Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Smetana_RomanVe výroční den úmrtí Václava Havla jsem dostal dopis od Romana Smetany, datovaný v Rapoticích dne 15.12. 2012. Česká média v těchto dnech nemají na práci nic jiného, než opět nekriticky adorovat Havla jako „nejvyšší morální autoritu“. Možná by je postavilo na zem, kdyby Havel mohl napsat drama o životě ve státě, kde se o svobodě a demokracii, o niž svého času usiloval, sprostě lže a kde je nepoddajný vězeň režimu ponižován úplně stejně, jako tomu bylo za režimu minulého. Napsal Roman Smetana:

 

 

Zbytek trestu si odsedím na „samovazbě“, byl mi totiž udělen kázeňský trest. Ve čtvrtek 13. 12. zde probíhala celoústavní technická kontrola cel, měli jsme tedy vyházet všechny své věci na chodbu a podrobit se důkladné osobní prohlídce. Měl jsem toho plný zuby, den předtím jsme stavěli „Potěmkinovu vesnici“, uklízeli vše možné, měla se totiž dostavit jakási inspekce z Prahy, teď jsme zase byli nuceni vše vyházet ven.

Odmítl jsem se podřídit tomuhle nesmyslu, především jsem pak odmítal se svléci a špulit holý zadek s odůvodněním, že mezi půlkami prostě nic nemám. Dlouho, leč marně, jsem byl přesvědčován, abych ustoupil a zadek ukázal.

Pak na mě naběhlo pár ostrejch chlapíků, předvedli cosi jako akci zásahové jednotky, srazili mě na zem, zaklekli na záda, snažili se mi snad vykloubit rameno a řvali u toho jak tlupa paviánů.

Já jsem vydával také všelijaké přidušené zvuky, zásah byl totiž značně bolestivý a vlivem použité síly jsem nemohl v jeho průběhu volně dýchat. Když jsem sípal bolestí, řvali na mě, abych přestal, že mi to rameno ještě pořádně kloubit nezačali.

Poté, co mi bylo rozstříháno tričko a stržen zbytek oblečení, jsem byl spoután za zády, byly mi znovu nasazeny jen trenýrky a pantofle, a byl jsem veden do jiné budovy, na „díru“. Spoutané ruce mi přitom byly neustále zvedány nahoru, což bylo opět dosti bolestivé. Navíc se mi pouta zařezávala do rukou, musel jsem tedy jít v předklonu. Dozorci se přitom pochechtávali, asi si hoši trochu zablbli.

Zásah byl pro mne naprostým šokem, zasahující dozorci se chovali jako divá zvěř. Z mé strany nebyl patrný ať už před zásahem či v jeho průběhu ani náznak fyzického či verbálního útoku. Prostě jsem jen stál a nereagoval na příkazy. Použitou sílu proto považuji za zcela neadekvátní a brutální.

S čímkoliv, co jsem v životě zažil, bylo toto zcela nesouměřitelné. To jsem posléze sdělil i veliteli zásahu panu Doleželovi (který vykonává i funkci tiskového mluvčího věznice), podle kterého však zásah brutální nebyl, a pokud si budu stěžovat nebo se soudit, tak si prý vždy užití takovéhoto násilí vždy obhájí.

Tolik snad k popisu stěžejního zážitku minulého týdne, každý si o tom samozřejmě může myslet své. I na základě tohoto zážitku, pokud bych byl znovu odsouzen k odnětí svobody, nejenže nenastoupím v termínu, příště už se policii dobrovolně rozhodně nevydám.

Už mě přestalo bavit tohle zoo, pochybné autority vynucující si poslušnost, podrobování se nesmyslům, které se skutečnou snahou o nápravu nemají nic společného, když navíc tuto nápravu nechci, nepotřebuji a odmítám. A nehodlám už na bachaře špulit zadek. Nikdy.

Trest sta dní odnětí svobody má Romanovi Smetanovi skončit v sobotu 22. prosince 2012 před polednem. Výše uvedený text autor současně postupuje Výboru proti mučení a jinému nelidskému, krutému, ponižujícímu zacházení a trestání Rady vlády ČR pro lidská práva. Protože si však o vztahu současné vlády k lidským právům autor nedělá iluze (viz např. Prohlášení proti rušení a oslabování Sekce pro lidská práva), oslovuje jím současně i Výbor pro zabránění mučení a nelidskému či ponižujícímu zacházení nebo trestání (CPT) Rady Evropy.

http://blisty.cz/art/66586.html

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-7 #8 J.Kubík 2012-12-22 18:00
Je smutné, že násilí některých dnešních bachařů na celách se od dob surovců Vondrušky a Burdy v komunistickém koncentráku Minkovice (1988) moc nezměnilo...

Zmínka pana Komárka o zločinném psychiatrovi Zdražilovi, který ve své ordinaci zneužívá nemocné pacientky, je vhodná do mozaiky trestního oznámení na tohoto DOKTORA PRASE Č. 2. Pane Komárku pošlete přes správce svůj kontakt.
+1 #7 Amyh 2012-12-22 12:45
Smetana je právoplatně odsouzený vězeň, který si navíc vězení vybral dobrovolně. Musí se tedy chovat jako ostatní - nějáké jeho nechtění osobních prohlídek je irelevantní. Navíc je to primitiv a provokatér nejvyššího kalibru
-5 #6 ZENITZERO666 2012-12-21 23:28
Největší paradox je ten že počmáraný předvolební pakáty za které sedí a ještě má sedět už nejspíš dávno neekzistujou. Svůj předvolební propagační účel již splnily a byly nahrazeny jinou bezduchou propagandou na něco úplně jiného. Celej ten proti Smetanovskej proces je jen z hovna upletenej bič reklamního průmyslu a politické grázlokracie. Dělaj proces ala Horáková kvůli několika tahům fixem a sami bez ptaní zamořujou veřejný prostor svojí propagandou. Chtěl jsem přispě svým dílem na Smetanovu podporu, ale nemůžem si dovolit státem uvalenou finanční inkvizici. Tím mám na mysli velký bilbordy. Na černej výlep si troufne každej druhej. Ale napadnout oficiální propagandu to chce kus odvahy.
VÍC TAKOVEJCH JAKO SMETANA!
-5 #5 Jiri Jehlička 2012-12-21 00:24
Smetana není první a ani poslední. To je asi to nejsmutnější.
-1 #4 Jiří Komárek 2012-12-19 20:17
Vězení v této zemi není mnohdy ve smyslu převýchovy pachatele, nýbrž ve věci ponižování slušných, zásadových, morálních lidí.
Tuto zemi ovládají, jak jsem uvedl v žádosti o pomoc sdružení k213 ve věci sebevraždy mé dcery zločinci v uniformách policie, talárech soudců, státních zástupců a dnes i vtalárech advokátů.
Co si ta policejně jutiční mafie slibuje od "převýchovy" pana Smetany? Je to banda zbabělců. 2x jsem jim dal důkazní materiály, poprvé jsem jim naletěl, podruhé ani potřetí mě už u soudu nechtějí, protože vědí, že mám na důkazní materiály a tak se mě snaží psychiatrizovat zločinným znalcem z oboru psychiatrie MUDr. Vladimírem Zdražilem a jím přizvaným znalcem psychologem PhDr. Lenkou Čermákovou.
Pan nejvyyšší státní zástupce Pavel Zeman /zřejmě z Marsu/ se nám snaží namluvit, že lidé opět začínají důvěřovat v justici.
Já nevěřím ani Pavlu Zemanovi.
-7 #3 Jiří Komárek 2012-12-19 19:54
Pro zajímavost doplním, že na pana Čechlovského jsem se ve věci své dcery několikrát písemně obracel a to co by na starostu a tajemníka MÚ v jedné osobě.Nedávno jsem se dozvěděl,že od roku 1996 působil jako asistent oddělení sociální prevence na OÚ Chrudim, v letech 2000 - 2002 toto odd. vedl, později se stal manažerem a předsedou sdružení Šance pro tebe Chrudim.
Jak říká, "kdybychom zaměstnávali lidi podle morálky, tak by tu nikdo nepracoval". Doplnil jsem. "ani na vy pane starosto.
Jeho matka je starostkou na MÚ Bítovany, táta bývalý fotbalový rozhodčí, lišprdelka dělal zabíjačky řediteli n.p. Transporta Chrudim ing. Bobkovi.
Pan poslanec je předsedou fotbalového klubu v Chrudimi.
Kdo umí ...
-9 #2 Jiří Komárek 2012-12-19 19:37
Když mi kolega, který mi přijel na soud do Chrudimi ve věci zvýšení výživného na moji dceru, kterou jsem díky policejně justiční mafii této země 5 let neměl dle platného rozsudku sdělil, že to je fašismus, myslel jsem si, že přehání.
K čemu slouží policie a justice této země? K pronásledování slušných lidí a krytí grázlů a gaunerů stejných jako jsou oni sami.
Přeplněné věznice jsou výplodem umělé zaměstnanosti lemplů,které si vychovala tato společnost a kteří by se jinde neuživili. Jedním z nich je i pan poslanec za ODS Mgr. Jan Čechlovský, který snad poprvé promluvil v poslanecké sněmovně.
Nastavovat zadky by měli Klaus, Nečas a spol., aby jim tam lišprdelkové typu Čechlovského vlezli.
Rozhovor s panem Čechlovským viz. První doložená a zmapovaná oběť opatrovnické mafie.
-5 #1 Josef Pepa Nos 2012-12-19 14:06
Říkám to pořád, dokonce ještě dříve než Šinágl.
ČESKO JE FAŠISTICKO-KOMU NISTICKÁ DIKTATURA.
Přestože fašisto-komunis ti pořád dokola omílají jaký že to jsme vzorný, korektní, antidiskriminač ní, demokratický, svobodný a slušný stát.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)