Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Politika a obcan

Je třeba změnit volební zákon, zneužívající svobodnou volbu občana a nahradit vychytralé a všehoschopné „politiky“ odpovědnými a schopnými osobnostmi. Nepochybuji, pokud by byla postavena nová věznice, z řad polistopadových politiků a na ně napojených struktur, by byla jistě zcela zaplněna a jejich ničím nezasloužený majetek, by byl významným příspěvkem do státního rozpočtu! J.Š.

* * *

Lidi zamyslete se nad tímto: Naše ústava prohlašuje, že politický systém státu je tvořen volnou soutěží politických stran. Dokonce dává těmto politickým stranám svobodu, aby si stavěly kandidátky do voleb, dává jim peníze za získané hlasy, uznává jimi navržené stranické kandidáty, za jistých nenáročných okolností po volbách za zástupce lidu v nejmocnějším státním orgánu. Vzpomeňte, že je možné a nanejvýš tragické, dojít touto cestou k hromadě přes 100 milionů mrtvol, jak se to podařilo Adolfovi. A vzpomeňte, proč se menší hromady mrtvol podařilo navršit mnoha dalším předsedům politických stran.

Co to znamená? Znamená to, že každý hajzl, když pozná, že má talent rozbouřit masy na nějakou myšlenku, založí stranu, tříská hubou, a má cestu k těm stomilionovým mrtvolám otevřenou.

Jak z toho ven? Jak tomu zabránit?

Zrušit politické strany. Kandidáty na zastupitelské funkce ať vybírá státní orgán demokratickou metodou. Rázem zmizí hádky mezi stranami, nekonečné debaty (právě se před námi jedna odehrává) o tom, která strana postaví jakého ministra, a tedy jaká se povede politika na kterém ministerstvu, kdo povede zahraniční politiku, která strana bude vyzbrojovat obranu, atd., atd. A kolik kdo na tom vydělá.

Předseda jedné strany hodnotí předsedu druhé?! A tomu my říkáme  P O L I T I K A  !!! Nejsme blbí? Opravdu potřebujeme takový tanec kolem „politiky“?

Každých dvacet minut nám zemře jeden pacient na rakovinu. A nemusí! Protože doktoři to chtějí a vydělávají na tom!  Víte o tom?  Bude to někdy zajímat nějakou stranu? Sotva, každá se nechá ukecat.

To je jenom jeden z tisíců politických problémů, které by zmizely se stranami. Spěte dál, politické strany se o Vás postarají!

 

15. 5. 2018 Stanislav Vrbík, Zlín

P.S.

V nevyspělé společnosti bez dlouholeté tradice demokracie, bude vždy demokracie nutně zneužita jako je tomu v České republice. Zaběhlé stranické struktury jsou v podstatě jedním velkým zločincem, kterého nelze konkrétně pojmenovat a odsoudit za trestnou činnost. Nemá mozek, stejně jako nekonkrétní lid. Sebezáchovně mezi sebe přijímá jen ty, které ho neohrožují, nebezpečnou menšinu, která „proklouzne“ při volbách, svými mechanismy bezpečně ovládá, změní, nebo zlikviduje. Pokud občané nejsou schopni tento zločinný stav změnit, musí jen doufat, že se najdou natolik silné osobnosti, především finančně nezávislé, které se mu postaví. Je to zbabělý systém plný neschopných kariéristů, který se nutně zhroutí sám od sebe, vytvoří-li se potřebný společenský tlak a bude-li dostatek důvěryhodných lídrů. Bude-li občan jen čekat na druhé, nedočká se a škody budou narůstat. Začít můžeme každý sám u sebe ve svém okol,í bojem proti jakékoliv formě zla a nespravedlnosti. Nahromaděná „energie naštvanosti“ v zemi je velká a stále roste. Kdo „škrtne“ jako první?! Nenechme si ji opět naivně vzít, využijme ji ve prospěch země, ať se za nás naši potomci nemusejí stydět. 30 let nás ovládají zbabělí „vlci“, kdy se chováme jako bezbranná „jehňata“. Nečekejme rychlá řešení, nahromaděné zlo lze „uklízet“ jen postupně“, nemá-li vznikat další s ním nové bezpráví. Život bez žitých mravních hodnot není životem, jen primitivní existencí. Je o naději. Nikdy není pozdě začít dělat co má skutečný smysl! J.Š. 17.5.2018

* * *

„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři.

Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“

Benjamin Franklin

* * *

„Baťa: Švec, který dobyl světa“. Dosud nepřekonané, realizované řešení problémů člověka, společnosti - i dnešního světa

* * *

Dobrá otázka

Proč T. Baťa nenašel dosud u občanů pochopení a následovníky? Otázka na místě. V národě dřímá vše. Zlo i dobro, lenost i vitalita. Orchestr hraje dobře má-li dobrého dirigenta. Máme ho či máme je? V parlamentě jsou placeni lidé také za to, že volí vysokým procentem předsedu KSČM po tak zvaném převratu či jak se to nazývá, prvním místopředsedou. Takoví lidé nikdy nebudou dobrými hráči natož dirigenty. Orchestr bude hrát falešně dohodnou-li se vůbec, že spustí. Lidé typu T. Bati, TGM, pana Švehly, R. Štefánika a jim podobní? Tady v Česku?! Takoví buď utekli tam kde se mohou uplatnit  svými mozky a ne rameny, protože  poznali, že dokud dirigenti dovolí, aby v orchestru mohli hrát falešní hráči, kazící kvalitu, takové hudební těleso nikdy nespustí a když tak bude fidlat. Vždy se jen budou dohadovat  kdo bude dirigentem nebo dokonce předělávat skladatelovy partitury.

Teprve až budou česká média mluvit a předvádět dobré příklady Čechů, natáčet o nich filmy s příklady hodnými následování, upustí od věčného kolovrátku hrůz nacismu, začnou ukazovat dokumenty a natáčet filmy o daleko větších mezinárodních zločinech, které přišly potom, pak tady v Česku začne svítat a orchestr bez falešných hráčů si oddychne a spustí. A možná se začnou vracet i kvalitní dirigenti. Hrdost, čest a radost.

 

K.Mrzílek, 17.5.2018

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)