Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Wonka V Cernik Svedectvi Plynova komora 1 1990Dokumenty a svědectví o jeho hrdinství, statečnosti, pevném charakteru a zločinnosti komunistického systému!Wonka

Prosím přečtěte si toto svědectví paní Jany Müllerové ze dne 23.9.2011. Při demonstraci před OS Trutnov ji „dokumentaristka“ L.Rudinská natáčela. Je z Polné, přijela takovou dálku, každý rok v dubnu navštěvovala maminku Pavla Wonky… … Byla Rudinskou „vystřihána“ a přitom Rudinská prohlašuje, že nenašla nikoho, kdo by mluvil kladně o Pavlu Wonkovi?!

Vlevo si můžete přečíst otřesný článek o Plynové komoře z časopisu Svědomí (1/1990) autora Václava  Černíka. Jeho Rudinská „nevystříhala“. Je okolím údajně považován za antisemitu a toho zřejmě využila, kdy stačilo Černíkovi říci, že Pavel Wonka „udával“. V „dokumentu“ Pavel Wonka se zavazuje mluví Černík prokazatelné nesmysly o svém bývalém kamarádovi.

Ze článku – odkaz níže: Existuje CD ze svodek StB, kde je zápis s jednání o tom, zda má město  Vrchlabí již za totality  uzavřít  partnerský spolek s německým městem Baunathal. Předseda MNV Vlastimil Štěpánek byl proti, mohli by to prý  zneužít disidenti jako manželé Hromádkovi, Hana Juptnerová, Dušan Perička a Jiří Wonka. Partnerský vztah byl uzavřen až po r. 1990. Do Baunathalu začali jezdit  i „staré struktury“, ale Jiří Wonka byl ze všeho vyčleněn. Jeden host z Baunathalu tehdy suše konstatoval, že jsou „dukátoví oslové“, když dávají na opravu střechy zámku ve Vrchlabí a na opravu topení statisíce marek. Měli být dány raději na opravu zdevastovaných hrobů na místním hřbitově… Jejich žalostný stav dodnes žaluje a vypovídá o vedení města Vrchlabí a jeho charakteru dostatečně…

Vlastimil Štěpánek už zemřel. Žije jeho syn, už v policejním důchodu. Pracoval jako kriminalista. I on byl poznán v „dokumentu“ Rudinské při premiéře ve Vrchlabí místními občany. Vystupuje beze jména. Je slyšet pouze jeho hlas. Potvrdilo to i MO…

Také Jiří Wonka měl být za protikomunistickou činnost znovu zatčen. Jenom smrt jeho bratra Pavla tomu zabránila – viz přiložené 3 stránky u dopisu níže z výpovědi paní Jarmily Stibicové ze dne 6.6.1991 (spis OVP Olomouc).

Dodatek k prvnímu dopisu.

Paní režisérko.

…………Spíš Paní Rudinská. Režisérko je příliš uctivé – ke gaunerovi

Wonka 1 Stibicova 060691Dnes se mi dostalo, proč jste nedodržela slovo a nepozvala mě na promítání filmu o Pavlu Wonkovi ve Vrchlabí. A ten Váš hnus jste zase promítala v Jihlavě. Dále jste na televizním kanále zase špinila Ludvíka Wonku. Tomu se nestačím divit, že i přes to, že jsem Vám důrazně řekla, že ty řeči o otci Pavla jsou nehorázný nesmysl od jednoho praštěného komunisty a že na tom není zbla pravdy...

Já jsem ho osobně znala /toho komunistu/ a několikrát jsem mu důrazně řekla, že jsem Ludvíka Wonku osobně znala jako kamaráda a spolužáka mého nezapomenutelného manžela a kdybych Ludvíka neznala osobně, tak bych dala na jednání mého muže, ten by se s nějakým gestapákem nebavil ani ho nezval k nám na návštěvu. Takže to je nehorázný nesmysl a moc by mě zajímalo, kdo vám to odsouhlasil, doporučil nebo poručil ten film tak sestříhat a moje svědectví vynechat. To byl jistě nějaký pořádný komunista, který týral lidi a ještě je po smrti špiní. 

Čekám, že mě napíšete, kdo to je a já si to s ním vyřídím. Má veliké štěstí, že je můj muž už po smrti, protože by jste on i vy svoje dostali. Já se vám divím, že jste přesto, že jste ode mě věděla pravdu, přesto jste jednala tak, jak jste jednala. Jsem zvědavá, jestli se to od vás dovím. Jenže, je to asi takový komunista, že se válí v milionech a nebo má takový důchod, že se obyčejným lidem protáčí panenky. To je gestapák komunistického režimu, takoví mlátili lidi až je umlátili k smrti a dnes, když nemohou dělat svoje krvavé řemeslo, tak alespoň po Wonkových házejí jedovatou slinu.

Wonka 2 Stibicova 060691A takoví lidé, jako jste vy, jim sednou na lep a pomlouvají. Mrzí mě, že u vás takovýto živel má větší váhu, než já, která Ludvíka znala jako manželova kamaráda. A že to byl člověk laskavý a čestný, protože takový byl i můj muž, a rozhodně by se nepropůjčil k přátelství s člověkem, který byl u Gestapa nebo u SS. Protože se taky o to zajímám a mlčet nebudu, protože z těch pomluv padá stín na mého muže, který naopak byl členem odboje.

Ale pozor paní režisérko !

Nyní vám napíši něco, co jsem za těch hrozných 40 let zažila na vlastní kůži. Byli jsme s manželem 3 krát vyhozeni ze zaměstnání, protože si špinaví lidé usmysleli, že si sednou na jeho židli. A představte si, že osud jim tu jejich špinavost vrátil, aniž bychom se o to snažili jediným slovem: Já jsem ze staré evangelické rodiny, kdy slovo se drželo, žilo se mravně, slušně, kdy se ctili staří lidé a rodiče a pomluva a špína, ať mravní nebo vylhaná se nepěstovala.

Při posledním vyhazovu jsem svému nadřízenému řekla, že dělá chybu, že nás vyhazuje, že Osud mu to za nás vrátí, podle biblického „Hoď do světa dobro, vrátí se ti dobro, hoď do světa zlo, pomluvu a bezpráví, totéž se ti vrátí. Chechtal se, až se za břicho popadal  a do  roka umíral na rakovinu takovým způsobem, že prosil doktory o umrtvující injekci. Ti mu ji samozřejmě nedali a tak si zkusil své. Jestlipak si  na mě vzpomněl a taky se tak strašně smál, když umíral.

Wonka 3 Stibicova 060691A  jiný případ. Manžel přijal jednu zaměstnankyni ze soucitu, protože byla svobodná, její pracoviště se rušilo, tak ji přijal a ona se mu odvděčila tak, že si vymyslela na něj různé hovadiny, aby se dostala na jeho místo. Toho mého dobráka to tak mrzelo, ale já mu řekla, že ať nechá vše být, že bude od osudu potrestaná tak, že bychom ji to ani nepřáli. Také se stalo, ta jeho místo trikem dostala, pak se vdala, měla chlapečka a Osud zasáhl, jejího manžela zabila televize, protože se v ní šťoural a ona s malým dítětem zůstala sama. A tak bych mohla vyprávět ještě více.

A vy děláte totéž, že pomlouváte někoho, kterého jste neznala ani nemohla a věříte nějakému pomlouvači, který má na svědomí možná ledacos, tak pozor !!!

Nepřeji vám nic zlého, ale já osud nikoho neovlivním ani nechci, ale na to biblické hoď do světa dobro, na to věřím, protože to sama jsem zažila.

Nevěřím, že mě napíšete jméno toho, který vám pokynul nebo odsouhlasil, že jste jednala tak, jak jste jednala, protože určitě nejste statečná, abyste hájila pravdu, raději přistoupíte na lži a pomluvy a za tím, co jste slyšela od očitých svědků. Vy nejste z těch, kteří stojí za pravdou a tím pádem Pavlu Wonkovi nedosahujete ani po kotníky, protože ten za svou pravdou, za kterou stál, se nechal raději umlátit.

Končím proto, všechna čest jak Ludvíkovi, tak jeho synovi Pavlovi.

Byli to slušní a čestní lidé, ale někomu lézt někam, víte kam, za svůj prospěch.                                          

Ve Vrchlabí 1.11. 201

 

Božena Martincová

ul. Boženy Němcové 849

543 01 Vrchlabí

* * *

Dodatek  dopisu B.Martincové k L.Rudinské Jiřího Wonky:

Ten komunista se jmenoval Václav Novák. Začal takové nesmysly psát a rozšiřovat. Bydlel ve stejném vchodu jako Pavel a nepustil ho na studium práv. Pavel, když viděl jeho psa tak konstatoval, že je to „nejchytřejší Novák“. Před lety,  když nepřestával, zažaloval jsem ho. Soudkyně mi ukázala papír, že je zcela dementní a nezodpovídá za své činy. Jeho dcera si vzala za manžela syna od p. Martincové, proto ho nejmenuje.

P.S.

Děti za rodiče nemohou. V tomto případě dcera jistě podědila dobré geny po mamince. J.Š.

* * *

Pavel Wonka i jako mrtvý nahání strach svým žijícím katům či jejich potomkům. Pokračuje tak v nekončícím boji za právo a spravedlnost

 

Jan Šinágl, 28.7.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)