Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sdělení pro kolegy Plk. P. Mrázka a Plk. Ing. J. Kabáta: Vážení kolegové, dnes mně opravdu došla trpělivost po obdržení meilu od p. Šinágla s dopisem p.Musila a zavolal jsem telefonicky panu Plk. Musilovi. Přiznávám se k poněkud emotivnímu hovoru, ve kterém jsem panu Musilovi, pro
vaši plnou informaci, sdělil:

 

  1. Po ukončení aféry s Baubínem svým jednáním a posílání vzkazů po panu Šináglovi rozehrává novou aféru na úkor VSR.
  2. Neoprávněně předal naše emailové adresy p. Šináglovi a vtahuje jej do vnitřních věcí VSR. Vymlouval se, že mu je dal kolega Russ, což jsem kategoricky odmítl, protože kolegu Jirku Russe dobře znám a nikdy by to neudělal. Vymlouval se, že je to věc p. Šinágla co dělá, což jsem zase odmítl, protože p. Šinágl zneužívá svými vstupy meily vůči vedení VSR. Předáním emailových adres porušil zákon č. 101/2000 Sb. O ochraně dat. Sdělil jsem mu, že pokud okamžitě nepřestane s touto praxí,
    podám na něj oznámení úřadu o porušení tohoto zákona, protože jsem mu nikdy nedal souhlas s
    poskytnutím mé adresy.
  3. Sdělil jsem mu, že svým jednáním při podpisu Prohlášení zástupců rehabilitovaných vojáků a politických vězňů ke zločinům komunismu" jednoznačně porušil Stanovy VSR, čl.10. Předsednictvo. Odst. 39, kde je psáno: "VSR zastupuje navenek předseda předsednictva, který jedná samostatně". Vymlouval se, že je to za rehabilitované. Sdělil jsem mu, že mu nikdo z nás k tomu nedal právo, a měl právo vystupovat jen sám za sebe, tedy "Rehabilitovaný Plk.Musil" a nikoli za rehabilitované a vmanipuloval tam VSR.
  4. Sdělil jsem mu, že vůbec politicky nemyslí, jestliže nechává p. Šinágla jednak na VSR útočit, a jednak dokonce naivně zasílat nabídku od Landsmančaftu pro získání našich dětí do jejich letního tábora s výukou němčiny v SRN.
  5. Vytkl jsem mu, že lže. Když jsem mu před konferencí řekl (on mne sám volal), že nápad konání výstavy na Libavě je politicky naprosto nevhodný, protože je to jako vstoupit do "sršního hnízda". Ti lidé totiž nikdy nepřijmou rehabilitované vojáky, neboť tehdy jsme byli (ať se to někomu nelíbí, nebo nelíbí) součástí státního aparátu a je naprosto jedno, jestli někdo nebyl nebo byl v KSČ. Sdělil jsem mu, že pan kardinál Duka v tomto smyslu nedomýšlí skutečnost, pokud jej k tomu navádí, tak jeho nápad není pro VSR vhodný a účelný. Pak mne opět sám volala řekl mi, že mám pravdu, protože zjistil v jejich stanovách, že v nich mají striktně takový styk zakázán. Ze záznamu konference z jeho vystoupení však vyplývá, ale i z nově jím zaslaného dopisu cestou p. Šinágla, že lhal, protože znova o cestu na Libavu usiluje, což může mít negativní důsledky pro VSR.
  6. Zeptal jsem se, které UzO VSR je vůbec členem a platí členské příspěvky. Odpověděl, že je zaplatil v Praze na konferenci platbou 200 Kč za medaili. Sdělil jsem mu, že pokud chce být vůbec členem VSR, pak musí být v některé UzO VSR řádně veden a tam příspěvky platit. Tvrdil, že tam kde žije žádná UzO VSR není. Řekl jsem mu, že si to musí zařídit v některé nejbližší, což činí u nás mnoho kolegů. Pokud to tak nebude, pak nelze o členství ve VSR hovořit.
  7. Řekl jsem mu, že vystupuje sebestředně a autoritativně tak, že se snad domnívá, že jediná činnost VSR je realizace jím připravené výstavy. Řekl jsem mu, že i když velmi oceňuji jeho aktivitu, co se výstavy týče, pak i zde to má své meze a tyto nesmí překračovat. On není nikým zvolen, na rozdíl od vás obou, což si musí uvědomit a najít si své správné místo "v tvaru". Řekl jsem mu, že podobně jako já o jeho jednání smýšlí i jiní kolegové, kteří jsou o jeho jednání informováni.

Vážení kolegové, žádám vás zdvořile o rychlé zvážení situace a o rychlé a jednoznačné zaujetí stanoviska k p.Musilovi a p. Šináglovi. Nedoporučuji nechat věc rozvinout do podobné situace, jako to bylo s Baubínem.

 

S pozdravem

Plk.Ing.R.Kunzmann,CSc

 

---------- Původní e-mail ----------

Od: Rudolf Kunzmann Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu: Mrázek Petr, Plk. <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Kabát Jan Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum: 30. 7. 2019 21:21:48

Předmět: FW: Dopis kamarádům a rehabilitovanýmgmail.cz;

* * *
Komentuje se samo, smutné. Jen připomenu, že Kunzmann je typicky německé jméno. Už jen 20% Čechů má slovanské geny, 80% je za staletí společného soužití promícháno. „O mně beze mne, o druhých bez nich“, komunistické praktiky, nenávist, zaslepenost, která brání uplatnění zdravého rozumu a normálního chování. Kam to vede dokázali a dokazují i dnes komunisté a jejich pohrobci. Na druhé straně se nemůžeme divit, když člověk stráví většinu života v morálně pokleslé společnosti, kde příklady vysoce morálního chování byly vzácností a končily většinou smrtí, nebo útěkem za hranice komunistického koncentračního tábora lidí, kteří si chtěli myslet co chtějí a ne co jim někdo nařizuje. J.Š.

* * *

Ústecký masakr byl jeden z největších poválečných zločinů Čechů vůči Němcům

Zemřel Alfred Oberwandling...

17.7.2019: Prohlášení plk. v.v. Josefa Musila a Otakara Tulačky ke zločinům komunismu!

Martyrové a oběti – barbarské pronásledování římsko-katolické církve v Československu v letech 1948-1989

* * *

Ackermannova obec vyznamenala festival Meeting Brno

Německé katolické sdružení Ackermannova obec vyznamenalo v neděli v bavorském Landshutu brněnský festival Meeting Brno. Udělilo mu své nejvyšší ocenění - medaili za smíření. Šéf Ackermannovy obce Martin Kastler ocenil festival jako "symbol aktivní občanské společnosti". Festival vznikl v roce 2015 a navázal na brněnský "rok usmíření". Jeho vznik souvisí s Poutí smíření, při níž se připomíná poválečné vyhnání sudetských Němců z Brna. O život při něm přišlo kolem 1700 lidí. Ackermannovu obec, která se dlouhodobě snaží o rozvoj česko-německých vztahů, založili v roce 1946 Němci odsunutí z Československa. Její nejvyšší ocenění obdrželi například někdejší ministr zahraničí Karel Schwarzenberg nebo bývalý pražský arcibiskup Miloslav Vlk. ČRo, 5.8.2019

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)