Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a KlausTakové běžné neposkytnutí pomoci zraněným! - Nenažraný stát - Wild West show Miloše Zemana v USA!

… Lidé, tento případ je ukázkou, jak jsme, jako společnost, klesli do mravního bahna. My nepracujeme pro společnost, pro stát, pro budoucnost dětí, my neplníme svým povoláním poslání služby a prospívání veřejnosti. My už snad ve většině se honíme za penězi spíše na úkor státu a společnosti. Vezměme každý svůj rozum v potaz, přestaňme se bát, a nekamenujme proroky převratné změny. Snad ještě není vše ztraceno. …

Takové běžné neposkytnutí pomoci zraněným!

Marně se všichni snažíte mlžit. Policisté, co utekli v Uherském Brodě před pachatelem, jsou vinni neposkytnutím pomoci zraněným. Oni přece nemohli vědět to, co je velice nepravděpodobné, a co zjistila (?) až pitva, tedy že pachatel byl neomylným střelcem. Že ze strachu o život utekli, je to jenom zbabělost, která asi není trestná. Ale trestné určitě je, že policisté po tom útěku dvě hodiny nečinně čekali na posily, ačkoliv věděli, že je v sále několik padlých, a že mají prvořadou povinnost jakýmkoliv způsobem a co nejrychleji zajistit pomoc případným raněným. I za cenu zastřelení pachatele. A oni se chlubí, že s pachatelem vyjednávali a nestříleli na něj.

Jako trestuhodná zbabělost se jeví i fakt, že se nepokusili ani vyvést do bezpečí muže, jenž se dovolával pomoci telefonem z WC. Všichni vy, co teď, pravděpodobně na pošetilý pokyn shora vyhlašujete, že se nic nestalo, protože těm raněným stejně nebylo pomoci, vy ztrapňujete, spolu s těmi nahoře, národ před celým světem. Měli byste se za tu ubohou trapnost omluvit.

Lidé, tento případ je ukázkou, jak jsme, jako společnost, klesli do mravního bahna. My nepracujeme pro společnost, pro stát, pro budoucnost dětí, my neplníme svým povoláním poslání služby a prospívání veřejnosti. My už snad ve většině se honíme za penězi spíše na úkor státu a společnosti. Vezměme každý svůj rozum v potaz, přestaňme se bát, a nekamenujme proroky převratné změny. Snad ještě není vše ztraceno.

Vrbík, Zlín, 2.3.2015

* * *

Nenažraný stát

Nenažranost státu překonává všechny „šmejdy“! Jako osmdesátiletý důchodce si pečlivě ukládám každý ušetřený haléř na spořící účet s úrokem 8‰ (pitomec by řekl osm promilových bodů) a státní moloch, aby bezmocné stařenky a stařečci náhodou nezbohatli z tohoto mizivého úroku, zchlamstne 20% (debil, aby vypadal důležitě řekne „dvacet procentních bodů“). Proč to stát dělá? Aby europoslanci mohli odcházet do důchodu v padesáti letech s mnohatisícovými důchody v eurech a naše duševně zchudlá politická elita a ukřivdění soudci, aby si mohli donekonečna zvyšovat svoje příjmy.

Josef Václav Nečas, 2.3.2015

* * *

Wild West show Miloše Zemana

Miloš Zeman se včera rozjel na západ a pálil přitom napravo nalevo. Dostavník ho vysadil ve Washingtonu, kde se shromáždil dav povzbuzující jednoho estrádního umělce za druhým, kteří opěvovali svoji lásku a oddanost ke Svaté zemi a její straně Likud. Zeman prohlásil, že nyní jsme všichni Židé, a od ostatních účinkujících se odlišil ještě víc, když ze všech nejpomaleji vyšel na pódium, nejpomaleji mluvil a předvedl ty největší šestiraňáky. Pošlete na ně drony, vyzval Zeman, jako kdyby robotičtí ptáci na nebi byli novými Gatlingovými kulomety, které mají vyhladit indiány (ehm, teroristy). V duchu představení inspirovaných Divokým západem se Zeman konference zúčastnil, aby si užil obdiv a ne aby někoho urážel – možná až na místního šerifa v Bílém domě. „Už žádné vaše další sólové okupační války,“ vykoktal Zeman. Když se jeho dostavník odkodrcal do západu slunce, šerifovi zástupci se nechali slyšet: “Ještě, že je pryč, a ať už se do tohohle města nikdy nevrací.”

* * *

J.Š.3.3.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.17 (12 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Zdeněk 2015-03-05 18:25
Cca před čtyřmi dny byla na TV Prima reportáž z Uherského Brodu. Při rekapitulaci událostí zaznělo, že podle vyjádření barmanky se ozývala z hospody střelba i po tom, co ti dva stateční policisté utekli. Po kom to asi ten vrah střílel, když podle tupce státního zástupce už byli všichni mrtví? Možná, že ta zranění neslučitelná se životem vznikla až při následném dobíjení zraněných obětí. Proč by jinak střílel?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)