Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Bradacova… A na závěr vzkaz pro madam Bradáčovou - klotové rukávy nasadit a jedu, jedu, jedu. Maji to tady, paninko, takStropnický Martin polopaticky, že žádný  vokecávačky nejsou namístě - Vrbětice jako symbol českého státu

V r. 2006 byly Vrbětice Ministerstvem obrany odebrány Armádě ČR a převedeny pod Vojenský technický ústav s.p., jehož odštěpným závodem je VTÚ výzbroje a munice Slavičín, který byl do r. 2003 samostatnou příspěvkovou organizací MO ČR a nyní je součástí státního podniku. Bochemii to v r. 2009 pronajal Vojenský technický ústav (tehdy PO MO ČR). Imexu to v r. 2011 pronajal tentýž ústav. Prostory byly dle VTÚ prázdné a zkontrolované, což MUSÍ být součástí přejímací dokumentace. Takže odpovědnostní cesta je jednoduchá:

- Kdo byl v r. 2009 a 2011 ministrem obrany?

- Kdo za VTÚ podepsal "nájemní" smlouvy, které jsou pro stát tak"výhodné", že to tam ZA SVÉ měl zabezpečovat

pro SOUKROMÉ subjekty?

- Jakým schvalovacím procesem tak závažné smlouvy prošly?

- Jak fungovaly kontrolní mechanismy MO ČR?

- Zda se vůbec tvrzení právníků těch obskurních firem zakládají na pravdě?

Ve společnosti Bochemie, a.s. se vyskytuje synáček nynějšího slovenského prezidenta (od r. 2012) a vlastní ji naprosto anonymní "holandská" firma "BO Chemie B.V.; Amsterdam" (od r. 2008). Přesto je tato společnost státem štědře dotovaná - v letech 2008-2014 obdržela "jen" ze státního rozpočtu 111 300 000.- Kč

Ministry obrany byli:

V r. 2006: Karel Kühnl (US) a Jiří Šedivý (ODS)

V r. 2009: Vlasta Parkanová (KDU-ČSL) a Martin Barták (ODS)

V r. 2011: Alexandr Vondra

Dále pak Petr Nečas a Vlastimil Picek

Ředitelem VTÚ je od září 2012 dosud jakýsi Václav Irovský, který ani nemá VŠ vzdělání. Údajně absolvoval gymnázium a střední průmyslovou školu se zaměřením na informační technologie. Od ledna 2009 do září 2012 byl ředitelem odštěpného závodu VTÚL a PVO (Parkanová, Vondra i Nečas mají co vysvětlovat, protože došlo k několikerému porušení platné legislativy ohledně kvalifikace a střetu zájmů). Od r. 2005 má registrovánu živnost "ekonomické a účetní poradenství". Do r. 2009 vlastnil společnost "VITU commercial & consulting agencys.r.o."

Od března 2004 do září 2012 byl členem představenstva společnosti "Seabury Capital, a.s.". Která má -mimochodem - od r. 2006 zastavenou činnost na základě rozhodnutí Živnostenského odboru Úřadu městské části Praha 1 ze dne23.11.2005, č.j. ŽIO/S/39385/2005/ŠP!!!!! Od ledna 2009 do září 2012 byl ředitelem "LOM Praha, s.p." (Letecké opravny Malešice).

A na závěr vzkaz pro madam Bradáčovou - klotové rukávy nasadit a jedu, jedu, jedu. Maji to tady, paninko, tak polopaticky, že žádný  vokecávačky nejsou namístě.

 

Jan Šinágl, 10.12.2014

(obdrženo z důvěryhodného zdroje)

* * *

Vrbětice jako symbol českého státu

…Je naprosto skandální, že v zemi, která se považuje za poměrně vyspělou, je něco podobného vůbec možné. Budou padat nějaké hlavy? Nebo, jak je u nás  obvyklé, není tak nějak nikdo za nic odpovědný? Tedy nejen za šlendrián v provozu areálu s úhrnným potenciálem zbraně hromadného ničení,  za samotný výbuch ani alespoň za zcela nedostatečná bezpečnostní opatření po první explozi… V aféře s metylalkoholem se mluvilo o pančování. Ukázalo se, že pančovaný šlendriánem je tak trochu celý náš stát, který může tudíž být za jistých okolností pro své občany životu nebezpečný. Vrbětice ukázaly, že náš stát není jen pančovaný. Sedí na sudu střelného prachu, který patří bůhvíkomu... Vláda Bohuslava Sobotky nastoupila s jedním hlavním cílem: zlepšit fungování nefunkčního státu. Andrej Babiš mluvil jako kolovrátek o nefungujícím státu a potřebě to řešit, kudy chodil. Vrbětice budou i proto pro tuto vládu zásadním testem. V jeho první části vláda zatím jednoznačně propadá.

* * *

Ve Vrběticích se možná dočkáme překvapení?!

Babiš: Druhý sklad ve Vrběticích nevybuchl náhodou

Vrbětice opět vybuchují, kdy nastane výbuch občanů…?!

Zadržela policie ilegálně odpůrce prezidenta republiky?

Fakta o muničním skladu ve Vrběticích

* * *

Z mé korespondence:

… díky za článek "Fakta o muničním skladu ve Vrběticích". Dovoluji si jen dodat, že zárodek celého tamního bordelu pochází již z roku 2012, kdy se Kalouskovi s Hávou podařilo zajistili výměnu ředitele Vojenského výzkumného ústavu za Václava Irovského, který skončil ve funkci na Silvestra 2014. Nastoupil v září 2012. Nový ředitel pak sloužil jako penězovod. V okamžiku nástupu na místo ředitele VTUL (jedna ze tří částí VTU), měl Irovský čtyři firmy. Do VTUL deset let před tím prodával několikrát předražené počítače. Jezdil s SUV (tuším Hyundai ix35), psanou na firmu o dvou lidech a mimoto měl samozřejmě nový služební Superb (nový), protože při nástupu odmítl jezdit v novém modelu Octavia. VŠ opravdu neměl a nestačil ani dokončit Právnickou fakulta ZČU v Plzni (protože to právě prasklo a neměl v sobotu a v neděli čas...). Jeho práce pro VTUL: hlavně v barech, kde platil velké částky služební kartou. Nevěděl vůbec nic ani o letectví, ani o výzkumu a dokonce si ani nekoupil titul MBA (jehož český výklad zní "mladý, blbý, arogantní"). Takových kádrů je v ČR stále ještě hodně a podařilo se jim rozehnat a zrušit sehrané party odborníků, bohužel. Ostatně na co by tu byli, ČR je hlavně montovna. Nebo spíše byla, jinde montují levněji ...

S nejvyšší pravděpodobností jsou informace pravdivé, je třeba je ověřit i z jiných zdrojů, logiku to má. Vzhledem k závažnosti této kauzy a předpokládané snaze opět tuto kauzu nechat vyšumět do ztracena, bez potrestání skutečných viníků, kdy škody zaplatí opět daňoví poplatníci, zveřejňuji tyto informace. Uvítám jejich doplnění. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (6 Votes)
Share

Komentáře   

+5 #1 JIŘÍ BALGA 2014-12-12 01:20
ŘEČENO SLOVY KLASIKA - "CHCE SE MI ZVRACET" ŽÍT V TAKOVÉM BORDELU SE MI OPRAVDU NECHCE A MYSLEL JSEM SI ,ŽE "KATANI V SUKNÍCH" NĚCO UDĚLÁ!!! ALE TO NENI KATANI ŘEKL BYCH,ŽE JE "KAKANI" A MĚLA BY ODSTOUPIT NEŽ JI ZASE PŘIDAJÍ PENÍZE ZA "DOBROU PRÁCI A NEÚPLATNOST"

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)