Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kalousek MiroslavJak může národem nenáviděný Kalousek tvrdit, že poslanci opozice, pardon, opozičních stran, znemožní přijetí zákona o státní službě? On se cítí generálem, velícím poslancům?´Sedí v opozičních lavicích poslanci, nebo poslušní gardisté totalitních stran? Ty řeči, co vedou Kalousek s Fialou, svlékají donaha to, čemu nesprávně a falešně říkáme demokracie. Komunisty tu nevzpomínám. U nich je dáno stoletou tradicí, že jsou stranou „nového typu“ a ne nějakou útlocitnou demokratickou partičkou. Jedinoglasno.

Což není stěžejní charakteristikou demokracie, že poslanci pracují a hlasují podle svého nejlepšího vědomí a svědomí? Zač potom stojí taková demokracie, kde straničtí bossové dávají suverénně najevo a vyhrožují vládě, že téměř stovka jejich poslanců bude nade vši pochybnost hlasovat podle jejich příkazů? Nejenom hlasovat. Také hrát před zraky svých napálených voličů pitomý tyjátr žvanění. V příkrém rozporu s poslaneckým slibem a za peníze, jež jim v dobré vůli dávají ti oklamaní voliči!

Jak hluboký to úpadek lidové moci, když ti pohlaváři stran jednají, jakoby zcela zaručeně věděli, že poslance jejich stran ani nenapadne, aby hlasovali jinak, než jak oni přikážou. A ještě navíc, jak hluboko jsme klesli my občané, když to považujeme za n o r m á l n í !!!

Co by bylo skutečně normální? Tady už nejde jenom o ten zákon. Normální svobodná diskuse je nutná a prospěšná. Obstrukce poslanců na Kalouskův povel, to by byl ten pohřeb demokracie, jíž už začínalo svítat po pádu ODS. Jde tedy o obnovení dávno opuštěného principu svobodné vůle poslance. Nemlčet by bylo normální, občane.

 

Tomina, Zlín

19.7.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (14 Votes)
Share

Komentáře   

0 #11 Mgr. Vladimír Roškot 2014-09-13 10:44
Nelíbí se mi rčení "nenáviděný celým národem", stejně, jako že mají poslanci za opozici hlasovat jako jeden muž. Tedy možná by měli, v tom má asi pravdu i prezident. Mimochodem ministr financí Rašín asi byl ve své době také fanaticky nenáviděn, v Anglii "železná lady" také, neboť svou vlast odvážně milovali a přes tu nenávist národa, dělali pro něj to, o čem byli přesvědčeni, že tomu národu pomůže. Pan Kalousek - pokud nejsme hluší a slepí - odvahu má. Jde se proti němu i přes příbuzenstvo a podpásovkami. On pak bohužel potom také nějakou použije. Je to myslící člověk, který na rozdíl od většiny poslanců by se mimo politiku uživil lépe.
+2 #10 Josef 2014-07-24 16:35
Cituji Jan Herna,Th.Dipl.-C:
Cituji Josef:
Musím reagovat.
Když se podívám na Klause,Zemana,Sobotku,Ransdorfa,Babiše a další členy čssd a ano tak je pan Kalousek hotový pánbůh a buďme rádi že máme takové lidi!!!

Klaus nebyl sociální demokrat, ale ODS, Ransdorf nrbxl doviáloní demokrat ale komunista, Babiš nenní rovněž sociální demokrat ale ANO2011. Máš to celé v hlavě zmotané, Kalousek je pravicová TOP09 a měl by sedět nikoliv v Parlamentu ale na Pankkráci.

Nauč se číst komáre,píšu jenom že je to svoloč rudá většina čssd a ano nic víc nic míň.
Na pankráci by jsi měl sedět tak max.ty a tvoji přizdisráči z ksčm
-2 #9 Jan Herna,Th.Dipl.-C 2014-07-24 16:19
Cituji Josef:
Musím reagovat.
Když se podívám na Klause,Zemana,Sobotku,Ransdorfa,Babiše a další členy čssd a ano tak je pan Kalousek hotový pánbůh a buďme rádi že máme takové lidi!!!

Klaus nebyl sociální demokrat, ale ODS, Ransdorf nrbxl doviáloní demokrat ale komunista, Babiš nenní rovněž sociální demokrat ale ANO2011. Máš to celé v hlavě zmotané, Kalousek je pravicová TOP09 a měl by sedět nikoliv v Parlamentu ale na Pankkráci.
0 #8 Richard Kluzák 2014-07-24 10:20
Ministerstvo financí by mělo konečně sesbírat doklady a důkazy o zlodějnách a korupcích kterých se dopustil Kalousek, aby konečně bylo spravedlnosti učiněno zadost.
+1 #7 Pavel 2014-07-23 23:18
Samozřejmě každý příspěvek sděluje subjektvní postoj, ale tento je obzvlášť manipulativní. Jakoby chtěl k proklamované nenávisti proti panu Kalouskovi ještě co nejvíce přidat. Jakoby pravicové strany byly povinny hlasovat nejednotně a v rámci deklarovaného svědomí se nechat smést ze scény. Postoje a přání autora článku jsou jasné, jen nevím proč takovým názorům dává zde místo pan Šinágl. To už bude do svého periodika v rámci tzv. objektivity cpát i komunistickou propagandu?
0 #6 David 2014-07-23 13:38
Všichni tady nadáváte na PRAVICI, ale měli byste si uvědomit kam to se svými stále se zvyšujícími dluhy dovedla a ještě dovede LEVICE - tj. socialisti, komunisti i ten jejich soudruh BABÍŠ!!!
+6 #5 Jan Šinagl 2014-07-23 06:49
Národ, který komunisté odnaučili poctivě pracovat, naučili krást a podvádět, který byl schopen democidy, nemůže očekávat od pohrobků systému nic jiného. Každý soudný člověk uzná, že bez komunistů od roku 1948, bychom se dnes měli mnohem lépe - ve všech ohledech.
0 #4 Kamjdu 2014-07-22 15:06
Ten největší hnus z mocných minulého režimu a jejich děti vytvořil pravicové zlodějské strany Klause, Topolánka, Nečase a Kalouska (ať nikoho nemýlí "šlechtický" maskot, který přišel z Rakouska). Dnešní komunisté jsou proti těmto zlodějským násilníkům a dravcům neškodní čajíčci.
+6 #3 Mrzílek 2014-07-21 09:27
Citát, že totiž poslanci hlasují podle svého nejlepšího vědomí a svědomí je u nás jenom kytát, jak říkával Jan Werich. Nastrčení komunisté v "pravicových" stranách hlasují tajně podle svého nejlepšího vědomí a svědomí pro předsedu KSČM na místo prvního místopředsedu parlamentu. Jak jinak je to o nás bez nás.
+1 #2 Josef 2014-07-20 20:03
Musím reagovat.
Když se podívám na Klause,Zemana,S obotku,Ransdorf a,Babiše a další členy čssd a ano tak je pan Kalousek hotový pánbůh a buďme rádi že máme takové lidi!!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)