Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Bití bejkovcem, elektrický proud a okovy, vzpomíná vězenkyně z „Grebeníčkova“ kriminálu

* * *

ZDE si můžete přečíst parte s mottem: Nic pro sebe, vše pro druhé…

Z dopisu účastnice posledního rozloučení: Střetávají se ve mně různé pocity a vzpomínky. Samozřejmě je to zapříčiněno účastí pana Hučína, který přišel až poslední do kostela a sedl si do přední části lavic.

 Budou Štrougal, Colotka a Jakeš obžalováni a odsouzeni? SRN už trestní oznámení na Štrougala podala!

Mši sv. sloužil pan farář přizvaný ze Vsetína, který dříve působil v tomto kostele 15 let a paní Honovou důvěrně znal. Podle jeho slov jí byl v neděli přivolán k zaopatření svátostmi a pomazání.

Pan Hučín, byl opět od pohledu velmi zdecimován, bledý, neumí se chovat, ani modlit, ani pokřižovat, tak jak ho znáte i Vy.

Doprovázel ho pan bratr z konfederace polit. vězňů, od Bučovic, který mně řekl, že má v nejbližších dnech další soudní stání s panem Ing. Hradílkem od Lipníka. Při loučení se s paní dcerou, jsem řekla, že, Hučín není dobrý člověk a že já ho ani nemusím vidět, ale její mamka na to měla příliš zkreslený pohled. Přivřela oči a řekla, ale maminka  byla při něm. Bylo mně těžké jí říct na pohřbu, že maminka byla pomýlená, neslušelo se to.

Pane Šinágl, nebudu se dnes rozepisovat, čas mně nedovoluje, ani myšlenky. S paní Honovou jsme si telefonovávaly a i ona mně vždy psávala a podporovala v mém boji za spravedlnost. Naposledy jsem jí před měsícem obstarala a zavezla knihu o Mašínech "Zatím dobrý", kterou mínila dát jako dar do /zprovozněné/ opravené věznice do Uherského Hradiště.

Tento pan Hučín i s Přesličkou zvedli proti mně ruku, abych byla vyloučena z členství v přerovské organizaci. Bylo to tehdy zbožné přání předsedy Přesličky, kterému jsem tam moc vadila a nahrála tomu moje nenasytná komunistická švagrová, která mně tam přijela pomluvit a aniž bych u toho mohla být, tak mně za mé nepřítomnosti vyloučili. Paní Honová a ostatní kteří mně znali, vymysleli, abych byla znovu přijata do KPV v Olomouci. Rozmyslela jsem si to a řekli jsme si doma, že za takových okolností je mně škoda, abych byla mezi takovými... no ukončím to.

S Vámi se někdy těším, že si popovídáme, až budete na Moravě, nebo já v Praze. Všichni zloduši, co se o nich léta zmiňujete, prošli kolem mně a ublížili.

Kostel byl naplněn lidmi ve velkém počtu a i podle květinových darů bylo patrné, že Anička byla oblíbená, pracovitá, chytrá a její osobnost, že bude namnoze chybět svému okolí.                                               

Anežka Kotková

9.4.2019

* * *

S paní Honovou jsem se několikrát setkal. Nikdy mne svým chováním neklamala – klidná, charakterní, zásadová. Také jsem pana Hučína podporoval. Dnes je mi ho líto. Stal se obětí své sebestřednosti, zajatcem minulosti, neschopen pozitivní práce v současnosti. Jeho programem je nenávist, nespojovat, kritizovat, neustále varovat a hlavně pozitivně nekonat. Jak by se mi dnes hodilo cca 70.000,-Kč, kterými jsem podpořil vydání jeho první knihy, či 20.000,-Kč na hudební aparaturu jeho tiskového mluvčího pana Horvátha… Bývalý ředitel BIS Jiří Růžek to vystihl přesně.

J.Š.

P.S.

Za vedení KPV ČR se údajně nikdo nedostavil ani neposlal věnec? Moc by mne to nepřekvapilo. Jinak dnes (10.4.2019) se mělo konat soudní jednání u OS Příbram od 13:00 hod. ve věci žaloby na Gen. Fin. ředitelství členů KPV ČR (Antonín Kment, Miroslav Kopt, Cyril Michalica, Luděk Šácha, Otakar Tulačka a František Wiendl). Vedení KPV ČR se zbavilo majetku bez vědomí členstva, mj. rekreačního areálu na Slapech darovaného státu zdarma?! Na seznamu soudních jednání bylo a stále je konání soudu potvrzeno - 14C 266/2018. Do Příbrami jsem jel marně. Jednání bylo odročeno na neurčito, možná kvůli paní Honové, tedy změny v řadách žalobců? Pan Hučín mezi žalobci není. Toho zajímají především jeho soudy a jeho osoba. Pomáhat druhým účastí a svědectvím není v jeho povaze – viz např. kauza Minkovice (byl tam vězněn) a bachaře Vondrušky, kdy jeho pomoc potřeboval Jiří Volf…   

* * *

Političtí vězni žalují Generální finanční ředitelství. Chtějí zpět chaty na rekreaci

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)