Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman_SenatChtěl bych se touto cestou ohradit proti jednomu slovu, které jste pronesl v Jabloneckém zpravodaji - plátku ODS jehož šéfredaktorem je pan Kordač. Nevím zdali jste ho skutečně pronesl a nebo zda si ho tam přimixoval pan Kordač. viz. příloha e-mailu. Cituji:  „Dřív nosili na klopě, že se stydí za prezidenta a vládu.“ Pane Zemane proč to slovo DŘÍV. My ji nosíme pořád! A to že se mezitím vyměnil prezident vůbec nic neznamená. Ten se totiž tím, že bude prezident dolních 10 miliónů pouze zaklínal před volbami. Byl to od něho jen takový trik aby se dostal tam kam potřebuje. Jeho přítomnost v prezidentském úřadu jen pramálo něco změní.

 

Vím že vy pravičáci by jste byli rádi aby to bylo dřív, aby jsme si jaksi uvědomili že jsme byli "pomýlení" a že vy hoši od ODS to děláte vlastně správně. Že jiné, třetí cesty vlastně není. Tak jak se nám pokoušel promýt mozek V. Klaus na začátku 90. let. To bych však nesměl dennodenně vidět  před domem alespoň 5 bezdomovců přehrabovat obsah popelnic! Nesměl bych vnímat své okolí - zlikvidovaný průmysl v okrese, rozprodané teplárenství, které se nyní město pokouší dostat zpět pod kontrolu města, (co na tom,  že to daňové poplatníky bude stát opět ruksak prostředků). 700 000 nezaměstnanost v ČR, mafii státních vyčůránků (pardon úředníků),
rdousících českou ekonomiku, mraky megalumpáren nejenom firem vysávajících nejrůznější fondy EU s nulovým či zcela zanedbatelným výsledkem, však s tichým požehnáním státu, o kterých vám budu do budoucna psát a na toto konto jsem ochotný se s vámi setkávat. Bude záležet jen na vaší vůli. Stojíte na pokraji rozpadu ODS tak jsem zvědavý na vaše vstřícné kroky občanům ČR!

Vlastně jsem "rád", že jsem se téhle doby dožil! Víte proč? Jste dnes v podobné situaci jako byli komunisti před rokem 1989. Lidem jste předvedli kam až sahají vaše schopnosti a dovednosti. Dnes to kdekdo vnímá podobně jako já, akorát se o tom bojí veřejně mluvit, protože hrozba vyhazovu z práce je mocnější než jakákoliv StB.

Vždy si k této příležitosti vezmu onu placku o které se tak hanlivě zmiňujete a vůbec se nebudu za nic stydět. Před vládou, před prezidentem ani před lidmi v okolí. To mi věřte!


Jaroslav Kopal

Jablonec nad Nisou, 22.4.2013

* * *

Vážení kritici a všichni oslovení,

text otázky a odpovědi zní takto:

 

Nepřipneš si nějakou placku typu: „Zeman není můj prezident“ a co vlastně na takové projevy říkáš?

Senátor Jaroslav Zeman:

Pro mě za mě ať si každý vyjadřuje názor, jak chce a jaký chce, ale já bych zrovna tohle nikdy neudělal. Prostě je to výsledek volby, vox populi, vox Dei a tím to hasne. Kdyby volba dopadla obráceně, zase by se vynořila jiná oplackovaná skupina s tvrzením, že Karel není jejich. Dřív nosili na klopě, že se stydí za prezidenta a vládu. Zdalipak se zamysleli nad tím, zda se za ně nestydí prezident, vláda, lidé v okolí?

Vyjádřit svůj názor k demokracii patří, tak si to užijme. Pan senátor v rozhovoru slovíčko „DŘÍV“ vztáhl k tomu, že za prezidentského období Václava Klause začali mnozí tuto placku nosit. To, že jim to vydrží za řadu dalších vlád a prezidentů pan senátor neřeší.

Pane Kopale, já chápu, že nemůžete najít práci a nikde Vás nechtějí, což není příjemná situace, ale vylívat si zlost touto formou nepomůže. Dovolil bych si Vám přátelsky doporučit přesměrovat svou negativní energii do pozitivní komunikace, třeba Vám to pomůže situaci vyřešit.

 

S přáním všeho dobrého

Vladimír Kordač, 22.4.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)