Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Altner SobotkaDobrý den,

Zasílám pro informaci prohlášení dědiců k poslední rétorice ČSSD a zejména k prohlášení místopředsedy ČSSD Martina Netolického, který v rozhovoru pro HN k pohledávce za ČSSD mimo jiné uvedl: "V tuto chvíli ho nebereme jako závazek. Dědické řízení ještě neskončilo, zatím je to odkladná položka". Uvedený rozhovor byl v článku pod názvem "ČSSD odmítá prodat Lidový dům“. Stamilionový dluh dědicům advokáta Altnera podle místopředsedy Netolického „zatím počká".

 

Děkuji

 

Patrik Altner

21.5.2018 

* * *

P.S.

Osobně se domnívám, že všehoschopné vedení ČSSD a na ně napojené korupční struktury účelově narušují jednotu dědiců šířením zpráv o obrovských dluzích JUDr. Zdeňka Altnera, které převyšují 338 milionů a které by dle zákona museli převzít. ČSSD tak úspěšně pokračuje na svém zaslouženém pohřbu.

Nepochybně i Ficova pomoc ČSSD vystavením mezinárodního zatykače, se „podepsala“ na zdraví dr. Altnera a uspíšila jeho předčasnou smrt. Jeho trestní stíhání na Slovensku bylo účelové a bezdůvodné. Švýcarsko odmítlo dr. Altnera zatknout, až SRN, kde strávil několik měsíců v zadržovací vazbě v Berlíně. Dědici by se proto měli obrátit na MV SR a žádat satisfakci pro poškození dobrého jména a nezákonné vyšetřování.

ČSSD je ukázkovou stranou zneužití demokracie. V přímé volbě poslanců, by většina z nich neobstála. Vezmeme-li v úvahu jejich platy, kdy strana ještě za každého občana zákonodárce dostává 900.000,-Kč ročně, máme zde v podstatě „podnikatelský subjekt“, kde služba zemi je to poslední na co myslí. Jedinou smysluplnou cestou je změna volebního zákona, aby se postupně dostávali do vedení země skutečně schopní a odpovědní lidé, kdy by politické strany měly postupně zmizet. Otakar Motejl: „Lid nemá mozek“, tedy ani politická strana, tak proč je volit, tyto korupční struktury, přisáté na penězích nás všech?! Mimochodem ve Švýcarsku politici v médiích ve srovnání s ČR prakticky vůbec nevystupují. Občany nezajímá co říkají, ale dívají se jak funguje země. Když není spokojen, zvolí si jiné politiky. Jak jednoduché! Kolik programů jen strany vyprodukovaly a co z nich uskutečnily?! Není to o tom CO – slušní občané mají vždy jen jeden program – ale JAK. To může realizovat jen schopný jednotlivec se schopností spojit se s ostatními schopnými a odpovědnými v zájmu společného cíle.  

 

J.Š. 21.5.2018

* * *

Polička, 18.listopadu 2016: Poslední rozloučení s JUDr. Zdeňkem Altnerem

* * *

S kopce je vidět kraj z uzavřených sálů nic        

 /"---------------"/

„Tak u nás vypadá "svoboda slova". Mezi čtyřmi stěnami si ji lidé předávají, dokumenty dokazují jak to skutečně je. Svoboda slova je nahoře v uvozovkách, protože mimo čtyř stěn se nikdo nic nedozví a možnost OPAKOVANĚ ovlivňovat veřejnost je nulová. Místo písně, "Plují  lodí do Triany" by mohlo zaznít: "Kam plují ty kapky pravdy?" Plují na vše strany rozmělněné v proudu banalit a nerozhodností. Už Lenin říkal: "Film, média a klacek nám udrží naši revoluci pohromadě."

 

K.Mrzílek, 20.5.2018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.50 (2 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #4 Libor Zeman 2018-05-24 07:49
Na tvrdo bych dal CSSD do exekuce a obestavil jim celý majetek. Tak se to přeci běžně dělá v této banánové republice, no ne?
0 #3 Stanislav Vrbík 2018-05-24 06:55
Už dlouho přemýšlím o věcech obecných, i o politice. Například o tom, co je demokracie a jak se naše skutečnost od představitelné, čisté demokracie, liší. Mám vlastně povinnost, demokratickou povinnost jako občan, tak uvažovat. Jenom stručně závěr k němuž dospívám stále pevněji: Nejsme vůbec demokracíí. Demokracie je neslučitelná s existencí politickáých stran, těchto naprosto antidemokratick ých institucí. Být ve straně znamená podřizovat sejakési kolektivní myšlence, úvaze, a osekávat svoje vlastní myšlění. Podívejme se jenom na kůrovce. Včera byla na TV 24 rozsáhlá debata. Jak všichni to věděli už před třemi- pěti lety. Jak ten a ten politik na jejich návrhy nedbal, a byla to téměř celá vláda, a hlavně příslušníci ANO, protože mluvil Jurečka. Všichni to věděli, ale nikdo je neposlouchal, tak teď tady to máte. Nemohu za to já!
Socdem dluží Altnerovi stamiliony. A přece je lidé volí: Je to má strana, "moje srdce"! Nefoukejte nám do naší kaše! Kam takto dokráčíme?
-1 #2 Zdenek Zajac 2018-05-23 22:50
Znal jsem pana Altnera z doby, kdy se skryval ve Svycarsku. Byl vystraseny, mel obavy o rodinu, ale vzdy pevny v nazoru, ze kazdy z nas si zaslouzi zit v pravnim state
..
-1 #1 Ing Jiří Dusil 2018-05-22 17:48
Právě jsem prohrál po více než šesti létech soudní spor s Etickou komisí vlády ČR. Kdyby byl dr. Zdeněk Altner na živu, jistě by mne byl zastupoval. Znal jsem jeho otce. Zdeňkovi jsem dělal stavebního poradce. Byl v jednání přesný, nekompromisní, čestný. Někomu se takové způsoby nemusí líbit. Bylo by dobré připomenout, jak dlouho kauza Altner trvala.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)