Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CT logo… Veřejnost právem očekává, že Rada ČT, v rámci své pravomoci a odpovědnosti, zjistí, která osoba je konkrétně odpovědná za nepřítomnost ČT na tomto pietním aktu. ČT 24 je takřka vždy u všeho, často mnohem méně významného, kdy vysílá v přímém přenosu. O to více je nepochopitelné takovéto závažné, skandální a neomluvitelné selhání televize veřejnoprávní služby. ČT byla nepochybně informována z více zdrojů o konání tohoto pietního aktu.   Mimochodem stejného dne ráno, na ČT 24 při tradičním přehledu tisku, nebyly vůbec ukázány LN, ačkoli se pravidelně ukazují na tomto kanálu vždy všechny velké deníky. Po zakoupení LN, jsem na titulní stránce uviděl velkou fotografii těchto symbolických křížů z tohoto hřbitova 107 povražděných na Majdanu. Byly tedy i LN jejich neukázáním součástí cenzury, stejně jako neinformování veřejnosti ve večerních Událostech? Událost nešlo nepřehlédnou, musí se tedy jednat o cenzuru, z Ústavy ČR zakázanou, jako jediné, racionální vysvětlení. Možnost, že by ČT zaměstnávala tak neschopné lidi, snad můžeme vyloučit, byť ji opustli či opouštějí ti nejschopnější – viz varovné kauzy Drtinová, Kvapilová, Veselovský a další. …

 

Odesílatel:

SODALES SOLONIS o.s.,

Předseda

Jan Šinágl

Nejedlých 335

267 53 Žebrák

Příjemce:

Česká televize

Rada ČT

Kavčí hory

140 70 Praha 4

ID datové schránky: weeab8c

Věc: stížnost o neiformování ČT v Událostech o Hřbitovu nebeské setniny v Praze

        

V Žebráku dne 28. dubna 2014

Vážená Rado ČT,

podávám tímto stížnost ve věci neiformování veřejnosti o významném pietním aktu - odhalení symbolického Hřbitova nebeské setniny v Praze Vršovicích - v hlavních večerních zprávách UDÁLOSTI, dne 23.4.2014. Vzhedem k současné napjaté situaci na Ukrajině, kdy veřejnoprávní ČT informuje denně o podstatném dění na Ukrajině, považuji neodvysílání reportáže z odhalení tohoto hřbitova za naprosto skandální selhání veřejnoprávní služby ČT.

O pietním aktu jsem informoval na svém webu www.sinagl.cz ve článku Hřbitov nebeské setniny z Majdanu v Praze ze dne 25.4.2014.

Veřejnost právem očekává, že Rada ČT, v rámci své pravomoci a odpovědnosti, zjistí, která osoba je konkrétně odpovědná za nepřítomnost ČT na tomto pietním aktu. ČT 24 je takřka vždy u všeho, často mnohem méně významného, kdy vysílá v přímém přenosu. O to více je nepochopitelné takovéto závažné, skandální a neomluvitelné selhání televize veřejnoprávní služby. ČT byla nepochybně informována z více zdrojů o konání tohoto pietního aktu.  

Mimochodem stejného dne ráno, na ČT 24 při tradičním přehledu tisku, nebyly vůbec ukázány LN, ačkoli se pravidelně ukazují na tomto kanálu vždy všechny velké deníky. Po zakoupení LN, jsem na titulní stránce uviděl velkou fotografii těchto symbolických křížů z tohoto hřbitova 107 povražděných na Majdanu. Byly tedy i LN jejich neukázáním součástí cenzury, stejně jako neinformování veřejnosti ve večerních Událostech? Událost nešlo nepřehlédnou, musí se tedy jednat o cenzuru, z Ústavy ČR zakázanou, jako jediné, racionální vysvětlení. Možnost, že by ČT zaměstnávala tak neschopné lidi, snad můžeme vyloučit, byť ji opustli či opouštějí ti nejschopnější – viz varovné kauzy Drtinová, Kvapilová, Veselovský a další.

Nelze se nezmínit o pořadu ČT Kolo plné hvězd - http://www.ceskatelevize.cz/porady/10363366847-kolo-plne-hvezd/211522160150010/, odvysílaného 25.4.2014 od 22:15 hod. Moderátor Aleš Cibulka vyzval známeho imitátora Petra Jablonského ke vtipu, který vždy „zabere“, když nic nezabírá. Následoval vtip o nezaměstnaných zvířatech, končící výrokem medvěda: „Mne nikdo z práce nevyhodil, cihly nežeru a Ukrajince nepočítám.“

Samozřejmě to není vina moderátora, nicméně z jeho hloupého smíchu i smíchu publika zamrazilo, byť bylo citít jisté zděšení „ve vzduchu“. V tomto případě by jsem na obrazovkách ČT očekával omluvu jak imitátora, tak moderátora a vedení ČT. Na Ukrajině umírají nevinní lidé i ve jménu naší svobody, hrozí válečný konlflikt a z obrazovek veřejnoprávní ČT se ozve bez jakékoliv reakce tato donebevolající nemravnost, ubohost, malost a primitivnost!

Doufám, že alespoň dnešní demonstraci za svobodnou Ukrajinu na Václavském náměstí od 18:00 hod. veřejnoprávní ČT opět nezapře?

Děkuji předem za včasné vyřízení mé stížnosti i informací jak se Rada ČT postaví k ignoraci LN v ranním vysílání ČT 24 a ke skandálu v pořadu Kolo plné hvězd.

V úctě k neodejmutelné odpovědnosti Rady ČT                                                                              

předseda SODALES SOLONIS o.s.                              

Jan Šinágl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Diskutujte: Hřbitov nebeské setniny z Majdanu v Praze
K.Mrzílek — 2014-04-28 11:12

Hřbitov ukrajinské setniny připomíná příběh z kultovního filmu spisovatele Hubače "Hřbitov pro cizince". Tam proti vůli kolaborantského socialistického Československa, které zakázalo jakoukoliv pietu vůči padlým československým letcům v bitvě o Británii, staví na poli přes zákaz na pět set křížů padlým kamarádům přeživší letec jejich spolubojovník. Nežli ho STB sebere. U nás v České republice alespoň v tichu, v novinách se nic neobjevilo, vznikl "hřbitov" padlým Ukrajincům, jejichž žijící kamarádi se snaží hájit svobodu a samostatnost. / Rusů je na Ukrajině 17,4% /.

P.S.

Od kdy rozhoduje v referendu, týkajícího se celé země, méně než 50% obyvatelstva? Doporučuji k opakovanému shlédnutí - Hřbitov pro cizince

Jan Šinágl, 28.4.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)