Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hitlerovy_projevy_a_Pavel_KamasTisková zpráva 30.7.2013 – vyjádření a protiopatřeníKamas_zatceni

… „Celé obvinění je nesmyslné. Kniha neobsahuje žádné napadnutelné pasáže. Beerovy texty jsou vysoce odborné, naprosto neutrální, v předmluvě pak vysloveně distanční. Co se týká samotných projevů německého Vůdce, mluví se v knize neustále o míru, spravedlnosti mezi národy, právu všech národů na život a o férovém mezinárodním obchodě. Dovedeno ad absurdum: Kdybychom zaměnili v knize uvedené německé reálie třeba za indické, může čtenář, až na některé pasáže, lehce nabýt dojmu, že autorem projevu je Mahátma Gádhí a nikoli Adolf Hitler. Co je na tom trestného?“ …

 

Nakladatelství guidemedia etc s.r.o.

Příkop 4

602 00 BRNO

www.guidemedia.cz

Tisková zpráva:

Kauza „Hitlerovy projevy“ – nakladatel chce do vězení spolu s knihkupci!

Brno, 30. července 2013 – Jak informovaly sdělovací prostředky, byl nakladatel Pavel Kamas spolu s autorem předmluvy a komentářu v knize Adolf Hitler: PROJEVY Lukášem Beerem obviněn z popírání nacistického genocidia. Šéf nakladatelství se hodlá bránit všemi prostředky. Podnikl také již jistá „protiopatření“, která mají podle něj nastavit českému právu jako celku odpovídající zrcadlo.

Kamas: „Celé obvinění je nesmyslné. Kniha neobsahuje žádné napadnutelné pasáže. Beerovy texty jsou vysoce odborné, naprosto neutrální, v předmluvě pak vysloveně distanční. Co se týká samotných projevů německého Vůdce, mluví se v knize neustále o míru, spravedlnosti mezi národy, právu všech národů na život a o férovém mezinárodním obchodě. Dovedeno ad absurdum: Kdybychom zaměnili v knize uvedené německé reálie třeba za indické, může čtenář, až na některé pasáže, lehce nabýt dojmu, že autorem projevu je Mahátma Gádhí a nikoli Adolf Hitler. Co je na tom trestného?“, ptá se Kamas.

V policejním obvinění stojí, že se Kamas dopustil trestného činu tím, že zajistil distribuci této knihy. „Podle této logiky by měla být obviněna i internetová knihkupectví knihyABC.cz a dobreknihy.cz, které naši knihu rovněž nabízí“, uvádí Kamas s poukazem na chystaná protiopatření, na kterých již se svými právniky pracuje. Podle něj se zmíněná knihkupectví dopouští stejného přečinu formou spolupachatelstvím.

Dnes také podal trestní oznámení na spisovatele Jiřího Vacka a Jiřího Krutinu pro podezření z trestného činu Hanobení národa a Podněcování k nenávisti. Ve své knize „Němci“ o rozsahu 140 stran tito autoři podle Kamase skutečně prokazatelně otevřeně hanobí národ (německý) tím, že jej ve svém díle kolektivně a bez rozdílu označují za „ne-lidi“, „zrůdy“ a „zvířata“.

V souvislosti s plošným stažením všech knih nakladatelství guidemedia etc z prodejních sítí na Slovensku, dnes nakladatel u prokuratury v Bratislavě podal trestní oznámení i na slovenské knihkupectví Panta Rhei, která Vackovu knihu „Němci“ na Slovensku distribuuje. „Když máme být mi za kvalitní historický dokument označováni za jakési extremisty, nechť tedy slovenská Policie prověří, jak je možné, že knihkupectví distribuuje knihu, ve které se nejodpornějším způsobem otevřeně hanobí národ“, zdůvodňuje Kamas svůj svérázný postup.

„Pokud mám za naši knihu být odsouzen, budiž. Ale na cele chci sedět s Vackem, Krutinou a knihkupci, kteří jejich štvavý panflet prodávají“, uzavřel Kamas.

Další informace:

Pavel Kamas

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Tisková zpráva 30.7.2013 – vyjádření a protiopatření


Pro podezření z popírání genocidia po Šináglovi obviněni Kamas a Beer…?!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

+3 #1 Vitezslav Haramule 2013-07-30 22:07
Spravedlnost po Kanadsku.
therecord.com/.../...

Mistni policie musi zaplatit 2.500 $ muzi, ktery byl nepravem uveznen na jednu noc za kritizovani policisty za jeho bezohlednou jizdu ve stredu mesta.
Duvod. Nebezpecna jizda policisty,ohroz eni kolemjdoucich a protizakonne uvezneni.Soudce M.G.rozhodl ze nenalezl zadny duvod k zajisteni one osoby, byt i na jednu noc.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)