Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ricar MarekJmenuji se Jaroslava  Marková (dříve Řičářová), jsem manželkou architekta Josefa Marka (dříve Marka Řičáře), který Ricar partebyl nevinný Městským soudem v Praze protiprávně odsouzen k 6 letům vězení, konfiskaci veškerého majetku a 5 letům zákazu činnosti za údajné zneužití státní dotace, jejímž příjemcem jako architekt a autor projektu ani nemohl být. Jsem také matkou 5 dětí (2 dcer a 3 synů), které jsme společně vychovávali k životu v lásce a pravdě. Nejstarší Anna pracuje v cestovní kanceláři pro francouzskou klientelu, mladší Marie chce studovat němčinu a španělštinu, syn Štěpán studuje Obchodní akademii, Matouš už vyhrál první mezinárodní soutěž ve hře na klavír, Šimon končí základní školu. Drží se, jen už vědí, že Masarykovo „nebát se a nekrást“ se v ČR tvrdě trestá.

Před 8 lety svědčil můj muž proti mafii v ČR, spolupracoval s policií, vypovídal, přestože mu vyhrožovali likvidací a pomstou. Viníci byli zatčeni a uvězněni, celá naše rodina byla umístěna do Programu na ochranu svědků. Změnili nám jména, data, místo pobytu, ztratili jsme kontakt s širší rodinou, přáteli, několikrát jsme se stěhovali. V Programu jsme žili 5 let, během té doby státní zástupce původní kauzu rozbil a zametl, viníci šli z vězení. Poté státní zástupce s pomocí policie mého muže obvinil a soud jej ve vykonstruovaném nespravedlivém procesu odsoudil.

V Programu se můj muž nemohl bránit, protože byl vlastně někdo jiný. Jeho důkazy soud odmítl.  Tři dny poté, co jsme z Programu vystoupili, byl Marek odsouzen v prvé instanci. Na podzim toho roku mu zemřela maminka, která ztrátu naší rodiny a obvinění  svého syna neunesla.

Manžel se odvolal k Vrchnímu soudu, dovolával k Nejvyššímu soudu, podal stížnost na Ministerstvo spravedlnosti a k Ústavnímu soudu, vše marně. Přestali jsme věřit, že v ČR  dosáhneme spravedlnosti. Manžel měl nastoupit do vězení, to odmítnul a s celou rodinou jsme na jaře roku 2012 odešli do Rakouska. Nakonec jsme našli pomoc a úkryt v klášteře u sestřiček. Mezitím se naše rodina rozpadla, dcery a jeden ze synů se vrátili do ČR pracovat a studovat, pomohli jim tam naši přátelé. Můj muž se pokoušel získat politický azyl nebo dosáhnout nevydání z Rakouska. Vše se ukázalo nemožné, protože ČR platí za demokratickou zemi začleněnou do EU.

Dcera Marie se chystala po maturitě studovat němčinu a španělštinu, před zahájením studia jí diagnostikovali velmi agresivní rakovinu prsu, okamžitě začala dostávat chemoterapii. V kritické době nám opět pomohly sestry, mohla jsem se nastěhovat do kláštera v Linci spolu s Marií, kterou léčili v nemocnici naproti klášteru, dnes je Marie po operaci a ozařování a začíná nový život.

Krutou cenu za záchranu dcery zaplatil můj muž, kterého v únoru 2014 zatkla a uvěznila rakouská policie.  S finanční podporou sester z Lince jsme se pokusili dosáhnout nevydání z Rakouska, bohužel marně. Manžel byl vydán a 2. 5.2014 předán české policii. Černě zakuklení ozbrojenci jej dopravili do věznice v Brně, kde byl držen v nelidských podmínkách. Když jsme podali stížnost na tamní poměry, byl přemístěn do ještě vzdálenější a horší věznice mezi vrahy a násilníky. Stal se tam číslem 19885 a pro bachaře objektem k ponižování.

Náš společný život nebyl vůbec jednoduchý, ale spolu jsme vždycky všechny překážky překonali a zvládli. Udržuje a udržovala nás při životě víra v Boha, naděje ve spravedlnost, vzájemná láska a sounáležitost naší rodiny.

Můj milovaný muž stále doufá v pomoc a osvobození, píše mi dlouhé dopisy plné vyznání lásky a volání o pomoc. Neumím se smířit s tím, že „se nedá nic dělat“, připadám si slabá a bezmocná, nevím na koho se obrátit, nevím komu náš příběh vyprávět, nemohu nic. Kdo můžete, pomozte mi, prosím, zachránit mého muže a zastavit tu strašnou nespravedlnost, která se nám stala!

Tento dopis je samozřejmě krátký a popisuje náš příběh jen stručně, jsem ochotná mluvit otevřeně a podrobně o všem, co se stalo a zodpovědět co nejpřesněji otázky každému, kdo bude mít zájem naslouchat a hlavně pomoci.

Jaroslava Marková –  Řičářová

28.6.2014

* * *

Zrušení rozsudku a obnovení procesu Ing. Arch. Marka Řičáře - Josefa Marka

Trestní stíhání Arch. Marka Řičáře v ČR bylo účelové a nespravedlivé. Jeho vydáním do ČR se Rakousko připojilo k legalizaci mafiánských praktik v ČR. V nespravedlivém procesu byl porušen jak zákon, tak manželova lidská práva!   M. Řičář byl odsouzen k 6 letům do vězení s dozorem, konfiskaci veškerého majetku a po propuštění z vězení k zákazu činnosti na dobu 5 let. Žádný boss, lobbista, politik ani mafián v ČR nebyl v uplynulých 25 letech "svobody" odsouzen tak likvidačně jako Marek Řičář - živitel rodiny s 5 dětmi, který chtěl svými projekty BONO PUBLICO(VEŔEJNÉ BLAHO) spoluvytvářet a podporovat českou občanskou společnost!

Pokud nechcete, aby se Vám nebo Vašim přátelům nebo Vašim dětem mohlo "legálně" dít něco podobného,aniž by se někdo ozval na Vaši obranu, prosím, podpořte moji petici, děkuji.

Jaroslava Marková, manželka.

Pozn: Architekt Marek Řičář, po přejmenování v „Programu na ochranu svědků“ Josef Marek svědčil roku 2006 v ČR v kauze „Budišov“ proti korupci při zneužívání evropských dotací, na které se podílely tehdejší politické špičky. Z důvodu ohrožení na životě byl s celou rodinou zařazen do „Programu na ochranu svědků“, následně byla kauza „zametena pod koberec“ a obrácena proti němu, architekt byl křivě obviněn ze zneužití cca 15,5mil Kč z dotace. V „Programu“ se nemohl bránit, tak byl nespravedlivě odsouzen k 6 letům vězení, zabavení veškerého majetku a zákazu činnosti. Snažil se najít zastání u českých institucí, následně i v Německu a Švýcarsku – marně. V Rakousku byl zatčen a byl vydán do ČR k dokončení jeho likvidace a s ním i celé rodiny s 5 dětmi, z nichž dcera (20 let) následkem popisovaných událostí právě bojuje s rakovinou prsu! Žádám o podporu a pomoc všechny, kteří nechtějí žít v EU jako ve vězení, kde může být člověk „legálně“ nespravedlivě zbaven svých práv a zničen a nenajde nikde pomoc ani řešení!

* * *

Prosím šiřte a podepisujte petici:

http://www.petice24.com/nevydani_ingarch_marka_iae_-_josefa_marka_z_rakouska_do_r

Jan Šinágl, 29.6.2014

* * *

Když chceš bojovat s mafií, musíš do ní vstoupit

Otřese Českou republikou kauza Řičář jako s USA kauza Watergate?!

* * *

Causa Řičář: Jak politická mafie bezohledně zlikvidovala život rodiny s pěti dětmi (I.)

Causa Řičář: Osm let bezmoci a postupné likvidace (II.)

Causa Řičář: Monstrproces politické a justiční zvůle (III.)

* * *

Případ Josefa Marka, dříve ing. arch. Marka Řičáře je zřejmým justičním zločinem!

MS Praha 20.10.2010: Protokol o hlavním líčení ve věci obžalovaného ing. arch. Marka Řičáře!!!

Žádost o udělení milosti ing. arch. Marku Řičářovi předána Hradem na MsP!

Ing. arch. Marek Řičář: Co jsem potkal v útrobách ČSSD v letech 2002-2006

Spravedlivý soud nevinného Ing. arch. Marka Řičáře nás teprve čeká!

Marek Řičář, vězeň svědomí: ČESKÉ PEKLO 2014 ve srovnání s vězením v roce 1930 !!!

Zrušení rozsudku a obnovení procesu Ing. Arch. Marka Řičáře - Josefa Marka

Dopis GŘ ČT Petru Dvořákovi ve věci kauzy ing. arch. Marka Řičáře

Kauza Řičář: média informována, všechna dosud svorně mlčí…?!

Ing. arch. Marek Řičář mezi nejhorší spodinou ve věznici Všehrdy v akutním ohrožení života!

* * *

Aktualizováno 26.1.2016:

Reakce dcery odsouzeného, nevinného člověka, na 7 let nepodmíněně v České republice!

http://www.petice24.com/a/75729

#126

2016-01-14 15:11

Velice dobře jsem znal hlavního aktera Peťu, byla to nejhorší zrůda, jakou jsem poznal. Posílat Ukrajince na podnikatele bylo jeho hobby. A o té eurokurvě je lépe ani nemluvit.

#127

2016-01-15 14:27

Nesmíte zapomenout, že jsme (zřejmě) stále? totalitním státem, kriminálním státem, kde stále mají hlavní slovo komunisté. Ano, komunisté, kteří se rozutíkali do různých politických stran a všude možně občanům škodí. Je to obrovské zlo, které nebylo do dnešních dnů potrestáno za zvěrstva proti lidskosti, které do dnešních dnů jimi bylo spáchané. Pak se nesmíme divit tomu, že zde žádná spravedlnost není a asi ani nebude! 

* * *

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.18 (11 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Václav Princ 2014-06-30 09:39
Co to je za svobodu a demokracii, když existují takové pochybnosti o výkonu práva v zemi. Kdo ze zástupců státu nám odpoví na nezodpovězené otázky? Kde se píše o této kauze? Proč vznikají pochybnosti stejné jako v případu pana Kájínka a stále více vystupuje na povrch práce policejní mafie, která kryje páchaná kriminální zvěrstva. Kdybych nemohl, jako jeden z poškozených, sledovat 17 let práci policie, jak zahladila vyšeřování závažné trestné činnosti, ke které existují důkazy, tak bych snad nevěřil. Žijeme v neprávním státu, kde můžeme svobodně napsat cokoliv, ale stejně nám to není nic platné. Obávám se, že je to horší, než v údajné totalitě. A co mezinárodní právo a Evropská unie říká na výkon justice a policie, na dodržování zákonů v ČR ?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)