Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MZV deskaJedná se o podněty, které byly lidmi, byť anonymně, odeslány. Přestože obsahují závažné a pravdivé informace, současné „vedení nevedení“ resortu je neřešilo.

Mluví se tam o agentuře práce, která byla zřízena cca před 15 lety, s bohulibou myšlenkou zajistit pro resort zahraničí obslužný personál mimo odborný ministerský. Nyní je to spíše umísťování a schovávání kamarádů a příbuzných...

Vrcholem bylo, když takovýto agenturní pracovník-politický poradce - Roman Vaigel, známý jako zlínský sociálně demokratický kmotr, se stal zaměstnancem Diplomatického servisu (DS) a rozhlašoval ve své nadutosti a pýše, že je předvoj ČSSD, protože tam bude dobrý zdroj do stranické pokladny. Ten také zorganizoval se svým "svazákem“  mladým členem ČSSD Pavlem Traubem vybavení bytu pro poslankyni Gajdůškovou za cca 250 tis. (byt poslankyně se připravoval v listopadu 2017 a užívala ho od prosince do letošního června), přičemž Poslanecká sněmovna hradila za poslankyni pouze kolem 20.000,-Kč měsíčně (Václavské náměstí 51). Za stejné prostory předchozí uživatel platil cca 35.000,-Kč. Co je ale zajímavé, platby při nákupu zařízení proběhly v hotovosti. To bylo pochybení, které JUDr. Škeřík řešil, ale dá se pochopit, že přiměřeně situaci, když Vaigel byl blízký tehdejšího náměstka a dnes státního tajemníka Staška a vše se dělo z jeho pokynu a souhlasu. (Neustále se točilo „Vaigel jede na Hrad“, má blízko k politickým špičkám, nechte to být nebo se popálíte...).

U Vaigla je také zajímavé jak vysoký plat mu byl přiznán od samého začátku angažmá (více než 70.000,-Kč) a to chodil do práce pouze úterý - pátek. V pondělí konal výkon veřejných funkcí ve Zlíně, nebo snad své podnikání?

Dalším závažným problémem, který JUDr. Škeřk se svým týmem řešil bylo efektivní využití státního majetku. Některé vily a paláce jsou prázdné několik let a zůstávají prázdné... Komornická ul., Velkopřevorské náměstí, Trojská 90, několik kanceláří - prostor Václavské nám. 51. 

Ještě poznámka ke "svazákovi" Traubovi. Je to mladý sociální demokrat, kterého na tuto organizaci doporučil další člen ČSSD náměstek Kautský. Je chráněný a proto mohl, poté co se stal za krátkou dobu vedoucím oddělení,  prosazovat své firmy a dodavatele (převážně na objednávky do  50.000,-Kč, které více méně unikají kontrole a pozornosti).

Ale to horší je, že si prosazoval své myšlenky šikanou a bossingem. Vyvrcholilo to vážnou hádkou s fyzickým napadením. Postižený pan George Svetlik to nechtěl řešit. Je to noblesní Čechoameričan, který řídil velké firmy, sloužil  v americké armádě a v české žumpě se nechtěl dostat do politického soukolí. Napadení pana Svetlika (věkově má stejně starého syna jako je svazák a odborový předák Traub) se událo někdy v dubnu. Poté Traub marodí. Po návratu, jako předseda odborů (až když nastávají personální změny u kterých asistuje a dokonce některé doporučuje a odborově schvaluje…) pomáhal likvidovat (po změně vedení DS) všechny, kteří byli ČSSD nepohodlní, protože by respektovali zákony a pravidla.

* * *

Tolik z mé korespondence. Ještě není u konce a obávám se, že závažných informací bude přibývat. Ačkoliv jsou všechna hlavní média informována, včetně regionálních deníků a stovek novinářů, vládne mediální ticho, nepřekvapuje. To jen dokazuje „kvalitu“ našich médií, zvyšuje důvěryhodnost informantů a pravdivost jejich informací. Mlčí dokonce i bulvár, který se lží a polopravd žije…

Až budou tyto informace dostupné široké veřejnosti, budeme moci hovořit o skutečné svobodě tisku v naší zemi. Mlčení „potěmkinovských médií“ nemůže trvat věčně, včetně zamlčování rozsudku v kauze největšího daňového podvodu s pohonnými hmotami v řádech miliard a praní špinavých peněz. Rozsudek byl vynesen už 19.července …

 

Jan Šinágl, 20.9.2018

* * *

Velvyslanec Škeřík do Bernu neodjede. I když měl souhlas vlády, Zemana, Švýcarska i Lichtenštejnska

Mstí se ČSSD starými praktikami za europoslance Pocheho?

Výbušné téma: Pravé důvody, proč kariérní diplomat dr. Škeřík nemůže nastoupit na místo velvyslance ve Švýcarsku. Mocensko-zločinné praktiky ČSSD pokračují jako za dr. Altnera!

Závažné námitky JUDr. Ladislava Škeříka na veřejnosprávní kontrolu Diplomatického servisu. Takového velvyslance ve Švýcarsku by občané jen uvítali!

Neuvěřitelné na MZV: Toto by mělo před volbami zajímat voliče!!! Budeme opět při volbách podporovat takovéto klientelistické lumpárny na účet občanů…?!

Reakce zaměstnanců MZV na článek HP: „Diplomatický servis posílá desítky milionů na mzdy lidí, kteří pro něj nepracují.“

* * *

Režisér Otomar Krejča o odpovědnosti a kázni, aneb léčba Klausem ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)