Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Necesany a FundaJiři Funda, vrah odsouzený na 25let, svědčil proti Lukášovi Nečesanému, který se mu měl údajně přiznat. Toto podivné svědectví bylo použito u nalézacího soudu v Hradci Králové, kde Funda svědčil v kukle, soudce Vacek mu doslova předříkával co má říkat, neboť Funda u soudu ze sebe nebyl schopen vysoukat ani celou větu. Tento svědek se nachází již 2 měsice ve věznici Ruzyni. Ačkoliv má soudem přikázaný dozor D zvýšená ostraha (má být ve Valdicích), na Ruzyni tento dozor neexistuje. Proč se nachází na Ruzyni? Rodině sdělil, že zde bude dlouho a požádal o civilní oblečeni. Dopis od něho domů přišel psaný na počítači, zřejmě tedy navštěvuje kroužek počítače. Má se nadstandardně dobře. Ačkoliv nikdy ve výkonu trestu nepracoval, má na učtu peníze. Tyto poslal matce, aby mu koupila televizi, oblečeni a jídlo. Výhody za svědčeni pro policii?

Takto odpověděl na dotaz Johna Boka, proč byla Fundovi zrušena návštěva a proč se nachází na Ruzyni, dne 8.9.2016 gen. ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal. Odpověď vypovídá o všem. Takhle to tu prostě ,,funguje“. Fundovi byla zrušena návštěva babicky pár dní před začátkem soudu Lukáše Nečesaného. Měl snad někdo strach, aby ho babička neovlivnila. Babička Fundy je velkou zastánkyní Lukáše Nečesaného...

* * *

Tolik informace z důvěryhodného zdroje. Usnesení VS Praha ze dne 31.8.2016

Soudce VS Praha Jiří Lněnička, vězni nazývaný „pankrácký kat“ (v soudní síni jsem ho veřejně nazval novodobým Urválkem), má na svědomí život dalšího člověka, kterému vražda nebyla prokázána. Zásada In dubio pro reo – v případě pochybností ve prospěch obviněného, je mu zcela cizí. Lukáš Nečesaný tak dopadl stejně jako Gilbert Mc Cray, „vrah“ z tramvaje, či Martin Barkoci, skvělý romský policista.

Kdy tato justiční zlovůle a pošlapávání základních zásad spravedlivého soudu skončí? Kolik nevinných lidí ještě pošlou zločinci v taláru do vězení? Je jich příliš a vzájemně se kryji, resp. musí, aby sami neskončili ve vězení. Zatím se mohou ohrozit jen sami, získali příliš silnou moc a vliv, nikým efektivně nekontrolovanou. Je na občanech, aby ve volbách vystavili patřičný účet všem etablovaným politickým stranám, jejichž členové a představitelé za tento stav, ohrožující demokracii, naše životy a budoucnost naší země, nesou plnou odpovědnost.

 

Jan Šinágl, 29.9.2016

* * *

Lukáš Nečesaný pravomocně odsouzen

K dnešnímu rozhodnutí Vrchního soudu v Praze ve věci Lukáše Nečesaného zveřejňujeme ústní odůvodnění zamítavého usnesení (MP3, 9 minut). V případu se objevilo nové svědectví ženy, které měl vyšetřovatel-cvičitel svědků Milan Jušta přiznat manipulaci a potvrdit Nečesaného nevinu. To jsou artistická čísla arci jen ad usum bulvárních medií, my jsme dospěli k témuž závěru na základě studia rozhodnutí Nejvyššího soudu a jeho porovnání s předchozím i novým rozsudkem Krajského soudu v Hradci Králové.

Odůvodnění vrchního soudu je minimálně ve své ústní podobě chatrné a fragmentární na samé hranici směšnosti: opravdu chce soudruh soudce Jiří Lněnička někoho přesvědčit, že zkušený kriminalista jako Jušta neví, jak kontaminovat stopu cizím pachem bez toho, že by se na ni dostal jeho vlastní pach? A o existenci vynálezu zvaného gumové rukavice už slyšel? Zásadní námitky Nejvyššího soudu týkající se fatálního nesouladu mezi provedenými důkazy a zjištěným skutkovým stavem zůstaly nepojednány: vždyť co bychom se nějakou vyšší instancí znepokojovali, když bude nejhůř, zařídíme, aby dovolání odsouzeného dostal na stůl spřátelený senát, který ho jako nepatřičnou polemiku se skutkovými zjištěními odmítne. My justiční mafiáni si přece vždycky vyjdeme vstříc!

http://paragraphos.pecina.cz/2016/08/lukas-necesany-pravomocne-odsouzen.html

* * *

Z komentářů ke článku:

Blesk 31.8.161. září 2016 12:04

..... Nakonec mi sdělil, že je to téma, o kterém vůbec nemluví, protože ví, že ten kluk to neudělal, a byl u toho smutný. Já jsem se zeptala, co to má znamenat, a jak to, že je tak mladý kluk ve vězení, když nic neudělal. On mi řekl, že je to jiná hra, že je v tom politika, že jsou v tom politické hry kvůli jeho otci, který je ředitelem Krajské nemocnice v Liberci. Ptala jsem se, jak tohle může udělat, jak s tím může žít. On mi řekl, že to musel udělat a že nechce přijít o práci a zničit si život. ..... Pan Jušta mi řekl, že záměrně posunuli ten obrázek, aby paní ukázala na domnělého pachatele. Potřebovali někoho sehnat, protože za vyřešený případ a zároveň se jim Lukáš Nečesaný hodil kvůli výše zmíněným politickým zájmům.

.....
Dále jsem se zeptala, jak je možné, že se na místě objevily pachové stopy, což jsem se také dočetla na internetu. Pan Jušta mi sdělil, že je tam dodal on s nějakým kolegou z oblečení a z věcí pana Lukáše Nečesaného. ..... Pan Jušta mi sdělil, že by to klidně mohl být syn kadeřnice, protože by tomu i více odpovídaly stopy bot od krve, které se objevily v kadeřnictví. K tomu pan Jušta dodal, že se s kolegou snažili podobu stop od bot upravit, ale že to nešlo, protože krev již byla zaschlá.

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/415508/muj-intimni-pomer-s-vysetrovatelem-cele-prohlaseni-svedkyne-v-pripadu-necesany.html

* * *

Tomáš Pecina 4. září 2016 15:15

Ovšemže. Byl (je) to pěkný graslík, kterému dlouho všechno procházelo, ale to z něj ještě viníka nedělá. V celém řízení se nenašel jediný závažný důkaz o Nečesaného vině. Původní výpověď poškozené, která má jediná určitou hodnotu, svědčí v jeho prospěch: nejenže ho popsala jinak, ale na fotografii ho nepoznala, a nepoznala ho ostatně ani při následné rekognici in natura, kdy ještě nemohla vědět, jak "vhodný pachatel" vypadá. Amnesie nemohla dost dobře způsobit, že by si místo pachatele Nečesaného zapamatovala někoho jiného, to je vyloučeno. Pachová identifikace byla získána podobným způsobem, jakým byla provedena ta fotorekognice v nemocnici. A dále je prokázáno toliko to, že v kadeřnictví byl – což ale ani Nečesaný nepopírá. Důkazů v jeho prospěch je naopak řada. Snad ho zprostí Nejvyšší soud, a snad se někdo odpovědný začne vážně zabývat tím, jak Juštův team pracuje – a podobně mnohé jiné, třeba ten pražský Marešův.

* * *
Anonymní 11. září 2016 13:31

Milenka vyšetřovatele Nečesaného: Policie zfalšovala důkazy kvůli jeho otci!

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/417613/milenka-vysetrovatele-necesaneho-policie-zfalsovala-dukazy-kvuli-jeho-otci.html

* * *

Tomáš Pecina 11. září 2016 14:41

Milenkám vyšetřovatelů věřím téměř stejně bezvýhradně jako spoluvězňům :-) Slečna Tichá má, zdá se, zaděláno na trestní stíhání pro křivé obvinění.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)