Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Melichov Vladimir Petrovic

Aktualizováno 10.6.2017: Zkrácený překlad závěrečného vystoupení Ing. Melichova u soudu v Podolsku, dne 9. 6. 2017

Otevřený dopis Vladimíru Putinovi, prezidentu Ruské federace – „My níže podepsaní potomci Donských kozáků, bojovníků s bolševiky, kteří před sto letyLienz Obraz masakr 1945 uchvátili Rusko, obracíme se tímto otevřeným dopisem na prezidenta Ruské federace s požadavkem, aby využil všechny možnosti, které mu poskytuje vertikála moci a …“ - Právem se obáváme, že Ing. Melichov bude v internačním táboře zavražděn.

V Moskvě včera proběhl další soud ve snaze zlikvidovat mého dlouholetého přítele, slušného člověka a zakladatele dvou muzeí a memoriálů protikomunistického odporu v Jelanské na Donu a v Podolsku na okraji Moskvy. Rozsudek má být vyhlášen 9. června. Prokurátor trvá na uvěznění v internačním táboře s přísným režimem. Cílem štvanice s více než 400 soudních stáními, vězněním, raziemi atd je zlikvidovat tyto expozice a cenné archivy, které vidělo a nadšené komentovalo již více než 350 000 návštěvníků.

Lienz hrbitov Казачье кладбище в Лиенце V sobotu se potomci kozáků, kteří unikli genocidě a žijí ve všech kontinentech (kromě Antarktidy) sešli v městečku Lienz a podepsali otevřený dopis Putinovi. (v příloze) Je to dost zoufalá snaha ale jinou možnost nemáme. Vědomě jsme uvedli i požadavky, na které Putin nikdy nepřistoupí. Nicméně doufám, že pokud tento dopis bude zveřejněn v tisku více zemí a dostane se mu pozornosti, donutí to Putina udělat aspoň ten nejmenší ústupek. Může svést porušování zákonů na příliš horlivé a nekompetentní podřízené a tvářit se jako spravedlivý car. To by zachránilo Ing. Melichova, jeho rodinu a spolupracovníky. A hlavně cenné expozice, které čistí hlavy mladým lidem. Podrobnosti jsou uvedeny v textu otevřeného dopisu, který přikládám. 

Jistý problém vidím v tom, jak proniknout s touto informací do hromadných sdělovacích prostředků. Předám to spřáteleným novinářům v ČR. To má ale z pohledu Putina a se Zemanem na Hradě mizivou geopolitickou váhu. Poslal jsem to i šéfovi kanceláře N.Y. Times v Moskvě - (Neil G. MacFarquahr), s kterým jsem před časem dělal obsáhlý rozhovor.

 Lienz pomnik napis grave 4Doufám, že to přátelé v Rakousku a Německu předají kam to půjde. Předávám to všem spřáteleným představitelům opozice v RF, včetně Nové gazety, TV Dožď atd. To je ale málo.

A tak jsem zadoufal, že Vaše  zkušenosti, renomé a vazby by mohly pomoci rozšířit tuhle kauzu tak, aby byl patrný výsledek. Právem se obáváme, že Ing. Melichov bude v internačním táboře zavražděn.

Děkuji za jakoukoli odezvu!


--
A.N.Kelin
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
+420 603 574 168

http://kletskij.livejournal.com/
www.ruslo.cz

* * *

Tento běs by se měl objevit v našich sdělovacích prostředcích!

Přepis překladu části knihy „POMNÍK U ŘEKY DRAVY“ - o zamlčovaném masakru a likvidaci Kozáků 1.6.1945 v rakouském městě Lienz

 

J.Š.31.5.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.71 (7 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Helmut König 2017-06-05 09:30
Nedělám s iluze, že někdo z Německa či Rakouska bude této záležitosti věnovat pozornost. Před léty jsem pro SDR Stuttgart natočil film "Poslední kozácký ataman", který byl vedoucím redaktorem označen předem za "heikles Thema". Byl odvysílán jen jednou a nikdo více neprojevil o dílo zájem. Když jsem nabízel další díl, dostával jsem jen jasně odmítavé odpovědi. Navíc, z opravdových kozáků dávno nikdo nežije a troufám si říci, že ti, kteří se za kozáky dnes prohlašují, si na kozáky jen hrají, a "kozáctví" je dnes součástí jakéhosi ruského folklóru. Byl jsem v Lienz na jejich hřbitově několikrát, zúčastnil jsem se jejich každoroční panychidy, hovořil jsem s nimi. Film o nich před třiceti léty mnou vyprodukovaný je důkazem mých slov.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)