Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Demonstrace_1Neustále nás obklopuje zlo. Je přítomné od vzniku civilizace a je zde i nyní. Jelikož tu bylo vždy, je vysoce pravděpodobné, že nelze vymýtit. Co však lze, denně na něj poukazovat, pojmenovávat jej, odsouzet a bojovat proti němu. Je jen málo hrdinů, ale pokud každý udělá své vlastní maximum, můžeme se zlu postavit. Nejde přeci o zásluhy či ocenění, ale o to, aby zlo nevládlo. A když zlu povolíte, aby vládlo, tak to před svým svědomím nebo Bohem neobhájíte.

 

V lednu 2013 pravděpodobně složí přísahu nový prezident naší vlasti. S bolestným zklamáním sleduji, kterak prezidentští kandidáti potírají zásluhy třetího odboje.

Prezidentský post by měl být obsazen nejvyšší morální autoritou. Osobností, pro kterou je zlo největším nepřítelem. Osobností, která bude nazývat věci pravým jménem a nikdy se nebude za nic schovávat. Jedině tak lze zlu čelit.

Zločiny komunismu v naší zemi potrestané nebyly. Ani symbolicky. A tak se nám rudí vrazi Pavla Wonky a dalšího stamilionů lidí po celém světě pomalu vrací. Před nedávnem na kraj, nyní někteří bývalí členové zločinecké organizace kandidují na post nejvyšší.

Přestože čeští komunisté během své vlády, kdy soudruzi Zeman a Fischer byly členy KSČ, tisíce nevinných lidí zavraždili, desetitisíce nevinných lidí mučili, statisíce nevinných lidí věznili, šikanovali, ponižovali a mstili se na jejich rodinách, soud se nekonal.

S největší pravděpodobností tomu tak také zůstane i nadále. Přesto doufám, že existuje velké množství lidí, kterým toto není lhostejné, a kterým by stejně tak vadil bývalý člen KSČ na Pražském hradě jako Němcům bývalý člen NSDAP na pozici německého spolkového prezidenta.

Nechci do konce svého života žít s vědomím, že jsem nejen neuskutečnil své vlastní maximum, ale dokonce neudělal vůbec nic pro postoj, který mnozí odsuzují. Pro postoj, který odmítá v úřadu prezidenta země člena organizace, která vyhlazovala nevinné lidi.

Pokud tento postoj sdílíte, pojďme vymyslet způsob, kterým dáme najevo svůj nesouhlas.

I kdyby to mělo být jen tak, aby po složení prezidentského slibu bývalým členem KSČ každý, kdo tento postoj sdílí, v černém oděvu každou neděli procházel nádvoří Pražského hradu s Černou knihou komunismu.

Lev Nikolajevič Tolstoj: „Když zlo vyhrává, musí se dobří lidé spojit. Jak je to prosté.“

 

Lukáš Holubec, 4.1.2013

* * *

Naše země měla vždy dostatek idejí, nápadů a myšlenek, ale vždy nedostatek lidí, kteří by je dokázali praktickými činy realizovat, strhnout ostatní, na úkor rizika, osobních ztrát a především ztráty vlastního pohodlí, pohody a „jistoty“ bytí. To je hlavní příčina neštěstí naší země.

Petr Havlík: „Ironie je možná jen ventil, ale není to řešení vedoucí k zásadní změně. Opatrnické vyčkávání na Godota či dokonce apatie, nahrává zlu. To jsou bohužel limity našeho národa. Potom se není čemu divit. To, co projde těm Klausům, Kalouskům a jim podobným u nás, by bylo v jiné zemi zcela nepřijatelné.“

Všudepřítomná ironie a zesměšňující karikatury osob a dění, jsou přirozeným ventilem nahromaděné nespokojenosti, která narůstá a sílí každým dnem. Nikoho ovšem neohrožuje a jistě pobaví i ty kterých se týká.

Jenom neustálá kritika, negace takřka všeho, pesimismus, pasivita, nepřipuštění naděje a víry, čekat, až se to udělá samo či druzí za nás, je dobrovolným kopáním si vlastního hrobu. Z toho vždy těžili a i dnes těží ti, kterým jde především o moc a osobní obohacení.

Obávám se, že po všech těch katastrofách v minulosti už představuje skutečný národ svými postoji, myšlením, charakterem a aktivitami, jen malé procento občanů. Nelze se tomu divit. Ztratili jsme značnou část historické paměti, duše, kultury, tradice a elity, toho nejlepšího, co se tvořilo po dlouhá staletí. Ztratili jsme takřka vše, co tvoří a udržuje národ, jsme dezorientováni, bloudíme v nemravné poušti, podléháme jejím svodům o to snadněji a bezstarostněji. Tento zánikový, sebezničující proces stále pokračuje. Je třeba se ho pokusit zastavit.

Dokáže ještě tato menšina oslovit, motivovat a vzbudit naději, nebo bude se svatým, sebezničujícím nadšením opět postupně zadupáno do země to nejhodnotnější co ještě máme, podobně jako bylo vše hodnotné nemilosrdně zničeno komunisty po jejich nástupu k moci?

V Novém roce půjde o to, zda nahromaděné sociální napětí a energie bude využita ve prospěch země, nebo opět zneužita. Doba prázdných slov a slibů končí, je třeba impulsů a osobních příkladů silných osobností, které naše země jistě stále má, které se nerodí, a které vznikají tlaky doby a prostředí.

Věřím, že naděje spojené s Novým rokem nebudou opět všehoschopnou mocenskou lůzou zadupány do země a že se nebudeme muset procházet po majestátním Pražském Hradu v černém oděvu s Černou knihou komunismu v ruce, nebo opět po vězeňských kobkách.

Nikdy není pozdě a kde je vůle – je i NADĚJE!

Nezadupaný Nadějeplný Nový rok České republice!

 

Jan Šinágl, 5.1.201

* * *

Pražané proti zlovůli Magistrátu za záchranu Prahy!

středa, 9. leden 2013, 15:00 - 19:00

Demonstrace Pražanů před Magistrátem na Mariánském náměstí 2. Náměstí je reservováno od 15:00 do 19:00 hod. Se začátkem se počítá v 16:00 hod. Jsou zvaní všichni, které svoji protiobčanskou činností Magistrát ohrožuje, zlikvidoval či likviduje. Transparenty vítány, každý dostane prostor k vyjádření. Jde o apolitickou akci občanů, kteří odmítají být nadále lhostejní. Chtějí aktivně přispět k zamezení barbarských rozhodnutí a praktik Magistrátu, která z Prahy dělají stále více služku peněz, nevkusu a špatných mravů. Přiveďte i své děti a šiřte tuto informaci – aktuální témata – volba presidenta a skandální amnestie - budou také na programu!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-4 #2 JanHerna,Th.Dipl.,Cy 2013-01-06 06:57
Neštěstím pro náš národ je,žek naší škodě, dnes, kdy se můžeme veřejně vyjádřit,mlčíme . A potom názor,že nemáme lepší lidi, než ty, kteří jsou prosazováni.
Ti prosazovaní jsou menšina.Znamená to, že tedy je zde většina slušných lidí, ze kterých lze vybrat, toho,komu dám svůj hlas při volbě prezidenta. Tak, abych se nemusel stydět,komu jsem dal hlas, abych věděl, že náš prezident nebude krást tužky, ani cokoliv jiného, že budemít úctu k zákonům zeměa budemít snahu, aby to byly zákony skutečně demokratické, hodné země,jež měla v čele takové osobnosti jako byl císař Karel IV. blahé paměti a že naším prvním prezidentembyl Tomáš garigue Masaryk. Že náš prezident nepošpinil svojí pověst členstvím v komunistické straně.
0 #1 Josef Pepa Nos 2013-01-05 21:55
Pokud kandidáti na "prezidenta" popírají zásluhy třetího odboje, nejsou zlí.
Jsou blbci, kreténi, idioti a nemohoucí debilové.
Pokud si takového "prezidenta" "zvolí" nemohoucí debilové, kreténi a blbci, je vše v naprostém pořádku a nemůže to být jinak.

NÁS TO NEMUSÍ ANI VZRUŠOVAT, ANI ZAJÍMAT, ANI ROZČILOVAT A HLAVNĚ TOMU NEMUSÍME PŘIKLÁDAT SEBEMENŠÍ VÝZNAM!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)