Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

SnehurkaDobrý den pane řediteli Dvořáku. Mrazík

Byl jsem se zase jednou podívat na zasedání rady České televize. Chtěl jsem se také ozvat, ale dozvěděl jsem se, že se bude hlasovat zda-li rada bude mít zájem naslouchat hlasu veřejnosti. Říkal jsem si proč je nám dovoleno sem chodit? Jenom, abychom poslouchali? Vždyť některým řečníkům nebylo ani rozumět. Chtěl jsem vznést pouze dotaz ohledně dětského  programu.  Tuhle jsem byl u známé a s jejími třemi vnoučaty jsme se dívali na film Sněhurka a sedm trpaslíků. Tuším, že to dávali na Nova Cinema po druhé odpolední  hodině. Děti koukaly jako vyjevené co ti trpaslíci vyváděli. Byly „přilepené“ na obrazovku.

Jak byli čilí a vtipní. Rejpal mě připomínal trochu Čechy se svou věčnou nespokojeností.  Synek Robek to komentoval. Takový  kreslený film jsem ještě neviděl. Já mu kontroval. Vidíš a to je přes osmdesát let starý. Byla to první Disneyho kreslená pohádka a zároveň první barevný film.  Děti se ptaly kdy se bude opakovat třeba na jiném kanále? Řekl jsem nevím, naposledy ho vysílali v roce 1968 před padesáti lety. 

Samozřejmě, že padla otázka proč, jiné filmy opakuj a tento by měli také. Ptám se, které opakují. Třeba Mrazíka to je také bezva film, ale hraný není kreslený. Říkám si v duchu ano proč? Proč nerozšířit dětskou duši o další filmy, které nejen baví, ale i vychovávají. Miky Maus, Pepek námořník, Sněhurka, Pinochio, pes Pluto a další. Nejde přeci o soutěž, ale o rozšíření, rozmnožení cenných filmů dětem. Nevěřím, že je v tom zákaz nebo cenzura nebo snad autocenzura? Kde bychom to byli kdybychom nevinné radostné filmy pro děti dělili podle národností kde byly vyrobeny? Někde v  normalizaci.

Přesto když člověk srovná kolikrát viděl respektive kolikrát se promítá Mrazík Sněhurka a trpaslíci totálně prohrávají. Nu což nemohu radit třeba by mě ani nebylo dovoleno na Radě české TV se verbálně projevit, ale někdy si připadám jako v té minulé i dávné historii, o které píší historici různých národností.  Zubov, Pipes, Putna, Volkogonov. O době Mongolů, carů, komunistů, kde vše co bylo ze západní Evropy se přijímalo s okolky nerado.

My jsme nejzápadnější Slované, kteří na štěstí tu dávnou minulost nezažili, ale jejími svědky jsme se přece jen stali po druhé světové válce a znovu po roce 68, kdy nám ruské tanky 23 let přikazovaly jak myslet uvažovat a mluvit. Tehdy jsme se naučili chovat jinak mezi svými, jinak na veřejnosti. Moje neblahá vzpomínka, když jsem odcházel z návštěvy mě bohužel neopustila. 

Hodně úspěchů a odvahy pane řediteli přeji v Novém roce. 

 

V úctě

Karel Mrzílek

Sent: Wednesday, January 9, 2019 5:42 PM

To: Dvořák Petr

Subject:Mc.Cain. Bez odvahy jsme na prodej. 

***

---------- Původní e-mail ----------

Od: Juhaňák Vít <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Datum: 17. 1. 2019 10:44:34

Předmět: RE: Mc.Cain. Bez odvahy jsme na prodej.

 

"Vážený pane Mrzílku, 

z pověření generálního ředitele si dovoluji reagovat na Váš e-mail. V prvé řadě bych rád poděkoval za Vaše doporučení týkající se programu České televize. S ohledem na konkrétní návrhy jsem je již přeposlal do programové divize ČT jako významnou diváckou zpětnou vazbu. Jak lze předpokládat, sestavování programových plánů jednotlivých stanic České televize představuje poměrně komplikovanou proceduru zohledňující divácké preference, a právě sdílení těchto podnětů pro Českou televizi znamená důležitý zdroj informací.  

Vedle programových doporučení ve svém e-mailu dále zmiňujete způsob, jakým probíhají jednání kontrolního orgánu České televize, tedy Rady České televize. V této souvislosti bych pouze rád upřesnil, že zasedání Rady ČT jsou veřejná a umožňují při splnění daných podmínek také vystoupení veřejnosti. Konkrétně na základě jednacího řádu a jeho 6. článku (viz  https://www.ceskatelevize.cz/rada-ct/jednaci-rad). Na základě tohoto ustanovení tak například na posledním zasedání dne 9. ledna vystoupil se svým příspěvkem zástupce veřejnosti, pan Šinágl. 

Vážený pane Mrzílku, rád bych Vám ještě jednou poděkoval za Váš e-mail a za podněty, s nimiž Česká televize může dále pracovat.   

 

S pozdravem Vít Juhaňák

úsek Komunikace a vnějších vztahů  ČESKÁ TELEVIZE

Kavčí hory, 140 70 Praha 4

***

P.S.

Dovolím si připomenout, že se prioritně hlasovalo o tom, zda přítomná veřejnost smí vyslovit svůj názor, ne zda smí vystoupit. Hlasování dopadlo v můj prospěch díku hlasu předsedy Rady ČT Jana Bednáře, který za stavu 7:7 přidal svůj souhlas. Svoboda slova a projevu má tak ve veřejnoprávní ČT své hranice – jak ve stanovách, tak u poloviny radních, zástupců veřejnosti, kteří si nechtějí vyslechnout občana, ačkoliv čeká celé 2 hodiny a je v místech pro veřejnost zcela osamocen.

Čl 6, bod 15:

Rada může umožnit vystoupení na svém jednání i nečlenům rady. Pokud jde o zaměstnance ČT, vyzve generálního ředitele, aby zprostředkoval vystoupení jednotlivých zaměstnanců na dané téma. V případě ostatní veřejnosti může rada umožnit časově omezené vystoupení jednotlivců ke konkrétnímu tématu, pokud o to požádá některý člen rady.

Časově omezené vystoupení bylo v mém případě vždy 3 min. Chápu při větším počtu zájemců, ale nechápu, proč jsou určeny max. 3 min. při jednom účastníku z řad veřejnosti a po 3 min. je mu bráno slovo – bez ohledu na závažnost tématu? Zřejmě je pro některé radní problémem závažnost tématu, či jeho autor? Nepochybuji, že by složení Rady ČT bylo zcela jiné, kdyby jako zástupci veřejnosti byli voleni veřejností a ne politickými stranami. Potom by i kvalita vysílání  ČT byla nutně mnohem vyšší a podobná korespondence by nebyla jistě nutná.

 

Jan Šinágl, 18.1.2019

Po letech jsem mohl promluvit na Radě ČT

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.20 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #1 Jan Šinagl 2019-01-19 10:53
Opět česky po plebejsku.

Kdy skončí respektive kam až povede kult moderátorské osobnosti pana
Moravce! Kolik Moravec bere? Televize to odmítá sdělit. /informace z
internetu/

Cítíte tu českou malost? Jen někdo začne vyčnívat a má nato, už část
veřejnosti bez argumentů projevujeme nespokojenost, nelibost místo, aby
přála člověku, který skvěle reprezentuje s přehledem, znalostí,
kultivovaností. Také nás.

K.Mrzílek

P.S.
Gen. řed. ČT Petr Dvořák odmítá respektovat soudní rozhodnutí a sdělit veřejnosti jak vysoké platy pan Moravec a další pobírají s tím, že veřejnost na to není ještě dostatečně vyspělá, jak řekl na obrazovkách ČT? Obávám se, že to spíše svědčí o nevyspělosti pana ředitele a neúctě k těm, z jejichž daní jsou moderátoři placeni. Ve vyspělých společnostech je to samozřejmostí. Např. v BBC, se kterou se často ČT srovnává, je to naprostou samozřejmostí. J.Š.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)