Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Senat_logo… Odkazuji na již dříve Vám zaslaný dopis Ing. Jiřího Fialy, který pro mnohé může být svoji formou nepřijatelný, ale obsahující prokazatelné skutečnosti ve věci bezcharakternosti JUDr. Jana Sváčka. Jako nejvyšší představitel MS Praha nese i největší odpovědnost. Ing. Jiří Fiala je jednou z mnoha nevinných obětí MS Praha, mnohokráte  souzen a poslán do nezákonné vazby. Proto lze pochopit obsah i nezvyklou formu jeho dopisu Senátu, resp. senátorům. O bezcharakternosti a nedostatku sebeúcty k sobě i Senátu JUDr. Jana Sváčka svědčí i fakt, že mu není hanba opětovně přijmout návrh prezidenta a opětovně žádat Senát o zvolení. Dovolím si minulost a charakter JUDr. Jana Sváčka doplnit i svými zkušenostmi. …

Odesílatel:

Jan Šinágl

předseda

SODALES SOLONIS o.s.

Nejedlých 335, 267 53 Žebrák

 

Příjemce:

Milan Štěch

Předseda Senátu České republiky

Valdštejnské náměstí 17/4

118 01  Praha 1

 

Datová schránka: 44iaeqj

 

 

Věc: Upozornění Senátu České republiky před volbou JUDr. Jana Sváčka soudcem ÚS ČR!

 

 

V Žebráku dne 30.července 2013

 

 

Vážený pane předsedo,

 

v souvislosti s druhým prezidentským pokusem prosadit v Senátu předsedu MS Praha JUDr. Jana Sváčka soudcem ÚS ČR, si Vás dovoluji oslovit a upozornit na minulost a charakter tohoto soudce. Svým prokazatelným, nepěkným charakterem rozhodně nepatří na místo ústavního soudce, kde vedle nezpochybnitelné odbornosti je vyžadována i vysoká pevnost a mravnost charakteru.

Odkazuji na již dříve Vám zaslaný dopis Ing. Jiřího Fialy, který pro mnohé může být svoji formou nepřijatelný, ale obsahující prokazatelné skutečnosti ve věci bezcharakternosti JUDr. Jana Sváčka. Jako nejvyšší představitel MS Praha nese i největší odpovědnost. Ing. Jiří Fiala je jednou z mnoha nevinných obětí MS Praha, mnohokráte  souzen a poslán do nezákonné vazby. Proto lze pochopit obsah i nezvyklou formu jeho dopisu Senátu, resp. senátorům. O bezcharakternosti a nedostatku sebeúcty k sobě i Senátu JUDr. Jana Sváčka svědčí i fakt, že mu není hanba opětovně přijmout návrh prezidenta a opětovně žádat Senát o zvolení.

Dovolím si minulost a charakter JUDr. Jana Sváčka doplnit i svými zkušenostmi.

Ve věci projednávané u MS Praha jsem podal trestní oznámení k rukám VSZ JUDr. Lenky Bradáčové, (sp. zn. 1VSN 189/2013), které bylo založeno MSZ Praha státním zástupcem a který má na nevyřízení TO sám eminentní zájem. Stížnost na jeho postup jsem podal k rukám JUDr. Lenky Bradáčové. Věc se týká v širších souvislostech mj. nejen JUDr. Jana Sváčka, ale i místopředsedy MS Praha JUDr. Luboše Vlasáka, státního zástupce JUDr. Libora Grygárka, soudce JUDr. Ondřeje Havlína, státního zástupce JUDr. Františka Fialy a advokáta JUDr. Karla Matějky.

Kvalita soudců Ústavního soudu ČR určuje i kvalitu ochrany práva, zákonnosti a spravedlnosti v naší zemi – i stupeň ochrany těch, které zákony nedodržují, či vědomě porušují. Věřím proto, že nezvolením soudcem ústavného soudu JUDr. Jana Sváčka vyšle i podruhé Senát potřebný mravní signál společnosti. Jinak bude veřejnost jeho zvolení - na základě známých skutečností - vnímat jako poslušné vyřízení politické objednávky prezidenta Miloše Zemana, kdy jeho volbou chrání především sebe, své zájmy a nikoliv zájmy občanů a země. Ostuda by byla poté o to větší až by vyšly zpětně najevo nezákonné praktiky a postupy MS Praha, tedy i ostudou celého Senátu a senátorů, kteří mu dali svůj hlas.

Vážený pane předsedo, žádám Vás tímto o přeposlání tohoto mého dopisu všem senátorkám a senátorům před volbou Senátu JUDr. Jana Sváčka soudcem Ústavního soudu ČR. V případě zájmu nabízím možnost vystoupit se svým svědectvím před jeho volbou. Nepochybně by Vaší nabídku přijal i Ing. Jiří Fiala.

Přeji Vám, Senátu, všem senátorkám a senátorům, jménem svým a jistě i jménem mnoha občanů České republiky, abyste se nemuseli za své jednání a životy stydět před sebou samými, svými dětmi a těmi, kterým máte sloužit.

 

V úctě k Vaší vysoké a neodejmutelné odpovědnosti

 

Jan Šinágl

předseda

SODALES SOLONIS o.s.

 

Na vědomí:

Ćeské a zahraniční sdělovací prostředky, široká veřejnost.

* * *

Zemanovi ústavní zametači

Fenyk - 36 věcí, 1 vyhovující nález
Filip - 58 věcí, 0
Tomková - 35 věcí, 0
Sládeček - 19 věcí, 0

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

+5 #2 J.P. 2013-07-30 21:04
I kdyz osobne dr.Svacka neznam, sleduji ho nekolik let podle jeho postoju, jak bylo vzdy uverejneno.
Ja se zadnym ministrem spravedlnosti neprijemnosti nemam -vzdy se s nim dohodnu
Ja souhlasim s p.mnistrem Pospisilem, ze dal navrh na zvyseni a zavedeni soudnich poplatku- to zamezi tem kverulantum, aby se stale soudili
Ja jsem byl vybran po roce 1989 do vyssich funkci jak p.Rychetskym tak jeho zesnulym pritelem p.Brunnerem, ktery byl
jmenovan p.Rychetskym gen.prokuratorem
spolecne jsme zabranili, aby nektere komunisticke zakony prestaly platit.
Rychetsky pak musel na natlak disidentu Brunera odvolat.
+6 #1 Vitezslav Haramule 2013-07-30 15:17
Vsechno skvele a uslechtile se da vyjadrit jednoduchym slovem. Svoboda,spraved lnost,cest,povi nnost,slitovani a nadeje. Winston Churchill
- - - - - - - - - - - -
V tom nejlepsim je clovek ten nejuslechtilejs i tvor ze vsech tvoru mazi zviraty. Nedodrzovanim spravedlnosti a zakona se stava tou nejhorsi bestii. Aristoteles
- - - - - - - - - - - -
Navleknete na bezcharakternih o zmetka talar a budete neprijemne prekvapeni jak vam vase zakony, treba i ty nejlepsi prekrouti po svem. To same plati i o pliticich kterym jejich sobecke JA A JENOM JA, zatemni rozum.
Nekdy k tomu vsemu navic jeste muze prispet damske prirozeni, a to potom cela vlada tech premoudrych jde kompletne do.. (vulgarni slovo)!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)