Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klajpeda

16.3.2014 - 19:21: Aktualita z Kyjeva (zdroj znám osobně): PUTIN VEZE NA KRYM JADERNÉ ZBRANĚ !!!

… Moskva má obavy, že neohrožení čečenští bojovníci se vrátí, aby pokračovaly ve své vlastnímKrym lode konfliktu s Moskvou. Krymští Tataři se podobají Čečencům. Ruská armáda dislokuje velitele na Krym, kteří byli veliteli v Čečensku. Turchenyuk velel 138. motorizované střelecké brigádě v Čečensku, je pod vedením Vladimíra Shamanova. Shamanov byl obviněn aktivisty v oblasti lidských práv za masové vraždění čečenských civilistů. Rusko je pařeništěm nového napětí. Krymští Tataři budou úzce spojeni s džihádisty na severním Kavkazu. Tím se prodlouží konflikt na severním Kavkaze i na Krymu, se všemi důsledky, které z toho vyplynou pro Moskvu….

Ruskojazyčný portál Avaaz.org v úterý 12.března uveřejnil petici, vyzývající k připojení Klajedy a Klajpedského kraje [administrativního okruhu kolem města] k Rusku. Department Národní Bezpečnosti Litvy informoval, že to není první provokace tohoto druhu píše "Gazeta Polska Codziennie". V den znovuzískání litevské nezávislosti 11.března byla na ruskojazyčném portálu, zveřejňujícím petice, umístěna výzva k připojení Klajpedského kraje k Rusku. Tento region hraničící s tzv. Kaliningradským obvodem byl v letech 1923-1939 autonomním v rámci litevského státu. V březnu 1939 jej anektovalo hitlerovské Německo, v r. 1940 SSSR, a od r. 1991 patří k nezávislé Litvě. V současné době je každý pátým obyvatelem tohoto okruhu Rus. Právě na ty se obrátili autoři návrhu o sběr podpisů pod tuto petici.

Departament Národní Bezpečnosti Litvy v reakci na umístěnou petici varoval před provokací. – Anonymní autoři petice, propagující v Litvě zájmy Ruska, touží vyprovokovat veřejné diskuse na politicky dráždivé téma – oznámily litevské bezpečnostní služby. V prohlášení varovaly, aby veškeré chování tohoto typu bylo hodnoceno pragmaticky a lidé mu nepodléhali. „Třeba následovat pokrokových občanů Ukrajiny, kteří adekvátně reagují na nesrovnatelně ostřejší provokace Kremlu“ – čteme v prohlášení departamentu.

Vládnoucí sociálně demokratická strana ve středu anonymovou publikaci zkritizovala. „Sociálně demokratická frakce odsuzuje pokusy, podnikané pomocí petic a dalších prostředků k vyvolávání srážek v Klajpedském kraji. Takovéto skandální provokace budou rozhodným způsobem odsuzovány a považovány za protistátní činnost“ – čteme v jejím prohlášení. Petici označila za „pokus o vyprovokování nepokojů”.

http://niezalezna.pl/52899-rosja-wyciaga-rece-po-klajpede¨

* * *

Opět zajímavá zpráva z polského konzervativního tisku. Polsko má se zeměmi bývalého SSSR velmi dlouhou hranici, z toho 210 km s „Kaliningradským obvodem“ a 418 km s Lukašenkovým Běloruskem – přičemž z běloruského města Brest při hranici s Polskem je pouze 206 km, 3 hodiny jízdy do Varšavy, dále  také 535 km s Ukrajinou. Litevsko-polská hranice činí jen 104 km, tolik pro ilustraci, proč jsou v Polsku události nejen na Ukrajině, nýbrž na východ od této hranice sledovány velmi citlivě i pozorně. „Kaliningradský obvod“ (před druhou světovou válkou německá enkláva „Východní Prusko“, Kaliningrad historickým názvem Královec, německy Königsberg) není spojen s Ruskem, ruská logistika a doprava se realizují přes území Běloruska a Litvy. A Rusko se snaží odedávna získat volný přístup i také k Baltskému moři. Dá se namítnout: Vždyť Petrohrad je na Baltu. Ano je, ovšem třeba do Baltu vyplout úzkým dlouhým Finským zálivem, po jehož severní straně je pobřeží Finska a na jižní Estonska… litevská Klajpeda je na „otevřeném moři“.

Vlad. Kebrle, 15.3.2014

* * *

Zajímavý článek World Net Daily - http://www.wnd.com/2014/03/why-russia-may-regret-crimea-grab/. Krym byl obýván krymskými Tatary, které Stalin násilně vysídlil, ale Gorbačov jim dovolil vrátit se. Ne všichni se vrátili – po vyhnání jim byl ruskými bolševiky „konfiskován“ (ve skutečnosti ukraden) veškerý majetek. A ti Rusové, jejichž většinu tvoří dnes potomci dosazení Stalinem. Ti činí vše proto, aby o takto získaný majetek nepřišli. Moskva začíná mít velké obavy z Tatarů. Jejich hřbitovy jsou znesvěcovány, což vede pozorovatele k závěru, že etnické napětí dosahuje bodu varu. Např. pozorovatelé informují, že domy Tatarů jsou označeny písmenem X, znamení umístěné tatarských domech před jejich nucenou deportací Stalinem. Muslimská komunita Tatarů má silné vazby na Turecko, protože poloostrov byl po staletí v držení Osmanské říše. Zdroje též tvrdí, že krymští Tataři vytvořili svůj vlastní prapor v Sýrii, kde úzce spolupracují s čečenskými islámskými bojovníky. Moskva má obavy, že neohrožení čečenští bojovníci se vrátí, aby pokračovaly ve své vlastním konfliktu s Moskvou. Krymští Tataři se podobají Čečencům. Ruská armáda dislokuje velitele na Krym, kteří byli veliteli v Čečensku. Turchenyuk velel 138. motorizované střelecké brigádě v Čečensku, je pod vedením Vladimíra Shamanova. Shamanov byl obviněn aktivisty v oblasti lidských práv za masové vraždění čečenských civilistů. Rusko je pařeništěm nového napětí. Krymští Tataři budou úzce spojeni s džihádisty na severním Kavkazu. Tím se prodlouží konflikt na severním Kavkaze i na Krymu, se všemi důsledky, které z toho vyplynou pro Moskvu.

ČT 2 právě vysílá dokument jak sudetští Němci nadšeně vítali Wehrmacht a vysílá tak signál veřejnosti o českých Němcích jakoby se chovali stejně jako ruští obyvatelé na Krymu. Už nedodává, že čeští Němci u nás žili po staletí, zatímco Rusové na Krym přišli nedávno a začali žít z nakradeného a v nakradeném majetku. Čeští Němci si vše sami vybudovali tvrdou prací a my jsme je o vše okradli po válce. Srovnávat obsazení Sudet s obsazením Krymu není na místě, s obsazením zbytku ČSR ano. Nezapomeňme, že ČSR porušila mezinárodní dohodu mocností ze St.Germain a i Wilsonův požadavek zaručení autonomie a samosprávy, jako podmínku vzniku ČSR. Nemůžeme se divit, že čeští Němci vítali Hitlera jako osvoboditele od teroru a násilné čechizace trvající 20 let. Dobře to popsal Roman Joch:

Sedmdesát pět let od okupace: Byl 15. březen nevyhnutelný?

… Chyba se stala už dříve – nikoli až v Mnichově, ale mnohem dříve. Zahraniční i vnitřní politika první republiky trpěla protikatolickým, protiaristokratickým a protihabsburským předsudkem. Ještě v roce 1934 považovala československá diplomacie za hlavní ohrožení svého státu nikoli Německo, nýbrž restauraci Habsburků ve střední Evropě. Když si s ní pohrával Engelbert Dollfuss, rakouský kancléř v letech 1932 až 1934, tehdejší československý ministr zahraničí tajně jednal s tehdejším německým kancléřem o společném zásahu v Rakousku, aby této restauraci zabránili. Ministr zahraničí ČSR se jmenoval Edvard Beneš a kancléř Německa Adolf Hitler. Jejich jednání později zveřejnil československý velvyslanec v Paříži Štefan Osuský. …

Divíte se, že komunisté rádi podpořili zákon: Edvard Beneš se zasloužil o stát. Tento bezcharakterní, mstivý a lstivý politik se zasloužil i o jeho zničení. V jeho šlěpějích kráčí nyní premiér Bohuslav Sobotka.      

„Chamberlainovský postoj pana Sobotky bude jistě oceněn těmi, kteří si to s nikým nechtějí rozházet. Ba naopak budou čekat opět a zase jak se zachovají ostatní.“ K.Mrzílek, 15.3.2014

Hradcany Ukrajina 150314

Včera jsem se zúčastnil demonstrace za Ukrajinu v Praze s vlajkou Tibetu. Byl to v podstatě mítink TOP 09 a ODS se žalostnou organizaci, projevy o ničem, nedůstojné přítomných Ukrajinců. Petr Marek, organizátor, také použil srovnání s rokem 1938. Můžeme jen doufat, že je neinformován. Mne nechal na jeho akcích Bezkomunistů.cz vystoupit pouze jednou. Řekl bych za minutu více než všichni řečníci dohromady, vyjma Ukrajinců, ti byli skvělí. Promluvili pánové Hudeček, Kalousek, Bursík, Kocáb a další. Do konce demonstrace nezůstal snad ani jeden…

Ukrajina bojuje i za nás. Úvahy o možných vlastních ztrátách jsou jen jinou formou naší zbabělosti. Mělo by být samozřejmostí vyloučit Rusko z účasti na Temelínu, stejně jako nabídnout USA vybudování radaru v Brdech. V Rumunsku už stojí a Rumuni jsou na to patřičně hrdí. Strach, ústupky a obavy ze škod přinášejí později mnohem větší škody. Každá společnost, která staví na první místo jen peníze a obchod, utrpí dříve či později o to větší škody. Kde mizí mravní hodnoty a svoboda, nemůže být ani žádná trvalá prosperita. Doufejme, že USA brzy ukáží to jediné, čemu Rusko rozumí, sílu, odhodlání k boji a obětem v zájmu hodnot, na kterých USA vznikly - na svobodě člověka a demokracie.

 

Jan Šinágl, 16.3.2014

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.55 (22 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #4 Jan Herna,th.Dipl. 2014-03-22 13:13
Jak je vidět, Rusko se nikdy nezmění. Stejně jako v minulosti bude toužit aktivně urvat cizí území. Dle mého názoru jsou současní vládci Ruska váleční zločinci.
I poslední události na Krymu mě utvrzují v názoru, že kontrakt na dostavbu naší atomové elektrárny by neměl být uzavřen s Ruskem a naše republika by se měla co nejvíce odpojit od vztahů k nemravnému režimu v Rusku.
0 #3 Vlad. Kebrle 2014-03-16 14:53
Pokud břidličný plyn a nafta: Evropa není bez vyhlídek. Největšími zásobami disponují Polsko a Francie. V Polsku bylo příznačné, že postsmolenský režim Tuska a Komorowského činil vše proti těžbě v Polsku,i propagandou ve stylu stran zelených - jak prý to zničí přírodu. Zajisté, i toto je aspekt, ze kterého ruský Gazprom má panický strach, a i zde lze spatřit další z motivů Putina odstranit polskou elitu i za cenu atentátu na prezidentské letadlo. Komorowski podepsal dodávky Gazpromu do r. 2037, za velmi nevýhodné ceny, vyšší, než za jaké bere gaz Německo. Navíc sabotoval projekt terminálů ve Štětíně či plán překopat průplav dlouhým v zóně Kaliningrad končícím poloostrovem, uzavírajícím záliv před přístavem Elbląg - aby lodě nemusely proplouvat Pilavskou úžinou na jejíchž březích je ruský Baltijsk. Dnes veškeré propagování přátelských styků s Ruskem vzaly za své - dnes si tento režim přisvojuje slovně to,. co hlásal Lech Kaczynski...
0 #2 Vlad. Kebrle 2014-03-16 14:42
(pokračování).
Navíc třeba přihlédnout k faktu, že i těžba v RUsku vyžaduje obnovu a údržbu technologie a vyhledávání nových nalezišť - tedy investice. Náhrada ruského plynu a nafty americkými produkty i bez sankcí vůči Rusku vytváří cenový tkal a sankce by se Ruska dotkly hodně citelně - větší snížení příjmu z exportu těchto surovin by znamenalo zhoršení životní úrovně v Rusku a zvýšený potenciál pro projevy společenské nespokojenosti. A to ještě nehovořím o národech Ruskem ujařmených - to je další potenciál hrozící tomuto impériu.
Hospodářské sankce vůči Rusku tedy mají smysl, i když se dočasně dotknou i Evropy,neboť reorientace logistiky se neobejde bez investic a dobudování technické struktury. Navíc Polsko a Francie mají obrovské zásoby břidličného plynu - a pokud by byla na jeho bázi vytvářena ještě v Evropě vysoká přidaná hodnota? Lze si jen představit! /musím dát třetí pokračování/
+2 #1 Vlad. Kebrle 2014-03-16 12:43
Naším velkým národním problémem je, že v čele státu stojí služebníčkovský politik, servilní vůči určitým politickým seskupením - primitivně tak jak řečeno slovy lajtnanta Duba ze Švejka: "...Vědět před kým se po... a na koho se vy...". Premiér Sobotka dle toho zvolil chování Hujera vůči EU a Chamberlaina vůči Rusku. Doby, kdy Rusko mohlo vydírat závislosti na jeho energetických surovinách, pomalu a jistě míjí. Začal se dobývat břidličný plyn z velkých hloubek, a za ním je nafta. USA již jej dobývají a staly se soběstačnými, a to je obrovská změna na světových trzích. Pokud jde o Rusko, činí příjem z exportu energetických surovin většinu HDP, a nejen to: Nevytváří na těchto produktech žádnou přidanou hodnotu, exportuje je v surovém stavu. Dokud mělo Rusko dominantní pozici na trhu, přinesla tato dominantní pozice určité zvýšení životní úrovně, což Putinovi dodalo na popularite u nezanedbatelnéh o procenta obyvatel. Jenže - to se pomalu a jistě končí. (Téma dokončím v pokračování)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)