Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vážené kolegyně a kolegové,

 

Dne 26.6.2019 bude v Praze naše zasedání v budově MO Na Valech. Dovolte mi proto, abych předem upozornil na některé detaily, které by toto naše jednání mohlo znehodnotit. Musím zásadně odmítnout předem rozhodnutí předsedy VSR Petra Mrázka o tom, že nevpustí na jednání angažovaného občana a publicistu pana Jana Šinágla jen proto, že má k němu osobní averzi. Pan Šinágl od počátku naší, resp. mé výstavy k roku 1968 je osobně přítomen většině vernisáží výstav. Jeho postoje a jednání jsou zaměřeny k podpoře našeho správného, potřebného konání a vlasteneckých postojů.

Praha, TF-UK 21.5.2019: 11.vernisáž výstavy o zapomenutých zločinech na církvi a v letech 1968-1969-1989

Vše co je na výstavě, včetně vyjádření hejtmanů, poslanců, senátorů i obyčejných lidí je z jeho strany mediálně zajištěno, publikováno ve formě textů a videozáznamů, které jsou šířeny na tisíce adres do celého světa. Pomáhá tak vytvářet ucelený obraz o stavu naší společnosti, informuje o našich cílech a postojích. Mimo jiné sponzoroval výstavu částkou 10.000,-Kč, zatímco naši členové na výstavu nepřispěli ani korunou… Dosavadní jednání předsedy VSR Petra Mrázka nenasvědčuje tomu, že výstavu podporuje a vítá.

První panel naší výstavy „Prohlášení VSR“ říká mj. „My rehabilitovaní vojáci z povolání určení k likvidaci“. Je to úvodní, zásadní sdělení veřejnosti k jakému účelu výstava slouží. Ukazuje, jak mravní lůza společnosti – bezpečnost, Lidové milice a velení armády v rouše komunistů připravovali genocidu národa (Akce NORBERT), masakrování obyvatelstva (1968, 1969 a 1989 – připraveno 250 tanků a 350 obrněných transportérů kolem Prahy a tisíce vojáků, kteří měli v případě rozkazu masakrovat demonstrující, viz dříve Čína či dnešní Hong-Kong) i přípravu přepadení Polska v roce 1980 (Akce KRKONOŠE).

Výstava nově ukazuje teroristické akce proti církvím v 50. letech. Je svým rozsahem omezena a tak se omlouvám všem Sokolům, skautům a politickým vězňům z KPV ČR, že jejich osud na výstavě není zdůrazněn. Všichni víme, že tyto organizace mají své zkušenosti s touto zločineckou organizací komunistů. Chci toto alespoň nahradit tím, že výstava obsahuje i panely se jmény zavražděných spoluobčanů ze dne 21.srpna 1968 (140 lidí) a vlastencích, kteří se v roce 1969 upálili (29 lidí) a dalších lidech, kteří rukama naši bezpečnosti, Lidových milicí a armády přišli o život při demonstracích v roce 1969. Nikdy nikdo nebyl potrestán za tyto vraždy a nikdy nikdo nebyl řádně odškodněn.        

Cílem výstavy je vzdát úctu všem obětem tohoto zločinného řádění, včetně pietních aktů za přítomnosti kněží při vernisážích výstav. Stát to dodnes nedokázal a stejně tak to nedokázala česká média. Výstava je zároveň varováním pro mladou generaci i potomků těchto zločinců. Je ve své podobě zamlčovaným svědomím národa.

Pan Šinágl zdokumentoval většinu výstav, pomáhá při získávání dokumentů a informací i osobní účastí při přepravě a instalaci výstav (Sněmovna, Senát, Teologická fakulta UK), často sám.

Výstava bude součástí „27. Pouti politických vězňů za svobodu“ na sv. Hostýně dne 7.9.2019. Věřme, že se nám výstavu, v pořadí třináctou, podaří zajistit společně s politickými vězni a Pražským arcibiskupstvím.

* * *

Povinnost dodat před naším jednáním písemně o čem chce náš člen hovořit je nařízení z Potěmkinovy vesnice a ne z 21.století. Je nutné je rozhodně odmítnout, máme-li zůstat věrni morálním zásadám, pro které jsme trpěli my a naše rodiny. Jednání není ze strany MO časově omezené. Každý proto může prezentovat své názory.

Nevím, kdo bude akci na MO dokumentovat, aby ji mohli shlédnout i naši nemocní kolegové. Dosud to dělal náš přítel a sponzor Jan Šinágl?

 

S úctou plk. v.v. MUSIL JOSEF, předseda sociálně-právní komise VSR. 

* * *

Dne 12.06.2019 v 9:19 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. napsal(a):

 

Vážený pane,

 

doslechl jsem se, že hodláte poctít svou přítomností konferenci našeho spolku dne 26. 6. t.r. v prostorách ministerstva obrany. Je mou povinností Vás upozornit, že se nejedná o žádnou akci pro veřejnost, přítomni budou pouze členové našeho spolku a jako hosté výhradně ty osobnosti a osoby, které na základě doporučení členů pozve předsednictvo spolku. S politováním Vám musím sdělit, že do seznamu hostů jste nebyl a nebudete zařazen.

 

S úctou

Petr Mrázek, předseda Vojenského spolku rehabilitovaných

***

-------- Přeposlaná zpráva --------

Předmět:

Re: informace

Datum:

Wed, 12 Jun 2019 10:03:56 +0200

Od:

Jan Šinágl <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Komu:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Kopie:

Musiĺová Miloslava <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Čeřovský Zbyněk <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;



Dobrý den pane Mrázku,

 

Děkuji Vám. To je v pořádku. Nikdy nechodím na soukromé akce bez pozvání. Nicméně se mi ještě nestalo, abych byl na Váš pokyn vyveden pořadateli z veřejné akce jako zástupce médií díky Vám, jako tomu bylo na MO za účasti ČT a výstavou o zločinech komunismu, uspořádanou panem plk. Josefem Musilem. Veřejnoprávní ČT výstavu samozřejmě zamlčela. Naštěstí jsem o ní stačil informovat veřejnost. Něco takového si dříve dovolili jen komunisté. Na vykázání ČT jste už odvahu neměl. Doufám, že alespoň zaplatíte vyfakturované náklady panu plk. Musilovi a škody, které byly způsobeny při přepravě panelů na výstavu v Celetné ulici v Praze na půdě UK? (Jsem rád, že se "ztracený" panel o akci NORBERT opět našel). Pan plk. Musil udělal více prospěšné práce, než celý váš spolek jehož jste předsedou. Jenom díky jemu a mému zpravodajství z vernisáží výstav o zločinech komunismu se široká veřejnost dozvěděla něco o vašem spolku a "jeho" smyslplné práci a činnosti.

Mnoho zdaru Vašemu soukromému podniku!


S pozdravem


Jan Šinágl

* * *

P.S.

Je obdivuhodné, co dokázal jeden člověk, navíc v tak vysokém věku 79 roků! Přitom tuto práci měli dávno odvést státem bohatě placené instituce jako ÚSTR a ÚDV. Pro samotnou organizaci VSR je tato výstava velmi důležitá. Sděluje společnosti, že ještě rehabilitovaní vojáci žijí, nevymřeli a že jsou schopni udělat výstavu (byť jedním člověkem), které jinak dělají týmy s desítkami lidí a štědrým finančním zázemím. Pokud VSR neproplatí vyfakturované náklady plk. Musilovi. Pokusím se ho opět finančně podpořit, abych se nemusel sám před sebou stydět. Pokud chce někdo plk. Musila finančně podpořit, prosím zašlete částku na transparentní účet Sodales Solonis z.s. - Raiffeisen Bank - 68689/5500 s poznámkou VSR Musil.

VSR stejně jako političtí vězni a další oběti zločinného komunistického režimu, jsou žijícím svědomím země. V tomto státě nikdo podobnou výstavu dosud neuskutečnil. Můžeme jen spekulovat zda se jedná o záměr, či strach a obavu ze ztráty dobře placeného místa. Obávám se, že autocenzury a nepopudit je stále aktuální. J.Š.

* * *

Praha Universita Karlova 25.9.2018: Výstava SRPEN 68 bez panelu č.11 „Akce NORBERT“…?!

Sněmovna 4.2.2019: Opět médii ignorovaná (v pořadí devátá) vernisáž výstavy k 50.výročí okupace vojsky Varšavské smlouvy z roku 1968

Senát 26.2.2019: zapomenuté komunistické zločiny z let 1968, 1969 a 1989

Praha, TF-UK 21.5.2019: 11.vernisáž výstavy o zapomenutých zločinech na církvi a v letech 1968-1969-1989

Morální apel plk. Josefa Musila k výstavě o zapomenutých komunistických zločinech z let 1968, 1969 a 1989

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)