Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rosova Sarka… Může se někdo ještě vůbec divit, že se soudní spory vedou celá léta, když je ve všem takový bordel?Ortman Jaroslav Když prosíte právníka (kterého financujete) o pomoc a včasné informování ve věci a on je hluchý a nemá čas? Vše samozřejmě nahrává do karet všem gaunerům a šmejdům, kteří se snad nemusí ani příliš přičinit o sabotáže soudního řízení či uplácet. Stačí jim jen se smát a přihlížet tomu chaosu. Vždyť čas hraje do karet přeci jim! Všem, kteří se svojí nečinností, podílejí na našem utrpení bych přála totéž. Pocit bezpráví a zoufalství a do toho na krku již šestá zima v promočeném domě plném plísně. A zavedla bych defenestrace. Klidně jen na kopky hnoje. Tam všichni podobní bezesporu patří!

Téměř dva roky marně čekáme na to, aby bylo zahájeno soudní řízení ohledně našeho rozbitého domu. Zaplatili jsme včas soudní poplatek za zahájení řízení. Soused Jan Dluhoš zcela záměrně vše sabotuje omluvami pro zaneprázdněnost advokáta a v neposlední řadě se pokusil přesunout soudní jednání na Moravu do Valašského Meziříčí. Trvalý pobyt má přitom hlášený v Praze a svoji soukromou firmu v Měšicích u Prahy. Kdykoli volám našemu advokátovi JUDr. Jaroslavu Ortmanovi CsC, nic neví. Buď ho ruším ve vazební věznici, je u soudu nebo řídí auto. A tak to jde stále dokola. Zvažujeme na něj stížnost k ČAK. Už jen telefonát s ním je naprosté utrpení s pocitem, že ho obtěžuji.

Došla mi trpělivost a zavolala jsem na soud v Mělníku i do Valašského Meziříčí tedy sama. Zjistila jsem, že i přes naše odvolání byla naše kauza předisponována do Valašského Meziříčí. Na můj dotaz z jakého důvodu mi bylo řečeno, že se ztratilo naše odvolání. Písemně jsme se dotázali, kdy došlo k právní moci rozhodnutí o nepříslušnosti Okresního soudu v Mělníku, když advokát doručil soudu naše odvolání a to doporučenou poštou.

Náš advokát potom navrhl přerušení řízení ve věci z důvodu možné dohody o narovnání mezi stranami. Nechápeme proč, neb Dluhošovy dohody jsou vždy drze jednostranné, že až urážejí. Naše přikvapení bylo ovšem velké. Naše odvolání se najednou našlo. Ale to už měl kauzu v řízení soud ve Valašském Meziříčí pod novým číslem jednacím. A dokonce se tentokrát ztratila plná moc pro našeho advokáta! Soud nám dne 4.3.2013 sdělil, že usnesení o místní nepříslušnosti nabylo právní moci dne 21.12.2012 (nalezené odvolání bylo ze dne 6.2.2012). Šlo o faktický překlep našeho advokáta. Správné datum bylo 6.12.2012, scházela jednička a překlep muselo přeci potvrdit i faktický datum přijetí zásilky.

Soudkyně Punčochářová tvrdí to, že námi nebyla řádně udělena právníkovi plná moc, a tudíž nemohlo být usnesení o místní nepříslušnosti řádně doručeno a nemohlo tedy dosud nabýt právní moci. Takže tím popřela, to že sama tvrdí, že usnesení nabylo právní moci 21.12.2012.

Dnes jsem se konečně dovolala k soudkyni Punčochářové z Valašského Meziříčí. Už jsem nevydržela čekat. A od našeho právníka tradičně žádné zprávy nepřicházejí. Protistrana, ač není v právu je ale vždy tvrdě hájena a je vždy ve všem o krok napřed.

První co mě šokovalo byl její výrok, že jsme nezaplatili včas 1000 Kč poplatek a proto zastavila řízení.
Pak se ale omluvila, že se pomýlila jejich účtárna a že peníze opravdu došly později (opět bordel). Kolikátý už?
Protistrana prý zaslala k soudu velmi dlouhý elaborát s nesouhlasným stanoviskem a přeje si, aby byl soud na Moravě. Jak si může žalovaný diktovat soudu své podmínky?

Naše šance jsou prý půl na půl. Z jejího pohledu je naše stanovisko logičtější. Ale nezaručuje nám, že bude po našem, i když by to bylo naprosto logické rozhodnutí. Nicméně řekla, že z protistrany přímo čiší snaha nás poškodit. A že ani ona sama si nedovede představit, jak nám sem k Mělníku budou posílat znalce.a jak budeme platit noclehy, diety, palmáre a jízdné advokátovi. Také mě upozornila, že rozhodování vyššího soudu může trvat další tři měsíce.

A malá douška na závěr. Dne 17.6.2013 jsem byli soudem ve Valašském Meziříčí vyzváni do TŘÍ dnů k uhrazení soudního poplatku 1000 Kč za podaný návrh na delegaci vhodnou). A TŘI měsíce marně čekáme, zda soudkyně Mgr.Punčochářová zašle naše odvolání k vyššímu soudu, k rozhodnutí kde se vlastně bude soudit.....

Může se někdo ještě vůbec divit, že se soudní spory vedou celá léta, když je ve všem takový bordel? Když prosíte právníka (kterého financujete) o pomoc a včasné informování ve věci a on je hluchý a nemá čas? Vše samozřejmě nahrává do karet všem gaunerům a šmejdům, kteří se snad nemusí ani příliš přičinit o sabotáže soudního řízení či uplácet. Stačí jim jen se smát a přihlížet tomu chaosu. Vždyť čas hraje do karet přeci jim!

Všem, kteří se svojí nečinností, podílejí na našem utrpení bych přála totéž. Pocit bezpráví a zoufalství a do toho na krku již šestá zima v promočeném domě plném plísně. A zavedla bych defenestrace. Klidně jen na kopky hnoje. Tam všichni podobní bezesporu patří!

 

Šárka Rosová Váňová, 1.9.2013

 

P.S.

JUDr. Jaroslav Ortman, CsC, je synem bývalého tajemníka OV-KSČ v Berouně. J.Š.

 

Příště můžete být na řadě i Vy, vládne nemravnost a lůza, probuďme se ze sametového snu! – 17.11.2011

Příště můžete být na řadě i Vy! – 17.4.2013

Jak dlouho ještě dovolíme darebákům, aby beztrestně ničili životy druhých?! – 23.4.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.92 (13 Votes)
Share

Komentáře   

0 #9 Šárka 2013-12-29 18:50
Cituji KivH:
až někdo potkáte advokáta, co se bude víc zajímat o svého Klienta a ne o sebe, dejte mi vědět.
kordo45, zkusil jste někdy předat kauzu jinému advokátovi, když vás tak postihnula moudrost? Já ano ... a když pominu finanční stránku věci, která není tak docela zanedbatelná, je to stejné, jako když novému doktorovi znovu vyprávíte svou rodinnou anamnézu. Ztrácíte čas, peníze i důstojnost.



Navíc naše rodina má v pořadí již čtvrtého právníka! Jednoho se protistrana pokusila uplatit a sám to doznal a připustil, že nás nehodlá zastupovat ve sporu s městem, aby neměl peklo.Druhý nás začal odrazovat od soudního sporu.A sám nám vypověděl služby pro ztrátu důvěry.Proč asi? A třetí měl kolegu členem zastupitelstva města a dali jsme mu výpověď pro podjatost. Je to sebranka?! Nebo fakt stačí jen poslat doporučený dopis?? Miluji "chytrolíny", co mají úsudky podložené jen svou nezkušeností a neinformovanost í....
+2 #8 M.V.Hrubý 2013-09-10 15:31
Poznámku: Doufejme, že nejsme už tak daleko,
- lze, si dovoluji vnímat i jako apel v kontextu s událostí v Kalifornii - kde soud osvobodil gaunera - jehož přistihl otec malého děvčete jak jí znásilňuje a ukopal ho jako škodnou!
A na místě by měla být obava, zda první případ toho druhu u nás ( protože soudy pracují, jak pracují) nestrhne lavinu a občané nebudou brát zákon do svých rukou.

Ono potom, na druhu trestného činu, ze zoufalství - nemusí příliš záležet!!!
0 #7 Štefan 2013-09-08 12:05
Když už pominu, jak hloupé a ubohé je někomu vyčítat kdo byl jeho otcem, těžko si nevšimnout, že tak činí někdo, kdo tu neustále jak pominutý velebí bývalého STBáka Babiše-Bureše a patrně by ho rád viděl jako vítěze voleb a premiéra. Člověk pak neví, jestli se má dřív smát či plakat...
-3 #6 KivH 2013-09-06 17:25
až někdo potkáte advokáta, co se bude víc zajímat o svého Klienta a ne o sebe, dejte mi vědět.
kordo45, zkusil jste někdy předat kauzu jinému advokátovi, když vás tak postihnula moudrost? Já ano ... a když pominu finanční stránku věci, která není tak docela zanedbatelná, je to stejné, jako když novému doktorovi znovu vyprávíte svou rodinnou anamnézu. Ztrácíte čas, peníze i důstojnost.
-4 #5 Šárka 2013-09-05 18:25
Cituji korda45:
Paní Šárko Rosová Vaňková, kdybych byl advokátem protistrany, tedy jakéhosi Dluhoše, namítl bych okamžitě podjatost soudkyně Punčochářové , protože se s Vámi bavila o případu a naznačovala vývoj sporu, resp. hodnotila pozice stran - a to ještě dříve, než spor zahájila. A pokud se Vám Váš advokát nelíbí, výpověď plné moci je otázkou dvou řádků a doporučeného dopisu . To, že je advokát synem někoho, to pokládáte za handicap ? Možná by to chtělo trochu rozumu !


Za prvé nejsem ani jsem nikdy nebyla Vaňková. A za druhé. P.S. jsem nepsala já.Vůbec není důležité, jestli byl dominikán, esesák, nebo komunista.Zákla dní povinností advokáta je obhájit svého klienta.Tak mi nepodsouvejte cizí myšlenky.Asi jste si nevšiml monogramu J.Š. A s rozumem opravdu zacházejte opatrně. Díky.
-1 #4 Mirek Malý 2013-09-05 15:39
S JUDR. Ortmanem jsem v minulosti udělal podobnou zkušenost, kdy se nedostavil k soudu a já jsem prohrál spor o tři čtvrtě miliónu. Důkazy byly jasně na mojí straně, on vzal asi až dvacátý telefon čtvrt hodiny před začátkem soudu, a slíbil, že přijde a nepřišel.
Mirek Malý
+2 #3 Pavel 2013-09-05 15:38
Nezlobte se, ale to jsou opravdu neskutečné plky, pokud paní není spokojena se svým advokátem, kterého si sama zvolila, nechť mu vypoví plnou moc a vybere si jiného. Pokud má pocit, že jí poskytl nekvalitní službu a cítí se jím poškozena, nic jí nebrání uplatnit na něm odpovědnost za škodu, ostatně každý advokát je na tyto případy pojištěn. Úplně stejně můžou podat stížnost na průtahy řízení či námitku podjatosti.
+2 #2 Jan Šinagl 2013-09-05 13:32
Pane Kordo45, poznámka o otci pana Ortmana je ode mne. Znal jsem ho i znám jeho syna. Za rodiče nikdo nemůže, nicméně ovlivňují výchovu a postoje svých dětí. Je jistě k zamyšlení, že pan Ortman obhajuje (alespoň ten dojem má každý, sledující média) převážně, či jen lidi, vnímané veřejností jako zločinci a darebáci a to úspěšně - naposledy osvobození údajných pachatelů tzv. loupeže století, kde PČR sbírala důkazy 10 let a na pachatelích, kteří díky panu Ortmanovi jsou opět na svobodě, trvá. Škoda, že soud neřešil otázku majetku, daní a jak k němu tito lidé s kriminální pověstí přišli. Bude se nabytý majetek stejně "šetřit" i v kauze pánů Janouška, Ratha a dalších? Lidé z branže hovoří nepokrytě o podplácení soudců. Je to prý jen otázka výše částky? Tedy i kdo vraždil a má dost peněz, může se "vykoupit"? Doufejme, že nejsme už tak daleko. Mnozí už nedoufají.
0 #1 korda45 2013-09-05 11:59
Paní Šárko Rosová Vaňková, kdybych byl advokátem protistrany, tedy jakéhosi Dluhoše, namítl bych okamžitě podjatost soudkyně Punčochářové , protože se s Vámi bavila o případu a naznačovala vývoj sporu, resp. hodnotila pozice stran - a to ještě dříve, než spor zahájila. A pokud se Vám Váš advokát nelíbí, výpověď plné moci je otázkou dvou řádků a doporučeného dopisu . To, že je advokát synem někoho, to pokládáte za handicap ? Možná by to chtělo trochu rozumu !

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)