Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Bartos a KlausAktualizováno 14.2.2016:

"Vrchnimu statnimu zastupitelstvi v Praze bylo dne 21.1.2106 doruceno Vase podani oznacene jako trestni oznameni na pana Adama Benjamina Bartose pro podezreni ze spachani trestnych cinu podle par.404, par.405, par. 355 a par 356 zakoniku. V teto veci Vam sdeluji, ze uvedene podani bylo dnesniho dne z duvodu vecne a mistni prislusnosti, urcene podle mista bydliste Adama Benjamina Bartose, postoupeno k dalsimu opatreni Obvodnimu statnimu zastupitelstvi pro Prahu 5, JUDr Vladimir Josefy v.r. statni zastupce". Karel Šling 14.2.2016

Dne 21.ledna 2016 bylo na VSZ v Praze podáno trestní oznámení na Adama Benjamina Bartoše. Trestní oznámení podali Karel Šling a Kateřina Dejmalová. Byli přijati JUDr. J. Károu. VSZ vyrozumí v zákonné lhůtě 2 měsíců o výsledku šetření. K trestnímu oznámení se připojili následující občané a organizace:

Alačam, Růžena

Boreš, Jiří

Černý, Kamil

Daniel, Milan

Fendrych, František, Ph.D.

Freund, Karel

Freund, Vratislav

Harms, Dirk,

Harms, Věra, MUDr.

Chromý, Heřman

Jarkovský, Ivan,

Kain, Michael

Kaynar, Helena, Dr. Phil.

Kohlerová, Naděžda

Kroupa, Daniel

Kubík, Jiří

Van Lakwijk-Vondrovicová, Eliska

Ledinská, Marta

Lion, Michal

Ludik, Marian

Machálek, Vít

Postupa, František

Roubalová-Kostlánová, Věra

Rous, Jan

Rousová, Zuzana

Rudl, František

Schling, Daniella

Steiner, Marie

Stibicová, Jarmila

Synek Ludik, Alena

Šandová, Jaroslava

Šimsa, Martin

Šinágl, Jan

Štětina, Vladimír

Štětinová, Marie

Trojan, Václav

Turnerová, Eva

Uhl, Petr, Ing.

Urban, Jan

Vidláková, Michaela

Terezínská iniciativa

* * *

J.Š.21.1.2016



1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.62 (13 Votes)
Share

Komentáře   

0 #27 Jan Šinagl 2016-01-27 11:08
Jak by byl svět a život jednoduchý - a nudný, kdybychom věděli po narození tolik jako před smrtí. Nepotřebovali bychom žádné zákony, pravidla, výchovu, vzdělání. Pan Petr z tohoto předpokladu vychází, kdy nám nevědomě sděluje, že jeho dnešní myšlení a znalosti měl už ve věku, ve kterém spáchal sebevraždu onen nešťastník. I pro mne je tato „diskuse“ skončena.
+2 #26 Petr 2016-01-26 23:58
Tak pokud bychom měli skutečnou svobodu projevu, nemohlo by se to vůbec stát ... už jenom proto, že pouhé psaní webových stránek by nebylo trestně postižitelné, a stejně tak v platném trestním zákoníku by neexistoval žádný paragraf o "podněcování" čehosi ...
Jenže skutečnost je taková, že svoboda projevu (navzdory tomu, že je všude proklamována jako jeden ze základních pilířů svobodné a demokratické společnosti) u nás není. A ten, kdo na ni spoléhá, pak může tvrdě narazit.
Jestliže je jen jedno jediné slovo zakázáno, již není svoboda projevu. A svoboda projevu s výhradami - to je příznakem demokracie s prvky totality (demokratury, jak by řekl Karel Kryl).
A pak se divte lidem, a mějte jim to za zlé, že se bojí podepsat. Jestliže dnes je trestné "podněcování", zítra může být trestná třeba kritika vlády a pozítří to může být jakýkoli názor, který není v souladu se státní ideologií.
+1 #25 Jan Šinagl 2016-01-26 17:56
To máte těžké, když mu toto právo svobody názoru přejete a současně si nepřejete, aby mu to jiní včas zakázali, než ohrozí sebe a druhé. Ne každý je natolik vyspělý, aby byl schopen posoudit nebezpečnost svého chování. Proto máme zákony, předpisy a instituce. Bohužel je jich příliš, takže jsou z velké části k ničemu a většina proto ani ty základní zákony nemůže znát.
-1 #24 Petr 2016-01-26 17:43
Ale i tak je mi ho líto. Pykat měli skuteční pachatelé, ne nevinný a nedospělý chlapec, který pro ně (ať už z jakýchkoli pohnutek) pouze vytvářel webové stránky. Který možná ani netušil, že za to, co píše na internet, může u nás být obviněn a souzen.
0 #23 Jan Šinagl 2016-01-26 17:20
I za vlastní naivitu či hloupost je osobní odpovědnost neodejmutelná a nepřenosná.
-1 #22 Jan Šinagl 2016-01-26 17:04
Tušil jsem pane Petře, že si to vůbec neuvědomujete - "... hodná dětí z mateřské školy". Takovýmto "ohodnocením" názorového oponenta vypovídáte především sám o sobě. Samozřejmě příznivci Zemana by Vám tleskali ve stylu "ten mu to nandal". Pan Wiener už Vám odpověděl mlčením. Jinak odpovědět nemohl. Něco je hodně špatně, když vrchní velitel armády, byť v nadsázce, vyhrožuje premiérovi kalašnikovem a jeho voliči mu tleskají. Vládne-li zemi inteligentní opilec nízkých mravů a způsobů, chovající se kolaborantsky a podbízivě vůči Rusku, můžeme se brzy dočkat ruského způsobu "diskuse", tedy žádné. Na tu současnou, byť pokleslou, potom budeme jen vzpomínat.
-1 #21 Petr 2016-01-26 14:56
Stránky vytvářel v domnění, že máme svobodu slova a že na internetu je možné všechno. Když zjistil, jak moc se mýlil, propadl zoufalství a v hrůze, že mu teď policie a justice znehodnotí úplně celý život, učinil zkratové rozhodnutí následovat příkladu Jana Palacha ...

Bližší informace: cs.wikipedia.org/.../...
-1 #20 Petr 2016-01-26 14:56
Letos to bude 13 let, co se na pražském Václavském náměstí upálil 19-letý student Zdeněk Adamec. Co stálo za tak strašnou smrtí mladého člověka, skoro ještě dítěte, v dobách "svobody a demokracie"?

Obvinění z "podněcování útoků na veřejná zařízení".

Jeho proviněním bylo, že se zapletl s tzv. darkery (skupinou individuí, která se bavila odpojováním elektřiny). Ovšem vyšroubovávat pojistky ve sklepích paneláků jim nestačilo, proto se vloupávali do trafostanic s cílem odpojit celé město. Věru zpozdilá zábava, jistě ... může způsobit mnohamilionové škody i ohrozit životy.

Jenže Zdeňkovi Adamcovi vůbec nebyla prokázána účast na těchto činech, přiznal se pouze k tvorbě webových stránek s touto tamatikou. Stránky obsahovaly bohužel také návody, což se mu stalo osudným. vytvářel je na objednávku skutečných pachatelů, kteří zůstali v anonymitě a unikli tak zaslouženému trestu, zatímco Zdeněk měl nejspíš posloužit jako obětní beránek.
+1 #19 Petr 2016-01-26 13:41
Pane Šinágle, prosím o bližší upřesnění, kde jsem se dopustil, jak říkáte, "nevěcného znevažování názoru a jeho autora", popřípadě "útočení". Nejsem si ničeho takového vědom, ke všem jsem se celou dobu choval uctivě a za svým názorem si stojím z principu. Ano, svoboda slova je zneužitelná, ale už Benjamin Franklin řekl, že kdo obětuje svou svobodu pro svoje bezpečí, si nezaslouží ani jedno. A já s tím 100% souhlasím.
-1 #18 Jan Šinagl 2016-01-26 10:01
Pan Petr předpokládá, že všichni lidé jsou vysoce inteligentní, nemanipulovatel ní a rozhodují se nezávisle. Sám nemá odvahu se pod svůj názor podepsat a znevažuje věcnou argumentaci druhého i nevěcným, nedůstojným komentářem, ukazující jeho demokratickou nevyspělost, resp. malou zkušenost se skutečnou demokracií, kde respektování jiného názoru je samozřejmostí diskuse. Nevěcné znevažování názoru a jeho autora do demokratické diskuse nepatří. V Čechách je to dost rozšířené, lidé nemají osobní zkušenost se skutečnou demokracií. "Diskuse" v médiích je v tom jen utvrzují. Nevědomě dokazuje, že i on patří do kategorie manipulovatelný ch, kteří svůj názor vysloví jen v bezpečném, tedy i anonymním prostředí. Těžko se to přiznává, většinou je reakcí další útočení, trvání na svém názoru, bez ohledu na argumenty druhé strany. Následuje-li mlčení, je ještě naději, být jednou schopen skutečné demokratické diskuse. Lidé jako pan Wiener mají mnohaletou zkušenost života v jedné z nejvyspělejších demokracií, mají zkušenostní náskok, proto diskuse lidí z jiných prostředí nikam většinou nevedou ani nemohou. Stejně tak vznikají problémy v EU mezi Východem a Západem. TGM: "Demokracii už máme, teď ještě ty demokraty." To platí stále, proto je demokracie zneužívaná. Slouží jako nový nástroj moci, bývalým mocným a jejich pohrobkům. Nikde nemůže fungovat demokracie bez tradice, bez občanské společnosti, bude vždy zneužita. Toho si byl dobře vědom nedávno zemřelý vládce Singapuru, který v jedné z nejhorších zemí vybudoval za 50.let skvělou demokracii a demokraty. Naše země by ho také potřebovala a většina i jistě uvítala. Stále platí Masarykovo: "Problém naší země je otázkou mravní."

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)