Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Latalova MartaOmilostněný Jiří Kájínek byl skutečný zloděj a způsobil mnoha desítkám lidí velké problémy. I pokud nezabíjel, žádný beránek to určitě není. Není morální, aby byl ukazován jako „medvěd“ v médiích a zcela amorální, aby se s ním Kajinek a Mercedesnechali fotografovat sami policisté.

Paní Marta Látalová (79 let – viz fotografie vlevo), invalidní důchodkyně, zná Kájínka od mala. Má dva syny v jeho věku. Kluci si společně hráli na blízkém fotbalovém hřišti jako školáci. Paní Látalová měla Jiřího Kájínka jako za svého. Když byl odsouzen, doma celou věc probírali. Dospěli k názoru, že nemohl vraždit. Paní Látalová je dobračka a snaží se každému pomoci jak může. Po celou dobu co byl Kájínek zavřený mu dvakrát až třikrát v měsíci psala. Do každého dopisu mu dávala 10 ks poštovních známek, aby také mohl psát. Sama trvale organizovala kolem 80 petic, kdy sbírala na ulici podpisy na podporu udělení milosti Kájínkovi. Mnoho občanů je podepisovalo opakovaně za roky jeho vězení. Kájínkova sestra jí jen občas pomáhala. Paní Látalová posílala žádosti-petice všem prezidentům – Havlovi, Klausovi i Zemanovi. Zeman byl v Čáslavi před volbami. Tam byli i lidé z Kájínkova kraje, kteří Zemana „zlomili“ tak, že mu udělil amnestii.       

Oba rodiče Kájínka pracovali v Práchovické cementárně. Jeho otec byl slušný, pracovitý člověk. Jeho matka byla pohledná a nevalné pověsti. Proč se asi nikde o jeho rodině nepíše? Kájínek přijel po propuštění do Práchovic za svoji sestrou, se kterou sporadicky komunikuje a i za paní Látalovou. Předala mu krabici dopisů a přes 50 žádostí – kopií dopisů prezidentům se žádostí o milost.

Kájínek přijel v mercedesu s paní doktorkou z Brna. Paní Látalové nepřivezl ani květinu a jen jí poděkoval. Ještě stačila doběhnout sousedce pro buchty, aby ho mohla i s jeho doprovodem pohostit…

Rodiče Kájínka již zemřeli. Nikdo neví kde jsou pochováni, ani zda jejich hrob syn navštívil. Paní Látalová je z toho všeho trochu přepadlá. V jejím „dobrosvětě“ je představa člověka, který je milionář (točí filmy, vydává knížky, jezdí v mercedesu) a kterému tolik pomohla, aniž by ji přivezl nějaký dárek, alespoň čokoládu a kvítek, je asi nepředstavitelná. Ne, že by o to stála, ale minimální formu slušnosti očekávala po tolika letech podpory a obětí.

Poprosila sestru Kájínka o jeho adresu, aby mu mohla alespoň napsat. Ta odmítla se slovy, že „s touto kauzou už nechce mít nic společného“. Tolik z důvěryhodných zdrojů z okolí Jiřího Kájínka.

Také jsem věřil, že Kájínek nevraždil i když žádný „svatoušek“ jistě není. Před lety jsem hovořil s bývalými vysoce postavenými policisty. Řekli mi, že Kájínek vraždil, ale nebyl při tom sám…

Naše současná společnost je mravně nemocná. Svědčí o tom i tato kauza, kdy díky médiím zná Kájínka i každé malé dítě. Skutečné hrdiny naší země nahradili Kájínkové a hrdinové komiksových seriálů. Potom se nedivme, že žádné nemáme, když je země potřebuje.

Skutečnou hrdinkou je pro mne paní Látalová, která se o udělení milosti zasloužila nejvíce. Jenom si nejsem jist, zda by tak učinila, kdyby věděla jaký člověk Kájínek ve skutečnosti je…

 

Jan Šinágl, 6.4.2018

* * *

Jak Kajínek vydělal na mercedes za 2 miliony: Pracuje na tajném projektu!

„Nejsem žádná nafoukaná hvězda. Dělá mi radost, že lidem můžu udělat radost. Když to porovnám s tím, co jsem zažil, tak tohle nemůžou být nepříjemné věci. Proč by mě to mělo obtěžovat? Že jsou na mě lidi slušní?“

* * *

Za Kajínka odpovědnost necítím, řekl Zeman. Místo mercedesu mu doporučil škodovku

Prezident Miloš Zeman necítí odpovědnost za to, že se z Jiřího Kajínka, kterému udělil milost, stala „celebrita”, s níž se lidé na ulici chtějí vyfotit…. Omilostněný vrah Jiří Kajínek jezdí besedovat s obyvateli měst.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.38 (8 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #2 Martin Donda 2018-04-09 09:39
Znal jsem zavražděného Štefana z posilovny, kterou provozoval v Plzni. Byl to dvoumetrový obr a my hubení kluci jsme k němu vzhlíželi, jako tenkrát k Arnoldovi "Terminátorovi" . Měl také takové svaly, které získal při posilování na vojně a konzumací, jak nám také radil, 12 rohlíků a tvarohu. Jeho vražda nás dost zasáhla. Škoda toho člověka.
+4 #1 K. Mrzílek 2018-04-07 13:43
Zeman udělil panu Kájínkovi milost, aby si pojistil volbu té části společnosti která tomuto člověku přeje. Ta není malá.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)