Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vrbik 2Dobře to řekl Okamura. Ondráček by nebyl zvolený, kdyby poslanci naježených stran přišli v pátek do parlamentu. Aspoň dva. Chybělo jich desítky. Samozřejmě by hlasovali proti.                                                            

Patrně nepřišli schválně, aby byl Ondráček zvolen, mohli „rozehrát svoje varhany“ jak je Babiš špatný předseda, aby mohli sehnat milion podpisů na jeho odstoupení a kdoví, koho ještě. Je to pořád jen sedmina voličů. To bude zase strkanice ve sněmovně, v Dvořákově ČT, na internetu, v tisku, a parlament bude řešit to, co mu opozice vnutí. Ne řídit stát, k čemuž byl zvolen. Opozice má času dost. Stát počká.

 Pro tyto lidi a pro část veřejnosti není problém se vykašlat na výsledky voleb, na řízení státu, protože jsou „pro nás „špatné“, a pokusit se je anulovat. Jistě bude osloven i Ústavní soud. Co kdyby ÚS ustanovil, že hlasování v parlamentu má být výhradně tajné? Pak by teprve bylo jasné, jaké je smýšlení poslanců.

Co to máme za parlament?

V české sněmovně probíhá válka. Vyhrocená nenávist všech stran, kterým ANO sebralo hlasy – hlavně proti „Burešovi a členu KSČ“. Vážení poslanci, vy nepamatujete většinou 60. až 80. léta? Dáváte průchod jen svým negativním emocím, vzniklým ze sebrání hlasů vašim stranám Babišem. Takže „antibabiš“ je Vaše cesta.

Kdybyste si pamatovali komunizmus a měli jste tehdy aspoň 18 let, kdo z Vás nevolil komunisty? Měli přes 99% hlasů. Dalo se hlasovat neplatně. Chodilo se za plentu, a tam jste mohli zneplatnit svůj hlasovací lístek - a nevyčítáte si to. (Škrtl jsem jméno poslance a napsal „Gustáv Husák“.) Takže vím, co se dalo dělat. Taky si pamatuji, že když chtěl někdo jít pracovat do zahraničí na čs. státní úřady, musel mít profil. A víte jaký? Musel být v KSČ a nesměl odmítnout spolupráci s StB, která měla svrchovaný dozor i moc nad lidmi v zahraničí. Kdo z Vás by neobětoval vstup do KSČ a později nepodepsal spolupráci s StB, zaměřenou „na hlídání“ státních zájmů? Kde nemusel podávat zprávy o Čechoslovácích ve svém okolí, byli-li nějací? Zvlášť, pokud měl výborně placenou práci u zahraniční firmy? (Třeba nákup fosfátů pro ČSSR.) V takové situaci byl Andrej Babiš.

Takže připomínání „Bureše, estébáka“ na příklad Kalouskem, vidím jako pláč nad ztrátou hlasů ve sněmovně. Kalousek samozřejmě není sám. Ale většinu národa, která komunizmus nezažila a která se už dnes nestará jak to tehdy bylo, snadno oblouzňují. Když chcete lidi přesvědčovat a vychovávat, sami se napřed vzdělejte, jak se tehdy žilo. Když říkáte, že komunizmus byl špatný, to je málo. Hůř, jako byste neřekli nic.

Sněmovna nemá nic důležitého na práci?

Poslanci berou přes 200 tisíc měsíčně a co dělají? Stojí nás 40 milionů korun měsíčně. Snaží aspoň, aby řešili nejpalčivější problémy státu?

Hledají řešení důchodové reformy, abychom za deset let neměli problémy s financováním důchodů? Otázky zamoření vzduchu ve Slezsku a v severovýchodních Čechách, kde jsou limity zamoření překračovány velmi podstatně, což zkracuje život tamním lidem? Řeší započtení doby mateřské dovolené a péče o děti do odpracované doby pro účely nápravy důchodových křivd?

Ne. Oni se budou dohadovat a hádat, jestli Okamura, který kdesi utrousil, že v koncentráku v letech nebyl plot, patří či nepatří do jakési funkce v parlamentu. A takové, naprosto vedlejší otázky, budou řešit až do roztrhání těla.

Neměli bychom počet poslanců snížit na jedenaosmdesát, jak to navrhuje pan Karel Janeček? Aby poslance nevybíraly politické strany, ale občané s pomocí státního orgánu? Vždyť ty politické strany mají jedinou starost: Jak získat voliče. A tak se budou ve sněmovně naparovat - ten řekl to a to, když se neomluví, tak naše strana navrhuje ho vyhodit…

Uvažujme lidé, nač je nám takový parlament, který má hádky v genech? Politické strany nebojují o společenský vývoj k lepšímu, ale o urvání hlasů - oblbováním voličů. Za to jim máme sypat 40 milionů za měsíc?

Neustálé výhrady k Babišovi, Ondráček, Okamura, Murín - a vždy je to proti Babišovi. Je práce bloku, (demokratického?), který dává dohromady Kalousek a mává taktovkou. Přestali skoro mluvit o Čapím hnízdě, o KSČ, o StB, o vyšetřování předsedy vlády - to u veřejnosti nezabíralo. Tak používají novou taktiku: Brzdit vládu, aby nemohla nic dělat. Ondráček, Okamura, Murín, a tak kauza za kauzou. Co bude následovat? Sněmovna se baví o ničem, a práce stojí.

„Určitě tam probíhala jednání o tom, že když se tady ustoupí, tak za jakou cenu. Babiš tady dělá vytáčky a je to jen jeho snaha o to odvést pozornost a dělat toho spravedlivého. Je to neuvěřitelná habaďůra na lidi,” okomentovala pro Novinky rezignaci Ondráčka první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Tak tady to máte. Podle mne je  "Demokratický blok", zřejmě pod vedením Kalouska, naprogramovaný na neustálé šťouchance do vlády v demisi, aby nemohla pracovat. Když se jim vyhoví, hned se sletí jak vosy znovu na problém. Viz výše vyjádření Pekarové Adamové. To je celá pracovní metoda těch, kteří se cítí Babišem ohroženi, a pěstují akci Antibabiš.

 

Vrbík, 84 let, Zlín, 6.3.2018

* * *

Stát mají spravovat a řídit ti nejschopnější z nás. Bohužel Parlament je snůškou toho nejhoršího z českého charakteru, který je ovládán zločinnými strukturami v pozadí, které neznají stud stejně jako nemálo občanů zákonodárců. První vláda, která skutečně pracuje proto nemohla nic jiného očekávat od těch, kteří o práci jen mluví. Jde jim především o osobní profit – při vší úctě k té menšině, která v Parlamentu odvádí skutečnou, potřebnou práci pro naši zemi.

Zemi stále ovládá novodobé „papalášstvo“, protože jsme se nedokázali zbavit návyků z totalitní společnosti. Společnost neměla možnost poznat něco jiného co by ji oslovilo a co by ráda podpořila. Instinktivně to začíná vnímat stále více lidí i přes mediální štvanice iniciované zkorumpovanými a stále více ohroženými strukturami.

Věřme, že Babišova vláda obrovský tlak ustojí. Její podpora roste každým dnem. Tak snad nebude třeba opět vyjít do ulic. Potom by bylo třeba nových lídrů, aby manipulátoři opět nezneužili vůli společnosti ve svůj prospěch.

 

Jan Šinágl, 7.3.2018

* * *

ODS školí vládu a prezidenta u ústavnosti. Mj. navrhuje toto usnesení:

„Poslanecká sněmovna vyzývá vládu bez důvěry, aby nepředkládala do Poslanecké sněmovny novelu služebního zákona.“

Rozumím.

1) Návrh zákona může dle našeho ústavního pořádku přednést skupina poslanců, ale nesmí to udělat vláda bez důvěry.

2) Sněmovna zakáže vládě předložit návrh zákona, který by pak tato sněmovna schválila či zamítla.

Tohle by nedal ani Hašek s Havlem dohromady.

Petr Kamberský - https://www.facebook.com/petr.kambersky

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #2 Ales 2018-03-14 11:13
Dneska by se hodilo pár Ondráčků poslat na Václavák a domluvit těm tzv. demokratům, kteří tam budou na obhajobu zkorumpované ČT
+1 #1 K. Mrzílek 2018-03-13 00:00
Nejde tolik o Ondráčka který se svými řečmi odhalil co je ve skutečnosti zač. Jde o to že byl navržen KSČM. To mluví za vše, jaké lidi by tato strana ráda viděla na vedoucích postech.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)