Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dvoracek IgorPo opakovaných interpelacích poslankyně Jany Černochové ve věci zničení stěžejního pramene důkazů, a to nekroptického materiálu, v trestní věci Petra Kramného, vydalo Ministerstvo spravedlnosti stanovisko pro zvýšení právní jistoty subjektů při likvidaci biologického materiálu v rámci vedeného trestního řízení, jako reakci na tuto problematiku.

Meritem věci je skutečnost, že v trestní věci Petra Kramného "ostravský capo di tutti capi" a bývalý přednosta Ústavu soudního lékařství a důvěrník STB, MUDr. Igor Dvořáček zničil stěžejní pramen důkazů a tím zcela nenávratně znemožnil jeho přezkoumatelnost.

Rád bych znovu akcentoval větu z interpelace poslankyně Jany Černochové z dubna 2017 !!!, (zdroj), kde jasně uvádí:

"Ačkoliv je zmíněný důkazní materiál uložen na ÚSL FN v Ostravě, nelze říci, že je ve vlastnictví ať doktora Dvořáčka, či Fakultní nemocnice v Ostravě, jejíž je ÚSL součástí (bez právní subjektivity). Ředitel Fakultní nemocnice MUDr. Němeček potvrdil, že nemá žádnou pravomoc o důkazním materiálu rozhodnout a nemá ani žádný vliv na výkon znalecké činnosti. Domnívám se, že aktivita MUDr. Igora Dvořáčka, Ph.D. nepochybně vyvolává obavu o další osud důkazního materiálu a může dokonce signalizovat snahu o jeho zničení."

Není nám znám žadný jiný případ, než případ Kramný, kde by nekroptický materiál hrál přímo stěžejní roli. I přes veškerou snahu obhájkyně Petra Kramného, právní zástupkyně rodičů Petra Kramného, poslankyně Jany Černochové a Spolku Šalamoun, přesně v intencích shora uvedeného textu s vědomím, že se bude vypracovávat znalecký posudek, těsně předtím, než byl na minutu odejit z Ústavu soudního lékařství v Ostravě, MUDr. Dvořáček veškerý materiál zcela nenávratně zničil....

Pro plné pochopení problematiky je nutno konstatovat, že veškerý nekroptický materiál v kauze Kramný se vejde do většího pouzdra na brýle a nepotřebuje naprosto žádný režim skladování (např. chlazení). Pro přehled dále uvádím délku skladování u jiných ústavů soudního lékařství:

ÚSL Olomouc - 20 let

ÚSL Brno - do doby promlčení (v daném případě 25 let)

ÚSL Hradec Králové - od roku 1948 žádný materiál ještě nebyl zničen !!!

Na základě tohoto zcela bezprecedentního kroku "ostravského capo di tutti capi" a nejpilnějšího znalce v České republice MUDr. Igora Dvořáčka (zdroj), sice se zpožděním, vydává ministerstvo spravedlnosti své stanovisko, ze kterého zejména akcentujeme:

"Orgány činné v trestním řízení v rámci své poučovací povinnosti musí obviněného před aktivním znehodnocením pramene důkazu poučit o tom, že může realizovat své právo vyhledávat důkazy z tohoto konkrétního pramene důkazu pouze do konkrétní doby rozhodné pro jeho znehodnocení (§ 2 odst. 13 TrŘ)."

"Ke splnění zmíněné poučovací povinnosti musí znalec či znalecký ústav poskytnout orgánům činným v trestním řízení potřebnou součinnost v podobě aktivní notifikace záměrů ohrožující či porušující důkazní hodnotu pramene důkazu, zejména jeho likvidace, a to s dostatečným (zpravidla několikaměsíčním) předstihem, aby mohl být pramen důkazu orgány činnými v trestním řízení v případě potřeby zajištěn a jeho znehodnocení tím zmařeno. Případným znehodnocením pramene důkazu v trestním řízení znalcem či znaleckým ústavem bez předchozí notifikace může dojít k porušení jeho povinností vykonávat znaleckou činnost ř& aacute;d ně podle § 8 zákona o znalcích a tlumočnících."

Uvedeným stanoviskem ministerstva spravedlnosti, alespoň pro futuro, se podařilo nastavit mantinely s nakládáním s nekroptickým materiálem. V kauze Kramný to však znamená, že ač k tomu nebyl vůbec oprávněn, zničil MUDr. Igor Dvořáček nekroptický materiál bez jakékoliv notifikace směrem k obhájkyni Petra Kramného, ale i soudu....!!!


Václav Peričevič

místopředseda Spolku Šalamoun

29.8.2019

Příloha: Stanovisko MsP biologický materiál

* * *

P.S.

MUDr. Igor Dvořáček je velká ostravská legenda. I jeho znalecké závěry jsou legendární!

Neuvěřitelný skandál, brutalita justiční stráže, zlomené žebro a důvěrník StB – MUDr. Igor Dvořáček u OS Ostrava 28.5.2019 !!!

Kauza: Petr Kramný - MUDr. Igor Dvořáček, nejpilnější znalec v České republice

Můj podnět na soudního znalce MUDr. Igora Dvořáčka PČR Ostrava jen uložila…?!

Ostravské „soudní Palermo“ a masakr v soudní síni zamlčovaný médii jako za totality!

Nejvyšší soud byl vyzván, aby byl materiál přeložen na jiné pracoviště soudního lékařství  (věc byla tehdy s dovoláním u NS) a na vědomí bylo odesláno KS v Ostravě. Totéž žádala zmocněnkyně matky Petra Kramného u VS v Olomouci. Nikdo nic neřešil a ke zničení  pramene důkazů, jakožto důkazního prostředku ke stanovení příčiny smrti Moniky a Kláry Kramných, došlo zcela svévolně MUDr. Igorem Dvořáčkem. Zaštítil se následně laboratorní příručkou pro nakládání s odpady. Bezesporu jednal v touze zničit vše, aby už konečně žádný znalec nechodil na pracoviště ÚSL zkoumat odebrané histologické vzorky, tzv. sklíčka. Zničil vše vč. odebraných bločků a záložních bločků. Kdo se nemá čeho obávat nemá důvod se takto chovat – zločinně!

Další soudní jednání je u OS Ostrava 19.9.2019 od 8:30 hod. MUDr. Igor Dvořáček by měl vystoupit v pořadu ČT1 Legendy kriminalistiky 2.září od 22:10 hod. 

 

J.Š. 29.8.2019

* * *

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)