Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

TZ PEMC ke KSCM 232016Platforma evropské paměti a svědomí a její členské organizace podaly dne 1.března 2016TO 7 organizaci na KSCM 132016 1 trestní oznámení na KSČM.

"Nevěřím,že se jednou podaří proměniti svět v jedinou velkou jídelnu a noclehárnu pro lidi, zbavené všeho, co by jim patřilo, bydlící ve městě tak jako pes ve stepi, že jednou bude chodit člověk v kalhotech, poskytnutých mu státem, a smrkati do státního kapesníku." - "Člověk vždy bude mít rád dveře u svého bytu a plůtek u své zahrady. Bojovati proti tomuto přirozenému individualismu jest podnikem tak odvážným jako bojovati proti zákonu gravitace." - "Komunismus - toť hned od počátku mystické dogma." - "Komunismus, který podle teorie nemůže býti uskutečněn jinak než revolucí a diktaturou, která má potrvati po celou jednu generaci, bere životu jeho přirozený vzrůst a vývoj a chce vše vtlačit do suchého řečiště jedné teorie, které je vždy jednostrannější a šedivější než život."

Ferdinand Peroutka (1895-1978), spisovatel a novinář, vydavatel časopisu "Přítomnost“

* * *

Další známé výroky známých osobností o komunismu

TO 7 organizaci na KSCM 132016 2"...Co do principu, nepokládám komunism za ideál sociální a socialistický, jestli se komunismemTO 7 organizaci na KSCM 132016 3 rozumí rovnost hospodářská a sociální naprostá. Normální stav společnosti politický a sociální nedá se uskutečnit bez silného individualismu, to jest bez svobodné iniciativy jednotlivců, a to prakticky znamená takový režim, který umožňuje rozvoj rozmanitých individualit, fysicky i duchovně od přírody nestejně nadaných. Nestejná je situace každého individua ve společnosti, nestejné je jeho okolí společenské, jednotlivec nejlépe dovede využít svých vlastních sil a sil svého okolí podle vlastního uznání. Rozhoduje-li o člověku člověk jiný a vede-li, je nebezpečí, že se všech sil vedeného náležitě nevyužije. To vidět všude a vidět to politicky ve všech formách vlády, v nichž se vyvinul silnější centralism. A komunism je právě centralistický."

"Zejména centralism bolševický je velmi tuhý, je to režim abstraktní, dedukovaný z these a násilně prováděný. Bolševism je absolutistická diktatura jednoho a jeho pomocníků, bolševism je neomylnický a inkvisitorský a právě proto nemá s vědou a s filosofií vědeckou nic společného. Věda tak jako demokracie, je bez svobody nemožná."

Tomáš Garrigue Masaryk (1850-1937), první prezident Československa v knize Světová revoluce, 1930

* * *

TO 7 organizaci na KSCM 132016 4"Nejdivnější a nejnelidštější na komunismu je jeho zvláštní pochmurnost. Čím hůře, tím lépe:TO 7 organizaci na KSCM 132016 5 porazí-li cyklista hluchou babičku, je to důkaz zpuchřelosti dnešního řádu, strčí-li dělník prst do koleček stroje, nerozmačkají mu jeho prst kolečka, nýbrž měšťáci, a k tomu ještě s krvežíznivou rozkoší. Srdce všech lidí, kteří z těch či oněch osobních příčin nejsou komunisty, jsou zhovadilá a hnusná jako vřed, není dobrého chlupu na celém dnešním řádu - co je, je špatné...."

"Nenávist, neznalost, zásadní nedůvěra, to je psychický svět komunismu - lékařská diagnoza by řekla, že je to patologický negativismus...."

Karel Čapek (1890-1938), spisovatel, dramatik, novinář a redaktor LN, představitel pragmatismu

* * *

"... komunismus má dva pytle, do nichž utřiďuje člověka. V jednom má proletáře, který se odsud vyhrne a udělá revoluci. V druhém je buržoa, který pak má být potlučen a vytlučen. Do toho druhého pytle hází tedy komunista všechno, co není organizováno ve straně a znamenitě si tím zjednodušuje obraz světa"

"Nejsem tedy komunistou, protože mám rád člověka, protože mám větší úctu a lásku k dílu než k jakékoliv moci."

Josef Čapek (1887-1945), malíř, spisovatel, společně s bratrem Karlem napsal několik dramat

* * *

„Komunismus znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. – Bez všelijakých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.“

Karel Havlíček Borovský ve svém časopise „SLOVAN“ 26.7.1850

* * *

"Nejsem komunistou, protože jsem realistou."

"Komunism, jenž má zorganizovat lidstvo k bratrství, nemůže být vykupován řekami krve. Kdo chce do lidí vpravit násilím, co není v jejich hlavách a srdcích, je šílenec a zločinec zároveň..."

Jan Herben (1857-1936), spisovatel, vydavatel časopisu "Čas"

* * *

"Lžou všichni bez výjimky, to je společný rys všech komunistů, zejména ruských. Mou největší chybou bylo, že jsem do poslední chvíle odmítal věřit, že mne Stalin chladnokrevně a cynicky obelhal, jak v roce 1935, tak později, a že jeho ujišťování mně i Masarykovi bylo úmyslným a cílevědomým podvodem."  (1948)

Edvard Beneš (1884-1948), prezident

* * *

"Přijde den, kdy bude v celém civilizovaném světě nade všechnu pochybnost uznáno, že potlačení bolševismu při jeho zrodu by bývalo nesmírným požehnáním pro lidstvo." (1953)

Sir Winston Leonard Spencer-Churchill (1874-1965), britský politik, premiér Spojeného království

* * *

Tiskové prohlášení člena SAŠ a poslance Pavla Šrámka k prohlášení KSČM o uznání února 1948

Česká komunistická strana se musí okamžitě omluvit

Potomky těchto vrahů máme dnes zastoupeny v Parlamentu. Únor 1948 tak komunisté - bez zábran - slaví dodnes!

Jak se politbyro dovědělo, že Gottwald byl grázl

Brno 19.2.2016: Spravedlnost pro nepromlčitelnost zločinů komunismu!

 

Jan Šinágl, 9.3.2016

* * *

LN ZP Valkova MDS 030316Článek níže DUCH DOBY vyšel v LN dne 3.3.2016, článek Podobně jako Den znárodnění dneLN Bejlek Den Znarodneni 070316 7.3.2016. Dlužno dodat, že bývalá ministryně a nyní poslankyně za Hnutí ANO JUDr. Helena Válková, byla před rokem 1989 řadovou členkou KSČ. Měla by občanům a svým voličům vysvětlit, co ji vedlo k tomuto pošlapání odkazu Dne boje za svobodu a demokracii? Ano, plíživě i ona pomáhá rehabilitovat dobu totality. Vzhledem k jejímu vzdělání nejde o nevědomost, ale buď o nedostatek smyslu pro mravní hodnoty či cílený záměr? Jiná vysvětlení se nenabízejí. Připomínám, že si 75% Sněmovny zvolilo svým prvním místopředsedou předsedu KSČM Vojtěcha Filipa, usvědčeného agenta a udavače StB "Falmera" v tajném hlasování, tedy i voliči „pravicových“ stran?! V Parlamentu tak máme z velké většiny demokraty jen zvnějšku, zvnitřku nám vládnou stále soudruzi a soudružky. J.Š.  

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

+1 #2 K.Mrzílek 2016-03-11 22:20
Všechny odsudky a kritiky na Komunistickou stranu novou nebo s písmenkem navíc, ukazuje, že můžeme tvrdit, psát, hrát o jak se nám zlíbí, ale skutek utek. Většina současných poslanců, v různých stranách a bývalých členů KSČ anonymně zvolila donašeče komunistické státní bezpečnosti jako prvního místopředsedu českého parlamentu. Udavač Sabina ač nadaný spisovatel, napsal libreto k Prodané nevěstě, musel žít na okraji tehdejší společnosti, která jím opovrhovala.
+3 #1 zločinci KSČ a KSČM 2016-03-10 14:01
Jsme zoufalou zemí mnoha zoufalců, když tak brutální zločinecká organizace KSČ může být dodnes klidně v parlamentu. Náš národ je v Evropě asi nejvíce komunistický a socialistický, na uskutečnění rudé diktatury jsme si stačili sami i bez Sovětské armády. I dnes probíhají další a další emigrace mnoha lidí a nelze se divit. Kdyby dnešní členové KSČM uznali svůj tragický omyl, tak by museli svojí stranu okamžitě rozpustit a všechen majetek věnovat obětem komunismu na zmírnění jejich tragédií. Jirka

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)