuje po mužích a to tak okatě, že je to muži nepříjemné a je obecně o ženách známo, že svádí muže vizuelně, svým nalíčením, oblečení apod.  kdežto muži svádí ženy hlasově. To je ve fitnes vyloučeno, neboť při posilování se většinou mlčí. Takže opět neshledávám důvod, proč by měl být nějaký smysl, vylučovat muže z fitness, naopak by mohl nastat problém s příliš vyzývavým oblékáním žen. Mně osobně by to určitě nebylo ve fitness příjemné, koukat se na polodhaleného člověka, kterému vykukují sekundární pohlavní znaky (např. poprsí ) a pokud toto žena činí kdekoli, nejenom ve fitness, musí si být vědoma, že po ní budou občané pokukovat. Občan se má oblékat přiměřeně aby nepobuřoval a nikoho neurážel, jinak do sauny a jinak do divadla, jinak do fitness.

Z výše uvedeného vyplývá, že nejsou splněny podmínky oprávněných důvodů a tudíž se jedná o zjevné jednání za účelem diskriminace jedné skupiny tj. mužů .

Bohužel jsem zjistil, že i váš web www.helcom.cz je genderově nevyvážený. Hned v hlavním menu máte rubriku PROJEKTY/ŽENY ale chybí vám tam rubrika MUŽI. Takto si představujete rovnoprávné postavení občanů za společné peníze? Nemělo by se s tímto také něco dělat protože to zavání diskriminací?

Opět vás tedy žádám, aby jste se tímto porušováním občanských práv začali zabývat a neodkazovali se na nefungující odkaz ombudsmana - to přeci není vaše práce schovávat se za rozhodování jiných - vy máte nezávisle podporovat zájmy občanů a ne vládnoucí moci včetně ombudsmana. Měli by jste udělat vše pro možnost návštěvy fitness center pro všechny slušné občany bez rozdílu.

Pokud jste toto nepochopila, tak se domnívám, že by jste spíše měla pracovat pro organizaci hájící  práva žen než občanů a "neujídat ze společného koláče", určeného pro hájení práva všech  lidí. Vaše odpovědˇje alibistická, neurčitá, neodborná a nepodložená argumenty, řekl bych zametající problém pod stůl a byl bych rád, když by jste ji přehodnotila. Z tohoto důvodu zasílám zprávu také vrcholnému představiteli vaší organizace, aby si udělal obrázek o Vaší práci a v kopii  webům, které se touto problematikou zabývají. Všechny žádám, aby nezveřejňovali moje příjmení.

Očekával jsem aktivitu ze strany Vás a  vaší organizace právě v tom, že odborně prověříte podezření na diskriminaci a budete objektivně hájit práva všech o fitness se zajímajících  občanů, tj. "nesmrdících vůči smrdícím" "okukujících vůči nesvádícím" a "nesvádících vůči svádícím", ale toto se zjevně nestalo a proto se domnívám, že neplníte zásady, uvedené na webu helcom.cz a naopak se dopouštíte krytí problému (diskriminace), kvůli  kterému také  byla takto  renomovaná organizace také založena, jsou do ní vkládány finanční prostředky a měla by sloužit všem občanům bez rozdílu, měla by hájit jejich práva a požadavky . Pro pořádek Vám je připomínám  a cituji nejdůležitější
Bezplatné právní poradenství jednotlivcům, jejichž lidská práva byla porušena.

monitoring (sledování stavu uzavřených institucí,

Naše aktivity směřují k rozvoji a posílení občanské společnosti.

Informační a dokumentační činnost

Výchova k lidským právům


Z webu :

Naším posláním je podpora a ochrana základních hodnot, ke kterým se naše společnost hlásí, zejména ochrana rovnosti a osobní svobody. Proto se dlouhodobě specializujeme na problematiku trestního řízení, trestu odnětí svobody, práci policie a dalších složek působících v justici a na druhé straně se zabýváme problematikou rovných příležitostí, problematikou diskriminace a rasizmu. Mezi naše nejvýznamnější aktivity patří: lobbying (sledování a připomínkování legislativy, iniciace reformních procesů) monitoring (sledování stavu uzavřených institucí, policejních služeben atp.) osvětová a vzdělávací činnost (přednášky, semináře, kulaté stoly, mediální kampaně, oficiální stanoviska, komunikační a motivační výcviky, publikační činnost) případová agenda (řešení závažných trestně právních, správních a civilních kauz,  poradenství, právní zastoupení, podpora, sledování průběhu řízení apod.)

Naše aktivity směřují k rozvoji a posílení občanské společnosti.

Stručná historie a činnost ČHV je popsána v dokumentu Co je ČHV.

 

Hlavním posláním Českého helsinského výboru je především:

Sledování zákonodárné činnosti týkající se lidských a občanských práv. Připomínkování návrhů zákonů a předkládání alternativních návrhů pokud souvisejí s ochranou lidských práv.

Monitoring stavu lidských práv v ČR se zvláštním důrazem na vybrané oblasti. Pravidelné vypracovávání zpráv o stavu lidských práv v ČR.

Sledování situace těch skupin obyvatelstva, u nichž ochrana lidských práv vyžaduje zvláštní pozornost.

Bezplatné právní poradenství jednotlivcům, jejichž lidská práva byla porušena. Litigace.

Výchova k lidským právům, pořádání diskusí a seminářů s touto tematikou. Školící programy pro profesní skupiny i pracovníky a aktivisty nevládních organizací.

Publikační činnost.

Informační a dokumentační činnost.

Hlavní oblasti působení:

Práva dětí

Boj proti rasismu a nesnášenlivosti

Vězeňství a trestní justice

Sociálně právní poradenství

Výchova k lidským právům

 

První ustanovení a zakládající členové ČHV.

V současné době má ČHV 38 členů. Členem se může stát právnická i fyzická osoba, jejíž nazory, schopnosti, morální kvality a dosavadní činnost v oblasti lidských práv opravňují k přesvědčení, že její členství posílí působení Výboru. O přijetí jednotlivce či organizace za člena Výboru rozhoduje předsednictvo hlasováním. Více viz. stanovy.

Čestným členem ČHV je Václav Havel.

Na závěr bych Vám chtěl připomenout jedno moje oblíbené rčení : "Velké věci sestávají z drobných detailů" a zde se domnívám, že pokud se budeme důsledně zabývat i drobnými projevy diskriminace, docílíme pak i pozitivního posunu ve velkém tj. průřezem celé společnosti.

 

Přeji hezký den.

S pozdravem.

 

Ing.Miroslav Bahník

společník, jednatel

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 


Dne 11.4.2012 9:12, Michaela Tejnorová napsal(a):

Vážený pane Bahníku,

děkujeme Vám za Vaši odpověď.

Samozřejmě názory na toto téma jsou různé, přesto s Vaším nemůžeme souhlasit. Vyjádření, které jsme Vám zaslali, se týká konkrétního případu, který z našeho pohledu nelze označit za zakázanou diskriminaci. K odlišnému zacházení s vymezenou skupinou osob zde dochází, nicméně sledujíc oprávněné důvody. V další odpovědi jsme se Vám, jak jste správně označil, snažili poskytnout všeobecnou odpověď; tj. naznačit postup, kterým se hodnotí napadené chování z pohledu obecného zákazu diskriminace. Tento obecný popis byl však zvolen úmyslně, neboť k reálnému hodnocení lze přistoupit pouze u individuálních případů, na základě konkrétních okolností situace. Test přiměřenosti je opravdu obecné pravidlo, jehož význam vystoupí až v souvislosti s řešením konkrétního případu. Vyjádření ombudsmana můžete nalézt na webových stránkách ochránce, postup, jak jej najít, jsme Vám uvedli v minulém e-mailu. Snad se k němu takto budete moci dopracovat.

 

Přejeme Vám příjemný den.

 

S pozdravem

za Český helsinský výbor

 

Mgr. Michaela Tejnorová

právní konzultantka

Český helsinský výbor

Štefánikova 21, Praha 5

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

tel.: 220 515 223

 

Setkali jste se s diskriminací? Prohlédněte si naše webové stránky: http://diskriminace.helcom.cz/

 

-----Original Message-----

From: "ARKATIP s.r.o. , Ing.Miroslav Bahník" [Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.]

Sent: Tuesday, April 10, 2012 10:30 PM

To: Michaela Tejnorová

Subject: Re: Diskriminace.

 

Vážená paní,

 

děkuji za informace. Otevřít se mi to stejně nepodařilo. Co se týče Vašeho vysvětlení diskriminace tak se toho budu držet v praxi tj. odůvodnitelnost, racionálnost a přiměřenost prostředků. Z toho mi vychází, že si každý může v tomto směru nakonec stejně dělat co chce, pokud to bude odůvodnitelné, racionální a dosažené přiměřenými prostředky a tak potom rovnost je vlastně nerovností v mezích racionality, odůvodnitelnosti a přiměřenosti, jinými slovy je tolerována nezákonnost v mezích zákona. Takže jsme opět u Jaroslava Haška  a jeho pojetí anarchie v mezích zákona a ti zahraniční pozorovatelé mají pravdu, že jsme národ Švejků, mistři v balancování na hraně zákona a tak si razíme cestu mírného pokroku v mezích zákona. Nezlobte se na mně, ale přesně takto mně připadá Vaše vyjádření, obecné, neurčité a vysvětlitelné jakkoli. Přeci nezáleží na cíli, ale na skutku, který se stane a na tom, zda je zákonný nebo nezákonný, morální nebo nemorální. Cíl se těžko prokazuje a pokud je někdo chytrý, tak podle tohoto návodu vždy nějak ze situace vykličkuje...

 

Každopádně děkuji za tento návod.

S pozdravem

 

Ing.Miroslav Bahník

společník, jednatel

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Dne 10.4.2012 9:54, Michaela Tejnorová napsal(a):

Dobrý den, pane Bahníku,

posílám Vám ještě jednou odkaz na případ řešený veřejným ochráncem práv:

http://www.ochrance.cz/fileadmin/user_upload/DISKRIMINACE/Kauzy/zbozi_

a_sluzby/Fitnesscentra_urcene_pouze_pro_zeny.pdf

Doufám, že nyní již bude fungovat. Případně jej najdete na stránkách www.ochrance.cz, v části diskriminace ->  případy ochránce ->  rozdělení případů dle pohlaví ->  Fitnesscentra určená pouze pro ženy.

Máte naprostou pravdu, že problematika diskriminace či porušování práva na rovné zacházení není v naší společnosti bezvýznamná, souhlasím s Vaším názorem. Je však vždy nutné zabývat se důvodem, proč k rozdílnému zacházení dochází, tedy jaký cíl takové jednání sleduje. Pokud je takový cíl odůvodněný a racionální a jsou pro jeho dosažení použity přiměřené prostředky, lze takové jednání shledat jako důvodné či oprávněné. Případ fitnesscenter osobně považuji právě za takový případ, tedy kdy jsou dány legitimní důvody a současně je opatření přiměřené, neboť existuje spoustu jiných fitnesscenter otevřených pro kohokoli. Samozřejmě může být opatření fitnesscenter otevřených pouze pro ženy považováno za nevhodné nebo nehodící se a mohou mít tedy mezi některými spotřebiteli negativní reklamu, nicméně nedomníváme se, že je takové opatření diskriminační a tedy právně zakázané.

Pokud budete mít další dotazy či podněty, můžete nás kontaktovat.

 

Přeji Vám příjemný den.

S pozdravem

 

Mgr. Michaela Tejnorová

právní konzultantka

Český helsinský výbor

Štefánikova 21, Praha 5

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

tel.: 220 515 223

 

 

-----Original Message-----

From: "ARKATIP s.r.o. , Ing.Miroslav Bahník"

[Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.]

Sent: Monday, April 09, 2012 9:56 PM

To: Michaela Tejnorová

Subject: Re: Diskriminace.

 

Vážená paní,

děkuji Vám za vyjádření. Odkaz, který jste uvedla se mi bohužel nepodařilo otevřít. To, že nejsem jediný, kdo se touto problematiku zabývá, mně přesvědčilo, že toto není zcela bezvýznamný problém v naší společnosti.

Hezký den.

 

Ing.Miroslav Bahník

společník, jednatel

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Dne 4.4.2012 19:41, Michaela Tejnorová napsal(a):

Vážený pane Bahníku,

přijměte prosím vyjádření Českého helsinského výboru uvedené v příloze.

 

S podzravem

 

Mgr. Michaela Tejnorová

právní konzultantka

Český helsinský výbor

Štefánikova 21, Praha 5

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

tel.: 220 515 223

 

 

-----Ursprüngliche Nachricht-----

Von: "ARKATIP s.r.o. , Ing.Miroslav Bahník"

[Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.]

Gesendet: Fr 30.03.2012 09:34

An: sekr

Betreff: Diskriminace.

 

 

Vázení,

dozvedel jsem se z Vasich stránek, ze Vase organizace se zabývá problematikou rovnosti muzu a zen ve spolecnosti. Zasílám Vám podnet k resení kde se jedná dle mého názoru o diskriminaci  . Jedná se o podnik Fitnes HanyBany. Zjevne hlásají na webových  stránkách i na bilbordech, ze je to podnik jen pro zeny a mne (muze)  nechteli do podniku ani pustit. Prikládám e-mail, který jsem posílal  známému. Dekuji Vám za Vase odborné vyjádrení k této problematice a prípadne o sdelení, zda budete v tomto porusování rovnoprávného

postavení obcanu formou diskriminace nejak postupovat, jelikoz toto spadá do predmetu Vasí cinnosti.

 

Dekuji a preji hezký den.

Ing. Miroslav Bahník

 

Príloha : Korespondence se známým.

U silnic se mnozí bilbordy s reklamou na dámské fitnes : http://www.fithanybany.cz/ Já jsem potreboval vloni na WC ( s 2x zlomeným kotníkem na invalidním vozíku) a poprosil jsem, zda bych si tam mohl (Benesova trída, HK )      odskocit. Nepustili mne na WC, pochopil jsem, ze na WC nemám nárok, ale slusný podnik mne vzdy na WC nechá zajít a pak treba dám obsluze  symbolických 5Kc. Zeptal jsem se proc mne nepustí ani dovnitr se podívat, jak to tam vypadá, prý ze sem muzi nesmí. Ptal jsem se proc a bylo mi receno, ze smrdíme a ze si to zeny neprejí a ze je zde muzi okukují. Zeptal jsem se jak ze smrdíme, prý pri cvicení a prevlékání. Zeptal jsem se navoneného mladíka zda mu pripadá ze smrdím a to mi odvetil ze nebude posuzovat, ale ze pouze plní prání dam, co si chtejí  zacvicit v cistém prostredí. Domnívám se, ze se jedná o zjevnou diskriminaci a ze to je na podnet na patricné úrady.

--

Ing.Miroslav Bahník

spolecník, jednatel

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+6 #2 dan 2012-04-24 21:15
Od té zázračné paní z ČVH jsme se tedy nedozvěděli nic než obecné plky, žádný názor, ani A ani B, prostě nic, žádná úvaha...Tak netuším, k čemu tam teda vlastně je
+6 #1 Pavel K. 2012-04-15 15:04
Jestliže se Český helsinský výbor zabývá tak důležitými věcmi,jako kdo smrdí a kdo nesmrdí, není divu, že pak nemá čas na takové nepodstatné věci,jako například zda jsou či nejsou u nás političtí vězni a podobně.
Děkujeme za Vaši záslužnou aktivitu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)