Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Fiala Petr

Tento dopis Petru Fialovi by nebyl nikdy napsán, kdyby autor věděl, že oslovuje zřejmě vzorného studenta marxistické filosofie na MUNI. Po „sametu“ se přejmenoval z marxisty na politologa a religionistu. Vědecké výsledky nulové. Je vlastně pořád jen politik. Skutečnou vědu fakticky nedělal nikdy – více komentáře níže?!J.Š. 

Mám dojem, pane předsedo politické strany, že povoláním jste vysokoškolský profesor. Vaše vystupování jako politika, to,LN PK At plati kapitalista 150217 co v politice předvádíte, svědčí o tom, že svoje původní povolání jste hodil za hlavu a hrajete roli opravdového, českého, vysoce moderního politika. (vpravo LN 15.2.2017)

Moderní český politik, jako je Sobotka za to nemůže, že je takový, jaký je. Jeho vychovala strana, levicová politická strana. Nemá ve svém životopise x let jako vysokoškolský profesor. On se rozhodl pro politiku jako mladík a pracuje v prostředí levicové strany. Nic jiného neumí. Tak jaký může být Sobotka politik? Utvářelo a utváří ho prostředí podobných šíbrů, jako je Škromach a jemu podobní. Tak si utvářel Sobotka svou politickou tvář. Proč chce zvyšovat daně a nestará se o to, jaký jeho spolustraníci mají nepořádek ve svých rezortech, že od nepaměti čerpají peníze a vynalézají vynalezené za miliardy, a tak dále. Jejich povoláním je jejich huba - to se u nich cení.

Vy jste přišel, abyste vytáhl ODS z bahna. A jak na to jdete? Přidáváte se k ostatním politickým stranám, kterým jde o hlasy. Kam odešly naše hlasy? No do ANO. A proto ANO musí být zničeno! Nehodnotíte, jak Babiš pracuje. Hledáte jeho staré chyby, zveličujete je, a chcete ho zničit. Abyste získali zpět své preference, co jste ztratili na svých sveřepých politicích, jako byl Drobil, Klaus, atd. ODS se stala stranou švidléřských politiků a šli „od válu“ – Langer, Nečas, a další, a strana s nimi.

Vás si postavili do čela jako profesora. Jenomže vy táhnete za jeden provaz se Sobotkou. Jako profesor jste zklamal. Vymýšlíte si neexitující třídu řemeslníků a drobných živnostníků, čestných a poctivých, kterým EET sahá na peníze a oni na to doplácejí. Vy jste si vymyslel jenom tu maličkost, že na to doplácejí. Nevidíte, nebo nechcete vidět, že právě Vaše vlády, Klaus a spol. udělaly z malých podnikatelů zloděje? Nevidíte, že poctiví podnikatelé jsou rádi, že EET postihla ty, co jim krácením daní konkurovali? Co si udržovali pracovníky a kazili jim stáří, kdy budou mít za minimální mzdu minimální důchod? I když brali 20.000 měsíčně z „úspory“ na daních? Proč myslíte, že EET se promítla do zdražení jídel. Už není možné ušetřit na daních. Proč jich spousta zavřela krámy? Žili z krácení daní. Ale už to nejde.

Pane předsedo ODS, tudy cesta nevede. Poctivost je síla. Čím prospějete své zemi? Tím, že ODS bude mít 12% nebo 15% hlasů? Co na tom záleží. Hlasy jsou jenom na to, u českých stran, aby se účastnily na rozkrádání státního bohatství. Strany jsou jednou z příčin mravního úpadku, horšího, než tomu bylo třeba v 80. letech za komunistů. Druhým hlavním důvodem je existence neosobního podnikání: a.s., holdingy a podobné konstrukce společností. Tu je práce pro profesory. Tam je třeba napřít sílu. Ne zničit Babiše. Copak je potřeba, aby strany získávaly hlasy bojem proti jiným?

Soutěžte, kdo víc udělá pro stát. Je věru o co bojovat na tomto poli. Jinak zle s námi!

Brzy se ukáže, že náš stát je zprofanovaný, že hospodaří nejhůř, jak to jde. Ale to Vy nemůžete vidět. Vy bojujete za poctivé, které EET dusí. Ale takoví tu nejsou. „Ostatně soudím, že strany musejí být zničeny“.

 

14. 2. 2017  Vrbík, Zlín

P.S.

Poprvé jsem se setkal před lety s dnešním předsedou ODS na výstavě o politických vězních v sídle ombudsmana v Brně. Nadchl mne skvělým projevem a říkal jsem si, to by byl skvělý politik. Poté už mne osobně jen zklamal, kdy mohl opravdovost svých slov prokázat i činy. Neudělal nic ačkoliv mohl velmi výrazně posílit svůj politický kapitál  i ODS.  Bohužel je pan předseda ODS prázdný mluvka, klasický populista, který sleduje jen své „dobré bydlo“. Je na čase, aby tito političtí „herci“, resp. nastrčené figury skončili a uvolnili místa politikům, kteří chtějí sloužit zemi kvalitou svých schopností a svého charakteru. J.Š.

* * *

PSP/ apelace K ZÁKONU O NÁRODNÍCH PARCÍCH

* * *

Slovník bývalé šéfky kabinetu premiéra Nečase Jany Nagyové - děs!

Otřesná ukázka toho, kam až vede a končí nevypořádání se s vlastní minulostí. Takové „osobnosti“ v takových funkcích najdete asi těžko jinde na světě… Jsme zase v něčem jedničky! To není jejich ostuda, to slovo neznají. Jsou to jen zákonité, logické produkty mravně těžce nemocné společnosti, tedy především ostuda nás všech. Občané, je třeba mobilizovat a využít možná už poslední možnost, jak neuvěřitelný materiální a především mravní úpadek naší země zastavit, začít důkladně uklízet a budovat něco, za co se nebudeme muset stydět a na co budou moci být jednou hrdi i naši potomci! DOBROU VOLBU na podzim!

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

0 #6 Jan Šinagl 2017-02-23 08:52
Můžete panu předsedovi napsat také. Mně neodpověděl - ani žádný z poslanců ODS. Odpověď bych samozřejmě obratem zveřejnil. Vědec, který se stane předsedou politické strany těžko mohl být skutečným vědcem. Publikace, které nikdo nečte vydává dnes kdekdo, nikdo normální většinu z nich nečte. Zbytečných grantů je spousty i těch co je využívají jen ve svůj prospěch, společnosti ve velké většině nic nepřinášejí.
0 #5 Zdenek Zajac 2017-02-22 17:14
Je informace skutecne overena pane Sinagl? Myslim o smeru studia predsedy ODS, pana Fialy.

Nepodarilo se mi najit prukazne informace na netu.

Z wiki napriklad vybiram nasledujici: "V letech 1983–1988 vystudoval český jazyk a literaturu a dějepis na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity (tehdy Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Brně)"

Ptam se, abych Vas ubranil pripadnemu sireni dezinformace a protoze mne to opravdu zajima.

s pozdravem,
Zdenek Zajac
0 #4 Zdenek Zajac 2017-02-16 14:19
Naprosty souhlas s timto souhrnem,

dekuji
+3 #3 STANISLAV VRBÍK 2017-02-15 14:01
Ad absolvent MUNI.
Fakt má takovou minulost? To kdybych byl věděl, nebyl bych mu psal. To je pak zbytečné.
+5 #2 obcan 2017-02-15 13:49
Tenhle obor studoval i ministr zahraničí Zaorálek (snad taky na MUNI), a též exministr školství Chládek - ten v Bratislave na vojenské politické akademii, tam to bylo čistě pro budoucí armádní politruky.
+4 #1 absolvent MUNI 2017-02-15 12:23
Totiz, Fiala byl puvodne vzornym studentem marxisticke filosofie na MUNI
(takovy petilety obor skutecne existoval i mimo Vokovice).
Kdyz prisel samet, tak se to i on
prejmenoval z marxisty na politologa a religionistu. Vedecke vysledky nulove, ale proste ho nejaka puvodne totalitni parta nejak protlacila jako sveho cloveka na rektora (tehdy v tom jel i povestny napraveny brnensky sekernik Sabata), a od te doby je uz vlastne porad jen politik. Skutecnou vedu fakticky nedelal nikdy.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)