Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Lebenhart Svlekl jsem plast

Aktualizováno 7.6.2018: 13.června ČT 1 Otisky doby 21:40 hod: v diskusi vystoupí MUDr. Tomáš Lebenhart: Západní materialistická medicína pomíjí aspekt energií a spirituality. Naopak netradiční léčebné metody právě díky tomu často dokážou pomoci tam, kde konvenční medicína selhává. Léčebný proces spočívá v ladění tzv. životní energie, která podle tradičního indického lékařství proudí organismem. Tuhle myšlenku ale tradiční medicína odmítá. Petice: http://www.proalternativu.cz/petice-na-podporu-aktipu/

* * *

„Věda, jež nezkoumá Život a nepoužívá cit, není schopna v praxi přinést trpícím a hledajícím uzdravení. Je suchou teorií.“ – „Rozdíl mezi odborníkem a mistrem je v tom, ten druhý mimo rozumu používá i srdce… je odvážný a svobodný. Neslouží systému, nýbrž nemocnému.“

Terapeutické zařízení Aktip má po mnoho let dobré léčebné výsledky. Kdyby srovnatelné výsledky měla standardní zdravotnická zařízení, asi málokdo by hledal pomoc mimo zdravotními pojišťovnami hrazenou péči. Dr. Jarmila Klímová, kterou taktéž znám osobně, patří tak jako Dr. Eleková (jak podobné energie) k nejlepším lékařkám, které naše země má. Alespoň z mého pohledu. Má mimořádný zájem a nadšení pro skutečnou pomoc nemocným. Hoří pro své poslání. Na rozdíl od mnoha klasických lékařů v takřka nefungujícím zdravotnickém systému, jež jsou vyhořelí. Mojí nesmírnou úctu mají lékaři a sestry v urgentní péči. Ti vlastně (společně s laboratorními a zobrazovacími diagnostickými metodami) udržují systém v chodu. Jinak už by dávno zkolaboval pro svou nefunkčnost.

Vyjadřování natočené terapeutky bylo neprofesionální a vulgární. Zavdalo příčinu bulvární a povrchní mediální kritice. Avšak kdyby infiltrující žurnalistka takto pronikla např. na onkologickou ambulanci, mohla by pravděpodobně natočit mnohem šťavnatější materiály… Ty by ovšem ČT těžko zveřejnila.

100% se stavím za kolegyni Klímovou a její tým. Za celostní, velmi inteligentní metody, které používají a které skutečně fungují. V druhé části tv pořadu Rozstřel mluvil docent Šimek, klinický psycholog. S ním nesouhlasím v jedné zásadní otázce. Akcentoval vědecký aspekt psychosomatiky. K tomu podotýkám, že věda, jež nezkoumá Život a nepoužívá cit, není schopna v praxi přinést trpícím a hledajícím uzdravení. Je suchou teorií.

Zdravotnictví se hemží odborníky. To je dobře. K uzdravení však může dopomoci pouze mistr. Rozdíl mezi odborníkem a mistrem je v tom, ten druhý mimo rozumu používá i srdce… je odvážný a svobodný. Neslouží systému, nýbrž nemocnému.

 

MUDr. Tomáš Lebenhart

5.6.2018

* * *

REAKCE  NA  POŘAD  INFILTRACE

Za prvé by se měli lékaři ptát sami sebe, proč je někdo ochoten vůbec k alternativním poradcům a léčitelům chodit, když si to navíc musí sám platit. Kdyby klasická medicína uměla každého vyléčit nebo alespoň zlepšit, nikdo by za nimi nechodil, neuživili by se, přirozeně by zanikli. To, že se uživí v naší republice kolem 5.000 takových terapeutů, svědčí o žalostné úrovni naší školní medicíny a o značné nedůvěře veřejnosti v klasické léčení. Tito lidé se živí sami, nejsou na pracáku, jsou tedy přínosem pro stát. Prakticky všichni nemocní začínají u svého lékaře, obejdou pár vyšetření, která nejen, že nepřinesou efekt, ale ani vysvětlení, proč je něco bolí. V té chvíli ztrácejí důvěru v lékaře a obracejí se na alternativu. To jste si milí lékaři zavinili sami. Místo pronásledování bylinářů a poradců tedy hledejte chyby hlavně u sebe. Z pořadu jsem vyrozuměla, že figurantka opravdu trpí únavovým syndromem zhruba pět let, že to není jen vymyšlený problém pro pořad. Tedy jí za celou dobu nikdo z klasických lékařů s uvedeným symptomem nepomohl. Tento fakt měl být v pořadu zdůrazněn. To nebyla za celou dobu vyšetřena ani na borrelii, ani na EBV, dva běžné patogeny, které vyvolávají únavový syndrom? Nezmínila se o tom, tedy asi ne. Ostuda klasické medicíny.

Kolegyně z Actipu byla opravdu neprofesionální. Já bych vydržela poslouchat její bláboly zhruba 15 minut, pak bych zaplatila bez mrknutí oka za svou hloupost – špatný výběr terapeuta, neověřila jsem si předem reference….brala bych to jako svou chybu, a už by mne nikdy neviděla, ne že bych tam chodila půl roku. Kdo nepozná, že má co do činění s psychopatkou, trpící bájnou lhavostí, zaslouží si platit jako mourovatý. Ale drtivá většina lidí to snad po několika minutách pozná a má možnost odejít. Každý má možnost výběru.

Jestliže se na základě odhalení několika neprofesionálních terapeutů začne pořádat hon na čarodějnice, poškodí se plno dobrých léčitelů, a lidem se vezme možnost jiné léčby, když ta klasická selhala. Bylo by zajímavé se dozvědět, na čí zadání byl pořad natočen. Komu tak vadíme, kdo se nás tak bojí. 

A na závěr bych zavzpomínala na svou zdravotní situaci před deseti lety, kdy jsem prodělávala borreliózu s několika koinfekcemi. /Viry, ehrlichie, babesie/. Antibiotika prakticky nepomohla, potíže jsem měla dál a stupňovaly se. Pomohly mi až informační preparáty MUDr. Jonáše. Nevím, zda bych byla dnes schopna fungovat, nebo napsat tento článek, J) kdybych tehdy neměla jinou možnost než klasickou léčbu. Odhaduji, že bych se dopracovala k invalidnímu důchodu, v takovém stavu byly moje klouby. Ať vzkvétá alternativa.

 

Ing. Hana Bláhová

6.6.2018

* * *

V Aktipu klienti nekončí, naopak se hlásí další, prohlásila MUDr. Klímová v Rozstřelu 1. 6. 2018 15:30 Rozstřel

Šéfka psychosomatického centra Aktip dostává podle svých slov od pacientů spoustu podpůrných vzkazů. „Nejhorší je, že ti, kteří se u nás léčili, jsou nyní šikanovaní, čelí nenávisti a útokům. Jejich životy jsou kanibalizovány jen proto, že se svobodně rozhodli nakládat se svým zdravím,“ řekla v Rozstřelu Jarmila Klímová.

* * *

Obchod se zdravím – ČT 26.5.2018

* * *

Věda je dnes především byznys, který vše co ho ohrožuje nemilosrdně zpochybňuje a likviduje, pokud to nepřináší zisky. Co je levné a vyzkoušené je odsuzováno a označeno jako šarlatánství. Nikdo soudný už dnes nepochybuje, že jsou hranice, kde klasická věda končí a nastupuje alternativní medicína. Zpochybňovat např. tisíciletou tradiční indickou či čínskou medicínu, může jen neinformovaný, nebo hlupák, v tom lepším případě. Dvě třetiny nemocí jsou psychosomatického původu, takže i v psychické a v duchovní oblasti je třeba hledat cesty ke znovuzískání plného zdraví. Dnes často „léčíme“ penězi na úkor zdraví, kdy prioritním cílem je co nejvíce léčit než vyléčit. Ano, klasická věda hodně pomohla a pomáhá, ale nepřináší urputná snaha všechno vyléčit „technicky“ a nedát tělu možnost vyléčit se samo, mnohdy i opak? Není mnohonásobné očkování sotva narozených dětí hazardem s dětským zdravím? Na letních táborech pozoruji u dětí stále větší nárůst cukrovky, lepkové diety, různých druhů alergií a artismu každým rokem. Jakoby nám příroda vysílala signál, že je něco hodně špatně?!  

Nedávno jsem hovořil s jedním lékárníkem. Vyprávěl mi, jak mu kdysi VZP odmítla prodloužit smlouvu, protože neakceptoval její nabídku léků a měl jiné představy. Musel ji nakonec přijmout, protože tržby přes VZP činily 90% a jinak by zkrachoval. Další důkaz, jak zisk a korupce vládla ve zdravotnictví a že to je dnes lepší si tak jist nejsem? To nemusí řídit žádný „big boss“, nebo „ÚV“. Systém se řídí sám vzájemnou provázaností, kdy profit každého zúčastněného garantuje funkčnost korupčního systému. Všichni to vědí, ale mají rodiny, děti na školách, hypotéky a pak bojujte za dobré mravy, kdy se z vás stane rychle chudák a jste rád, když máte z čeho žít, v tom lepším případě. Tento systém může zničit jen on sám, kdy nebude nadále ufinancovatelný, nebo silné, schopné, nezávislé osobnosti, které si nelze ničím koupit. Takovou představuje Babiš. Věřme, že ho bude podporovat stále více odpovědných, kteří se už na tu spoušť a plýtvání veřejnými penězi nemohou dívat. Mimochodem elektronický recept funguje dobře. Jen média dělají z „komára velblouda“.      

 

Jan Šinágl, 6.6.2018

* * *

MUDr. Lebenhart: Očkování je organizovaný zločin ...

Praha 24.března 2018: MUDr. Tomáš Lebenhart o člověku, životě a zdravotní „péči“ ...

* * *

Rakovina: Za stovky miliard „objevujeme“ co už bylo objeveno před 60 roky! Na efektivním, rychlém a levném vyléčení by „vydělal“ jen pacient…

* * *

Dobrý den paní Komrsková,

velmi si vážím Vaši snahy, nicméně nemohu vypovídat o skvělé, či přímo perfektní práci lidí v Aktipu někomu, kdo tak hrubým a znevažujícím způsobem tuto práci napadl. Jsem člověk, který apriori nehledá zlo v druhých a věří v jejich ušlechtilost a dobrotu, jedině na tomto je možné založit život směřující k růstu, naplnění a uzdravení, ne malosti  a nemoci. Tak i u Vás doufám, že jste celou věc dělali jen z pouhé neznalosti a ne ze snahy po senzaci, která se nedostavila, neboť jen slabý a manipulovatelný dav nepřemýšlí,  či snahy jíti na ruku ministerstvu zdravotnictví nebo dokonce pod vidinou peněz.  Má výpověď, člověka, který našel zdraví po velmi těžkém boji a mnoha letech, bude svěřena lidem, kteří vědí, proč věci dělají a komu slouží. Vězte, že zdraví je takovou komoditou, pro kterou, jste schopni se i soudit.

S přáním, abyste i Vy nalezli pravdu a ne lež ve Vašich srdcích.

Alžběta Labounková

10.6.2018

* * *

„Co myslíš, existují někde v kosmu rozumné bytosti?“

„Ano, určitě.“

„Tak proč o nich teda nevíme?“

„Protože jsou rozumné.“

 

TAPÍR 5/2018

* * *

* * *

Čeští lékaři testují nový lék proti rakovině prsu

Lékaři v pražské Všeobecné fakultní nemocnici testují nový lék proti rakovině prsu. Látka MitoTam způsobí, že buňky napadené rakovinou samy sebe zničí. Přípravek už úspěšně prošel laboratorními zkouškami. Státní ústav pro kontrolu léčiv proto lékařům povolil, aby látku začali testovat taky na pacientech. Pokud se nový lék osvědčí, lékaři by ho mohli podle vpřednosty onkologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice Luboše Petruželky standardně začít využívat do dvou let. ČRo 23.6.2018

P.S.

Nová látka se testovat smí, ale povolit otestovanou a úspěšnou metodu MUDr. Karla Fortýna ani náhodou – má jedinou vadu – je levná, k tomu spolehlivá, účinná a rychlá…

J.Š.24.6.2018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.80 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #2 Jan Šinagl 2018-06-25 06:24
Dobrý den paní Kernerová, upřímnou soustrast. Odpovědět Vám může pouze ošetřující lékař. Bez Vašeho souhlasu určitě nikdo na těchto webových stránkách. Můžete si i vyžádat zdravotní dokumentaci. Jako laik mohu jen říci, že zkoušet lze postupně různé léčebné postupy, ale kombinovat je, bez vědomí lékaře či léčitele jak naznačujete, může být jistě i životu nebezpečné.
-3 #1 Ing. Jana Kernerová 2018-06-24 20:52
Dobrý den, ráda bychse zeptala, jak to bylo s mým manželem, který v roce 2016 navštívil, poté se choval vůči rodně značně bezohledně.
Následky byly pro něho fatální, před několika dny náhle zemřel byli jsme poslední dobou velmi intenzivně spolu. Proč kombinoval léky klascké medicíny s homeopatiky a bylinami ? S dcerou jsme odnesli dvě tašky lék ůdo lékárny

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)